De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Gerard Schalkwijk Wat u kunt doen tijdens de Covid19-crisis

Geplaatst: 10-4-2020

Wat u kunt doen tijdens de Covid19-crisis

Beste duiven vrienden,

Dit keer een wat ander blogartikel dan normaal. Ik doe het dit keer iets persoonlijker. De crisis dwingt ons om de duivensport op een laag pitje te zetten. Als duivenliefhebbers vinden we dat natuurlijk pijnlijk en we willen iedere duivenliefhebber daarom wat tips geven om goed door de crisis heen te komen.

We zijn allemaal erg beperkt door het crisisbeleid dat de overheid, om ons te beschermen, heeft ingesteld. Dat is knap vervelend, want we willen graag onze mooie sport zo snel mogelijk weer kunnen uitoefenen. Maar we willen ons natuurlijk ook aan de richtlijnen van de overheid houden. We moeten zeker voorkomen dat we ons schuldig maken aan het verspreiden van het virus. Zeker als het overgrote deel van onze leden behoort tot de risicogroep. Daarom de oproep om u zeker aan de richtlijnen te houden!
Hoe ziet de toekomst van de duivensport eruit?

Op dit moment is het onduidelijk hoe lang de crisis nog zal duren. De prognoses zijn dat we minimaal nog twee jaar met het virus moeten leven. Dit betekent niet dat we twee jaar in lockdown zijn.

Het ziet ernaar uit dat we een soort fluctuatie-model krijgen, maar dat is nog speculatief natuurlijk. Dit model houdt in dat we periodes krijgen waar er strenge lockdown-regels gelden om verspreiding te voorkomen. Als het aantal besmettingen daalt, zullen deze regels versoepeld worden. Daarbij wordt vooral gekeken naar de capaciteit in de zorg. Omdat de regels versoepeld worden zullen het aantal besmettingen weer langzaam toenemen. Als de capaciteit van de zorg vervolgens volledig bezet raakt, worden de regels weer aangescherpt.

Dit klinkt erg luguber, dit betekent namelijk dat iedereen uiteindelijk corona zal krijgen. Echter, het doel is om het op deze manier zo lang mogelijk met elkaar uit te houden totdat er een medicijn is. En er zijn gelukkig al mooie resultaten. Wellicht ben je het absoluut niet eens met hoe president Trump het in Amerika aanpakt, maar daar worden zelfs onconventionele middelen bedacht om het virus te bestrijden. Als dit goede resultaten oplevert duurt de crisis wellicht een stuk korter dan twee jaar. Laten we het hopen. Ook in andere landen wordt er natuurlijk enorm hard gewerkt en ook in Nederland zijn al verschillende potentiële oplossingen gevonden. En ook wij werden verrast dat een stofje in onze producten tegen corona werkt! Daarover zeggen we straks meer.
Maar wat kunt u nu doen?

De fond en dagfond mannen en vrouwen zijn al gewend ervoor te zorgen dat de duiven in de wintermodus blijven om forme op het hok te voorkomen. Dit is nu iedereen aan te raden: zorg dat de duiven in de rustmodus blijven. Hoe lang? Hoe lang moeten we verduisteren, onregelmatig verzorgen en gematigd loslaten? Dat is helaas niet te voorspellen.

Het ziet ernaar uit dat na 28 april, dan is de volgende overheidsevaluatie, een versoepeling van de lockdown zal plaatsvinden (dit is nog onzeker). Er is een kans dat de sportbonden dan, onder nieuwe regels, voorzichtig mogen aanvangen. De duivensport hoort ook bij de sportbonden, dus we hopen op het beste. Mocht dit zo zijn, dan alvast de oproep om ons echt aan de regels te houden. Anders riskeren we dat de regels sneller weer verscherpt worden!

Mochten de sportbonden weer opstarten, dan wil ik daar als duivencoach op voorbereid zijn. Er kan van alles opgezet worden om met een aangepast vliegprogramma te starten. Daarbij is de medewerking van België en Frankrijk wel nodig, dus hier moeten we het verwachten van de internationale bonden. De NPO, afdelingen, verenigingen, etc. moeten dan voorbereid zijn. Lukt dit niet, dan schuift het geheel op naar een nieuwe richtdatum. Dus ook u moet er straks klaar voor zijn, we blijven positief en de hoop houden dat er dit jaar met een aangepast programma kan worden gevlogen.
Gezondheidscontrole en ontluizen.

Omdat het gewone schema niet doorgaat kunnen we de tijd nu vullen met aanvullende activiteiten die goed zijn voor de duiven en ook zeker nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontluizen met Anti-Sect spray, dat ook kruipend en vliegend ongedierte aanpakt. Daarnaast is extra aandacht voor de gezondheid belangrijk. Trending in het nieuws is Ivermectine dat het Corona-virus binnen 48 uur doodt. Wij gebruiken al langer Ivermectine in onze LW-Parasites druppels. Gebruik deze in de nek of borst van de duif om te beschermen tegen parasieten. In combinatie met Anti-Sect heeft de duif een optimale bescherming. Omdat deze Ivermectin op dit moment trending is, kan het net zoals bij de mondkapjes en het wc-papier gaan en het snel niet meer beschikbaar is.

Opmerking: het is niet zo dat duiven vatbaar zijn voor het Covid19-virus. Dit is in ieder geval niet vastgesteld, dus daarvoor hoeft u deze producten niet aan te schaffen. U zou deze producten kunnen bestellen omdat zij een algemene, allround bescherming geven tegen de meest voorkomende ongedierte en parasieten.

Niet alleen onze producten beschermen de gezondheid van uw duif. Juist in deze tijd is goed om voorgelicht en voorbereid te zijn. Het is daarom geen overbodige luxe om een afspraak te maken bij de (duiven)dierenarts om te kijken wat juist in deze periode gedaan kan worden.
Gratis gezondheidspakketten!!!

We gaven al aan dat we meeleven met alle duivenliefhebbers. Wij zijn zelf ook actief in de duivensport en we maken hetzelfde mee als alle andere duivencoaches. We begrijpen daarom dat het financieel tegen kan zitten. Daarom willen we 100 gratis gezondheidspakketten weggeven. Meldt je aan via het formulier en de eerste 100 aanmeldingen krijgen een gratis pakket t.w.v. €69,50 dat bestaat uit:

    1x Ronidazole 300 gram
    1x Travi Carni 250ml
    1x Omega Olie mix

We vragen alleen dat u de verzendkosten á €7,50 betaald om het bij u thuis te bezorgen. U kunt als u wilt direct aangeven of u extra producten wilt bestellen. Daarvoor betaalt u uiteraard wel en de verzendkosten blijven dan gehandhaafd.

Zodra de 100 aanmeldingen compleet zijn sturen we de 100 winnaars een verzendfactuur (i.v.m. de verzendkosten) en nadat de verzendkosten zijn betaald zullen de pakketten worden verzonden.


MELD U HIER AAN

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.