De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Gerard Schalkwijk 07-05-2020

Geplaatst: 7-5-2020

Helaas lijkt de crisis voorlopig nog aan te houden. Iedereen moet daarom roeien met de riemen die hij of zij heeft en natuurlijk moeten we met elkaar klaar staan voor elkaar. Omdat we elkaar niet op de traditionele manier kunnen ontmoeten zijn we een vlog gestart. Daarin interviewen we professionele duivenliefhebbers over hoe zij met de crisis omgaan en wat zij nu anders doen met de verzorging van de duiven.
En is er wellicht goed nieuws voor duivenliefhebbers? Lees gauw verder in deze nieuwsbrief.

De eerste drie afleveringen staan online

Het is nog wel wat wennen, maar het eerste vlog staat online. Het doel van het vlog is om informatie en best practices te delen onder duivenliefhebbers zodat we ons allemaal goed door de pandemie heenslaan.

Klik hier voor het Youtube kanaal.

Door de crisis ligt het duivenracen helaas stil, maar dat betekent niet dat we niets meer hoeven te doen. Stel dat onverwachts het sein komt dat er in augustus of september toch nog gevlogen wordt, dan wil je daarop voorbereid zijn. Hoe doe je dat?

Toch goed nieuws?

Uit de nieuwsberichten blijkt dat Covid-19 kan overslaan op dieren. Er komen steeds meer gevallen bij met steeds meer verschillende dieren die besmet raken. Wie het nieuws leest is daar ook van op de hoogte. Voor zover wij weten is het virus nog niet besmettelijk voor vogels, gelukkig. Maar hierbij wel de oproep om onze mooie duivenvrienden zo goed mogelijk te beschermen.
 
Enige tijd geleden posten we een blog met wat updates. De prognoses waren dat er pas volgend jaar een vaccin zou zijn. Er zijn echter steeds meer berichten van heel potentiële vaccins en medicijnen die wellicht dit jaar al beschikbaar komen.
 
Zo is bedrijf Janssen Pharmaceutica goed bezig met het testen van een RNA oplossing. Zij hebben een oplossing dat ze al jaren toepassen tegen HIV en Ebola, waarbij ze een verkoudheidsvirus doormidden knippen. Het stukje RNA van het virus, dat het aandrijfmotortje is, laten ze intact en daar plakken ze dan een gemodificeerd HIV of ander virus aan vast en op die manier vaccineren ze tegenwoordig mensen. Ze zijn dit nu ook aan het testen met Covid-19. De uitdaging is nog om het juiste stukje DNA van het Covid-19 virus te vinden en dat op zo'n manier te modificeren dat men er niet ziek van wordt, maar er wel immuun tegen wordt. Het bedrijf is ondertussen al miljoenen vaccins aan het produceren zodat, mochten ze slagen en het vaccin werkt, er direct heel veel beschikbaar is.
 
Daarnaast zijn er veel bedrijven over de hele wereld die claimen een primeur te hebben. Ook het Erasmus MC is al ver gevorderd en Trump claimt dat Amerika dit jaar nog een vaccin gaat hebben. Goede berichten dus, want dit betekent wellicht dat we volgend jaar weer volgens het normale schema kunnen vliegen. De grootste uitdaging voor de partijen wordt het massaproduceren zodra er een oplossing is. Hier gaat nog wel veel tijd in zitten.

 

 

 

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.