De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Gerard Schalkwijk deel 1 14-02-2020

Geplaatst: 14-2-2020

Een weblog in 2 delen. (deel 1)

In deze delen beschrijft Gerard enkele duivenziekten en met alle facetten.
Nu deel 1
Veel leesplezier gewenst!


Helaas zijn er nogal wat ziektes die onze gevederde vrienden kunnen treffen. Op onze website hebben we een uitgebreid blog waarin we de meest voorkomende ziektes bespreken. Maar je hebt het ongetwijfeld druk en geen tijd om te lezen. Daarom zijn we alle ziektes in overzichtelijke infographs aan het plaatsen. Daarin zie je in een oogopslag de oorzaken, gevolgen, symptomen en kuren. Deze week: Coccidiose!


De beste aanval is een goede verdediging. Necrotic entiritis wordt veroorzaakt door een bacterie die echt overal te vinden is, zelfs in de grond. Het is daarom ook moeilijk om te voorkomen. Gelukkig zijn duiven niet zo gevoelig voor deze bacterie als pluimvee. Vaak wordt als preventieve maatregel een kuur op basis van penicilline voorgeschreven. Maar penicilline is niet overal toegestaan. Onze op allicine gebaseerde producten wel.

Hexamitiasis is een sluipmoordenaar. Het is moeilijk te diagnosticeren omdat het de symptomen deelt van veel andere ziektebeelden. Maar het kan wel sterfte veroorzaken onder jongen. Ga bij twijfel daarom altijd naar een dierenarts voor een betrouwbare diagnose.

E-coli, het is verschrikkelijk! E-coli werkt vergelijkbaar als AIDS. Het vermindert het immuunsysteem van de duif waardoor de duif vatbaarder is voor andere ziekten en infecties. Als er een infectie bijkomt, resulteert dit vaak in sterfte. Mocht je symptomen van e-coli constateren, consulteer dan DIRECT een dierenarts en zorg dat je snel begint met een behandeling.

Salmonella is een van de meest verschrikkelijke ziekten voor jouw duif. Het kan het gehele lichaam op verschillende manieren aantasten. Het ergste zijn wel de misvormingen van het lichaam dat vaak gepaard gaat met verschrikkelijke pijn. Houd alsjeblieft jouw duiven, voedsel, hok en materiaal altijd schoon zodat Salmonella geen kans heeft. Mocht je toch Salmonella constateren, dan zijn er gelukkig medicijnen en zorg dan dat je er op tijd bij bent.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging