De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Arjan van Gent 22-03-2020

Geplaatst: 22-3-2020

In deze weken staat er maar 1 ding centraal. Covid 19. Of we nog gaan vliegen, we gaan het meemaken. Ik hoop dat we toch ergens in Mei kunnen gaan beginnen en dan nog een aantal mooie Marathons te kunnen vliegen. Maar hierbij de weken van Arjan...

Week 4-8

In week 4 8 koppels kwekers gekoppeld. Eerst natuurlijk 2 weken bijgelicht waarna op vrijdagmiddag het feest kon beginnen. IK moet zeggen dat alles binnen 5 minuten aangelopen was. Totaal geen problemen gehad. Daarna binnen 7 dagen waren alle koppels los op het hok. 2 duivinnen waren eerst zwaar teleurgesteld dat de baas ze erg laag had ingedeeld, maar dat verzet was na een dag of 7 weg.

Inmiddels heb ik in het ganghokje deze week een extra koppel erbij gekoppeld. Dus nu zijn er 9 koppels gekoppeld. Nog twee te gaan welke ik ga proberen begin maart.

Inmiddels heb ik even in de nesten gekeken en ik denk dat 13 eieren van de 16 bevrucht zijn. Dus dat is prima.

Ik heb net vandaag de vliegdoffers voor de tweede keer buiten gehad. Je kan zien dat ze erg goed door de winter gekomen zijn, want ze gaan gelijk hoog en hard.
De duivinnen zijn ook al een keer buiten geweest, maar die zijn wat moeilijker naar binnen te krijgen door het zachte weer.

Voor het Willem Peer duivinnetje heb ik nog een doffertje op de kop kunnen tikken van John Bosman uit Doetinchem. Een prachtig klein doffertje een evenbeelt van zijn vader talent 77.
Deze twee zijn voorgekoppeld maar de duivin maakt nog geen aanstalte. Ze is duidelijk nog te jong.

Nu bezig met de voorbereidingen op de 5e Marathonavond in ons NIC. Het zeer goede nieuws is dat we nu ook de ZLU gaan inkorven, dus 13x vluchten op de Marathon in Wormerveer.

De inschrijving bij Marathon Noord loopt hard en ongeveer 80% wil graag de ringen hebben. We hopen dat deze trend zich doorzet.

Week 9 en 10

In deze weken lekker een week naar Berlijn geweest. Heerlijk met de trein, Amsterdam instappen en in Berlijn Hbf uitstappen. Heerlijk. Maar dan kom je langs Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo... en ja daar zitten ze echt gunstig. De poort naar Duitsland en het dal van de Maas staat open. Een netje opzetten en die duiven binnenhalen. Dit laatste is een geintje natuurlijk, maar vanuit de trein zie je veel. In Duitsland in de lege gebieden windparken vol met windmolens. Ook velden en daken vol met zonnepanelen. In Nederland is dit ook aan het gebeuren, maar nog niet zoveel als bij onze oosterburen.
In Berlijn de stad gezien en naar het WK Baanwielrennen geweest. Topstad en een top tournooi.

De duiven waren prima verzorgd en de jongen bijna allemaal geringd. Dag na thuiskomst de Bosman doffer en de Peer duivin erbij gekoppeld. Toen deze waren aangelopen en uitwend in hun broedhok ook een paar dagen later het eerste OLR koppel gekoppeld. Een koppeltje snelle van Johan Bol gezet voor de éénhoksraces. Eens kijken of deze nogop tijd met jongen kunnen komen.

Ook de duiven weer 2 keer los gehad. De doffers gingen als een speer en toeren super. De duivinnen dralen meer voor de dofferafdelingen heen en weer, maar trainen al wel goed. Het wordt tijd deze te koppelen, maar ik wil eigenlijk nog een week of twee wachten.

Het 1e extra gezette koppel heeft ook 2 jongen, dus nu 14 jongen in totaal.

Onze vereniging heeft ook het recht gekregen om de ZLU in te gaan korven. Heerlijk, niet meer naar Alkmaar waar het altijd een eeuwigheid duurde. Maar gewoon in eigen vereniging. Verder hebben we a.s. vrijdag de 13e de 5e Marathonavond.
We huldigen de kampioenen, vluchtwinnaars en andere prijswinnaars. Ook hebben we Gerard Schalkwijk bereid gevonden om e.e.a. te vertellen over zijn duivensportbeleving en Travipharma.

Het gaat dus op eigen hok eigenlijk wel goed.

Week 11 en 12

De duiven komen meer en meer los. De duivinnen minder dan de doffers, want die luisteren minder goed en gaan dan paraderen bij de doffers voor op het straatje. De doffers trainen eigenlijk best wel goed.

Vandaag de beste duivin van de ZCC gekoppeld aan een prachtige doffer van Vokko. Dit met het oog op het uitgestelde seizoen en dat ik er toch wel jongen van wil hebben. Ook heb ik besloten het OLR koppel te gebruiken als overlegkoppel. Het aanleveren gaat een probleem worden. Ik hoop dat de winterraces wel doorgang zullen vinden en dat we ergens in Augustus aan kunnen leveren.

De jongen op het kweekhok groeien super. De meeste koppels hebben al de tweede ronde eieren gelegd. Ik had er schotels in de broedhokken bijgezet. En meestal scheelt dit op 3 ronde jongen 1 ronde.

De Marathonavond hebben we helaas af moeten gelasten. Gezien het Covid-19 virus een normale keuze. De prijswinnaars hebben hun prijzen afgehaald en toch hebben we iedereen even gesproken. De verkoop is in ieder geval best wel goed gelopen en ik ben nu bezig met de afwikkeling.

De vliegers moeten wel de komende week gekoppeld worden, want de jongen moeten eind volgende week wel gespeend worden naar het jonge duivenhok waar de duivinnen nu inzitten.
De ringen van Marathon Noord worden in de tweede ronde geringd. Ik heb de koppels bepaald en dat zijn nieuwe koppels. Ik ben benieuwd.
Verder heb ik weinig nieuws. De duiven zijn geënt vorige week en zijn in principe klaar voor het seizoen. Welk seizoen... dat gaan we meemaken.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 2 december 2023
Einde verkoop op www.pigeoncom.com
Lees meer >
maandag 1 januari 2024
Start inschrijving voor het nieuwe seizoen 2024
zondag 21 april 2024
Grote Jubileum Zaalveiling speenklare jongen 2024
Lees meer >