De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 27-04-2019

Geplaatst: 27-4-2020

Hallo allemaal.
 
Zo, we zitten allemaal thuis met de duiven. Corona is een wereldwijd groot probleem, en we moeten allemaal afwachten hoe dit gaat verlopen. De duivensport is helemaal tot stilstand gekomen, en niemand weet of we dit jaar aan onze geliefde sport toe gaan komen.
 
Voor ons als liefhebbers van de marathon is het nog maar de vraag of er nog wel een marathon vlucht georganiseerd kan worden.
We hebben nou eenmaal een periode van minimaal een week of 6 nodig om onze duiven in te kunnen vliegen en voor te bereiden voor een 1000 km vlucht. Dus moeten de maatregelen niet al te lang meer gaan duren, want als het tot augustus gaat duren eer we wat kunnen gaan doen gaat het voor ons moeilijk worden.
 
Dan word het al gauw na half september voor we een vlucht kunnen gaan organiseren, en dan word het wel een beetje laat. En dan duikt er meteen een ander probleem op waarvan ik niet weet of het gaat lukken, want op het moment dat er toch een marathon vlucht gaat komen krijg je ook meteen alle marathon duiven die er te vinden zijn. Maar goed dat is van latere zorg. Eerst maar eens kijken of het zo ver wel komt. Jullie zien wel, ik probeer in deze moeilijke tijd in de toekomst te kijken, en hoop dat het toch nog tot in ieder geval 1 marathon vlucht komt.
 
Goed maar nu wat over de duiven zelf. Ik heb vanwege de corona maar weinig eieren uit laten komen. Dit komt omdat ik iemand had die er graag een deel wilde kopen, maar die iemand komt uit Duitsland en dus die heeft ze afgezegd omdat hij er nu ook niets mee kan. De tweede rede is dat ik vorig jaar heel goed geboerd heb met de jongen. Ik had 25 jongen voor mijzelf, en daar zijn er nu nog 23 van over. Ik heb dus een schitterende koppel jaarlingen zitten die dit jaar dus niet ingevlogen gaan worden. Dit vind ik natuurlijk heel jammer, want ik had heel veel hoop op een hele mooie Agen Bordeaux met, als het even kon, alle jaarlingen.
 
Vorig seizoen had ik in ons inkorfcentrum de beste jaarling en dat was het eerste de beste jong uit de 09-1183727. Dit is de duivin die ik eerverleden jaar terug gekocht heb, na haar als laat jong verkocht te hebben. Ze is in middels 11 jaar oud, en het leggen van bevruchte eitjes word al een probleem voor haar. Ze legt nog maar een eitje per nest en ze waren vorig jaar ook al niet allemaal meer bevrucht. Vorig jaar heb ik dus alle eieren die zij nog lag aangehouden, en groot laten worden.
Dat is dus de oorzaak dat ik nu bij de jaarlingen vier broers en twee zussen heb zitten van de 18-1094237 die de beste jaarling van het inkorfcentrum was. Dit is een van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over die prachtige koppel jaarlingen.
 
Maar goed ik heb 60 ringen plus de vier ringen voor de Marathon noord jaarlingen vlucht, maar ik heb er nu 20 jongen geringd, en daar blijft het denk bij voor dit jaar. Van die 20 geef ik er nog wat weg aan een oudere liefhebber die graag nog eens aan Barcelona mee wil doen. Nou dat plezier gun ik hem van harte en probeer hem dus wat mooi’s te geven.
 
Ik heb inmiddels de eerste jongen in het jonge duiven hok zitten en heb de vliegers al weer gescheiden. Dit heb ik gedaan voordat de duivinnen weer nieuwe eieren gingen leggen. We gaan het nu gescheiden en afwachten, en als er straks toch nog ingekorfd mag worden dan laat ik ze nog een keer op eieren komen. Op dat moment ga ik dan beslissen of ze op deze eieren gespeeld gaan worden of ik ze toch nog op weduwschap ga spelen.
 
Je ziet: ook hier is nog niets zeker. We kunnen alleen maar afwachten en er het beste van hopen.
 
Verder wil ik jullie allemaal veel sterkte wensen in deze beroerde tijd.
Gebruik je verstand, houd die 1,5 meter afstand en doe geen gekke dingen
Ik hoop dat jullie allemaal gezond blijven.
 
Hiermee ga ik voor deze keer afsluiten.
Ik hoop dat er snel genoeg weer een goede rede is om een volgend stukje te schrijven.
Dus voor nu:
Groeten uit Oude Wetering,
 
John.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 28 oktober 2023
Feestmiddag en kampioenenhuldiging
Lees meer >