De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 11-12-2019

Geplaatst: 11-12-2019

Hallo allemaal.
 
In deze rustige tijd op het hok toch even een kleine update van het wel en wee hier op het hok. De duiven zijn nu bijna allemaal zo goed als klaar met ruien. Alleen nog een enkel laat jong is nog niet met de pennen rui klaar, maar deze zullen het ook waarschijnlijk niet af maken. Dit vind ik op zich geen probleem, ik moet het volgend jaar alleen in de gaten houden dat ze niet op twee plaatsen te gelijk gaan ruien. Gebeurd dit wel, dan is het zaak om uit te kijken met inkorven. Het zou niet eerlijk zijn om zo’n vogel met maar 8 pennen op pad te sturen.
 
Op medisch gebied is er de laatste tijd ook nog het een en ander gebeurd. De duiven hebben de afgelopen 10 dagen een parastopkuur  in het water gehad. Dit doe ik elk jaar aan het eind van de rui. Ik doe dit al meer dan 20 jaar, en hou deze kuur er elk jaar in. Ik heb in 1995 namelijk een keer flink met Paratypus te maken gehad, en dat wil ik niet nog eens mee maken. Sinds die tijd geef ik elk jaar deze kuur, en heb daarna nooit meer van deze klote ziekte last gehad. Verder heb ik de duiven samen met mijn vrouw tegen pokken geënt met het kwastje.
Ook zo’n klusje wat elk jaar in de winter herhaald wordt. Wat ik dan wel heb is dat ik met de verenigingstentoonstelling mee doe met duiven die een goede ent reactie op het dijbeentje hebben. Er is echter nog nooit een keurmeester geweest die er een punt van heeft gemaakt.
 
Nu we het toch over de tentoonstelling hebben: ik heb een paar hele mooie jonge duiven gevonden voor de viertallen show. Twee prachtige duiven uit de lijnen van Vollebregt x Hans Knetsch. ( ik zal er een paar mooie foto’s bij doen.) Welke duiven ik er als oude duiven bij ga zetten weet ik nog niet, want ik vind in elke duif wel een kleine afwijking in de veren. Ik heb nou eenmaal werk duiven en geen show duiven. Toch doe ik elk jaar met de tentoonstelling mee, omdat ik het gewoon heel gezellig vind om in de winter weer eens een keer bij elkaar te komen.


 
Ook ben ik in deze tijd al weer bezig met het samen stellen op papier van wat koppels voor het komende jaar.
Heerlijk om hier deze tijd weer lekker mee bezig te zijn. Je probeert je nu al voor te stellen hoe de jongen er uit zullen zien die uit deze nieuwe koppels komen. Nou hoef ik volgend jaar niet zo veel jongen voor mijzelf te kweken, want ik heb er nog zoveel van dit jaar over. Tot nog toe ben ik er nog maar twee kwijt van de 25 waarmee ik ben begonnen. Toch zijn ze tot nog toe al meer dan tien keer afgericht, en ik ben er nu nog steeds mee aan het rijden als het weer het toe laat. Misschien kan ik er nog dit voorjaar nog wat verkopen om de kosten te dekken.
Ik heb ook nog zo hier en daar wat belooft aan de een of ander, dus ik kan best wel een paar jongen slijten. Dit moet ook wel, want ik wil toch op zijn minst alle jaarlingen een jong groot laten brengen om de trek op het hok aan te wakkeren.
 
Goed de duiven zitten nu nog met z’n allen lekker bij elkaar en vliegen in het weekend ook met z’n allen samen uit.
Alleen in het weekend, want door de week ga ik in donker naar mijn werk, en het is ook al weer zo goed als donker als ik thuis kom. Daarom gaat om 16.30 het licht aan in het hok. Dan heb ik tot 19.00 de tijd om het hok schoon te maken en de duiven te voeren. Dan gaat het licht uit en is de dag ook voor de duiven afgelopen. Alleen op donderdag is het voeren van de duiven een taak voor mijn vrouw, want dan moet ik na het werk direct door naar de ijsbaan om training te gaan geven. Zo gaat het er op dit moment aan toe hier. Er is door de week veel rust op het hok, dus is het ook zaak om niet te zwaar te voeren. Er zit dan ook zeker 50 % gerst door het voer, en daar worden ze dan weer mooi blank van. En dat is dan weer een plus puntje voor de tentoonstelling.
We gaan het zien op 7 december bij ons in het clubgebouw aan de Weteringlaan hier in Oude Wetering.
 
Voor nu ga ik het hier weer bij laten.
Dus: Groeten uit Oude Wetering

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.