De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen 11-11-2019

Geplaatst: 11-11-2019

Beste Lezers ,
Na een hectische periode wordt het weer eens tijd om jullie bij te praten over het reilen en zeilen hier op Ameland .
Door het plotselinge wegvallen van mijn schoonvader/duivenmaat was de motivatie om de duiven te spelen wat verdwenen ,vandaar dat de kolonie al vroeg mocht genieten van hun rust dit jaar .

De laatste 5 vluchten van de natour heb ik laten schieten en kon zodoende ook nog genieten van een welverdiende vakantie in de Algarve , waar ik uiteraard ook liefhebbers tegen kwam .

Het seizoen is hier stukken beter verlopen dan de afgelopen jaren ,al kan/moet het volgend jaar nog beter .In ons NIC Holwerd ben ik keurig 6de onaangewezen geworden door de volgende resultaten ;
Limoges  20/159  897 km
St Vincent 9/66  1200 km
Periqueux 27/152 985 km (allemaal jaarlingen)
Cahors 19/87  1101 km ( ik klok op maandag en dinsdag was de laatste prijsduif !!)
Dax  3/63  1187 km
Orange mis
Bergerac 7/128  1025 km ( alleen jaarlingen mee en het hoogste prijspercentage in ons nic 4/7).

De topper bij mij dit jaar was de 16-1007392 die in 1 maand bijna 2400 prijskilometers pakt met een 9de St Vincent en een 3de Dax en beide keren super fit thuis kwam .Hij vliegt nu 4 op 4 en om het feit dat hij iedere keer super fit thuis komt ligt het in de planning om hem volgend jaar klaar te stomen voor Barcelona 1362 km .

Dat het dit jaar beter is gegaan zal hem hebben gelegen aan de verluchting denk ik en waar ik dus niets aan heb veranderd .Ik heb wel een gang gemaakt voor de nestbakken met in het hok roosters om het mezelf wat makkelijker te maken en om de territoria van de duiven te verkleinen .
Het hok is aan de buitenkant weer voorzien van een nieuwe laag verf ,want het oog doet ook wat .
De duiven komen nog iedere dag los en zijn al gescheiden en alle doffers hebben al hun plek gevonden , wat bij de jaarlingen super gaat .
Het voer bestaat nu uit 50% Mariman en 50% zuivering van Teurlings aangevuld met een hand lijnzaad .In het water zit iedere dag knoflook/honing wat me prima bevalt en de rui is dan ook prima verlopen zonder ziekteverschijnselen .

Wat ik jullie niet onthouden wil en waar ik wel een beetje trots op ben is het feit dat er een reportage is geplaatst over mij in een Duits duivenblad door een reporter die wat jongen had aangeschaft bij mij .
Hij heeft alles keurig verwoord hoe wij hier het fond gebeuren beoefenen .

Het kweekhok heb ik ook weer voorzien van wat nieuwelingen met een jong uit de 5de Periqueux sector 4 van dit jaar van de combinatie Ten Caat-Kap uit Klazinaveen , een jonge duivin van Harold Zwiers Den Ham lijn Deugniet , Rooie Japie,Zwart Goud en Arjan Beens ,twee jongen van Cees Nijdeken Rijssen lijn Toon x dochter Milos Verweij/de Haan,twee jongen van de Gebroeders Holleman Tienhoven uit zus 1ste nat.jaarlingen Agen, Inteelt Jellemadoffer en een jonge duivin te leen van Ed Maat uit Limmen uit de 1ste internationaal Pau .

De feestmiddag heb ik niet bezocht maar was weer geslaagd had ik begrepen en als verrassing won ik nog een bon van J.Hanssen uit Erlecom.
Vanaf Ameland wens ik een ieder een mooie December maand toe en tot volgend jaar .

Gr. Simon

 

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.