De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 18-10-2019

Geplaatst: 18-10-2019

Hallo allemaal.
 
Het heeft even geduurd, maar nu gaat het toch echt gebeuren. Er komt weer een bijdrage aan de weblog. Ik had het tijdens de vluchten erg druk, en ging zelf een beetje met mijn gezondheid knoeien. Toen had ik me voorgenomen om tijdens mijn vakantie in Ommen bij slecht weer een bijdrage te schrijven, maar het weer was met ons. Alleen maar mooi weer en dus geen tijd voor een stukje.
 
Maar goed: daar gaan we dan. In de laatste bijdrage heb ik jullie belooft om de resultaten van de duiven door te geven.
Het begon met de eerste vlucht vanuit Pau. Vier duiven mee die er alle vier nog nooit geweest waren, dus was het een verrassing of het ging lukken.
Ik was best zenuwachtig, want vorig jaar ging het met de eerste vlucht meteen al mis. Nu niet, de eerste duif die thuis kwam was direct de eerste getekende. Het was de enige doffer die ik mee had en liep s’morgens om 10.11.19 over de antenne. Goed voor de 8e plek in het inkorfcentrum.
Verder kwamen er nog twee die dag thuis, maar de vierde heb ik niet meer gezien. Toch een hele opluchting, want het was beter als vorig jaar want toen ging ik er helemaal onder door.
 
Toen kwam Agen van de Z.L.U.
Zoals ik al had gezegd in mijn vorige weblog had ik wel 17 jaarlingen zitten en stond ik voor de keuze welke ik zou inkorven. Ze waren allemaal kerngezond, en ik kon de keuze niet maken. Dan allemaal maar mee, en laat de beste maar voorop komen. Als het goed ging, zou ik in ieder geval een hele mooie dag hebben. Drie oude erbij en dus met 21 duiven naar het inkorfcentrum in Noordwijkerhout. Dat was meer dan het halve hok..................... Hoe zou dat af lopen.
 
Het werd ook nog eens een hete en moeilijke vlucht, dus de spanning was te snijden. Tot om 13.34.09 mijn tweede getekende oude duif over de klep liep.
Een mooie duif op tijd, maar ik kreeg maar net de tijd om haar te melden. Het was nog geen 10 minuten later dat de eerste jaarling zich melde. Hij vloog nog een paar ere rondjes en liep om 13.45.11 over de antenne. Het was de 1094237 die zich als 7e gemelde in Noordwijkerhout klasseerde. Een schittereden zwarte doffer uit een zoon van de 28 die al 4 keer prijs vloog vanuit Barcelona en bij de Marathon Noord 5e kampioensduif over 3 jaar is geweest. Maar wat ook mooi is, dat is dat zijn moeder de duif van mij zelf is die ik terug gekocht heb speciaal om mee te kweken. Maar goed we zijn nog aan het duiven klokken, en dat ging als van een lije dakje.
De volgende duif was mijn eerste getekende oude, en daarna was het de beurt aan de rest van de jaarlingen. Klasseerde de 37 zich als 7e in het centrum, de duiven bleven gestaag komen, en wel als 9e, 12e, 13e, 20e, 23e, 25e, enz  Schitterend: Ik kreeg die dag 16 duiven thuis en dat met zo'n zware vlucht. Ik kon mijn geluk niet op en kon met vertrouwen Barcelona te gemoed zien.
 
Barcelona, 6 duiven mee en maar 1 duif die er al eerder is geweest. Deze gaat bovenaan, want zij was in 2015 met heel heet weer mijn eerste en zat ze bij de eerste 100 nationaal. Het was s’morgens om 8.14.13 toen mijn tweede getekende thuis kwam. Goed voor de 7e in het centrum, en weer een getekende duif.
Verder klok ik nog de 23e en de 31e in het centrum, dus 6 mee en 3 in de prijzen. Best weer een mooie vlucht dus en op naar St Vincent.
 
St Vincent werd maar voor drie duiven een opdracht.
Twee doffers en een duivin. Dit werd een wat mindere vlucht, want ik draai de 35e en de 37e duif in het centrum. Dat zijn nog net twee staartprijsjes, maar ik had er wel 2 van de drie in de uitslag en de eerste getekende voorop. Na het maken van de uitslag bleek dat er toen nog 8 liefhebbers geen duif thuis hadden. Wat klaag je dan met 2 van de drie.
 
Toen kwam Marseille.
Weer 5 duiven mee met de 23 boven aan de lijst, want zij was mijn eerste van Agen oud en zag er weer uit om door een ringetje te halen. Zij liet het ook weer zien dat ze het kan, want ze was weer mijn eerste. S’morgens m 7.41.25 liep ze over de antenne en mankeerde nagenoeg niets. Na even wat gegeten en gedronken te hebben werd eerst even een duif van haar plekje gerost om daar zelf weer plaats te nemen.  Ze was de 14e gemelde in het inkorf centrum.
Om 12.10 draai ik nog de 23e en daarna de ook nog de 24e in het centrum. Weer drie van de vijf in de uitslag en de eerste getekende voorop.
 
Toen kwam Narbonne.
Alle duiven hebben inmiddels een of twee vluchten gehad, dus word de spoeling wat dunner. Ik besloot om geen oude duiven mee te doen, maar alleen de jaarlingen die nog een herkansing verdiende in te korven. Maar bij het pakken van de duiven zat er een zo geweldig dat ik niet om hem heen kon. Het was de 237 die ook met Agen mijn eerste jaarling was. In principe doe ik zo een niet meer mee, want deze duiven zijn dan voor de toekomst. Nu zag hij er zo prima uit dat ik dacht: Die gaat het gewoon nog een keertje doen. Er gingen in totaal 8 jaarlingen mee, en ja hoor!!!! Hij deed het weer.
Het was even over half 8 dat er een zwarte duif ere rondjes boven het hok aan het vliegen was. Aanstalten om te landen maakte hij niet, dus heb ik zijn duivin er maar bij gegooid. Toen was hij binnen de kortste keren binnen en  om 7.36.24 liep hij samen met zijn duivin over de antenne. Weer goed voor de 6e plek in het inkorfcentrum. Verder draai ik nog de 25e en de 28e in het centrum, dus 8 mee en drie in de prijzen met alleen jaarlingen mee. Toch weer niet verkeerd met de eerste getekende voorop en bij het afslaan waren er toch weer 6 liefhebbers die nog geen duif hadden gezien. Bij mij kwam om 10 voor twee mijn 7e thuis en de laatste heb ik niet meer gezien.
 
Toen de laatste vlucht: Perpignan.
Doordat ik op Narbonne alleen jaarlingen mee had gedaan kreeg ik wat meer ruimte om te kiezen voor Perpignan. Het werden dan ook toch nog 7 duiven die mee gingen met de 903 boven aan de lijst. Zij was mijn tweede van Pau en ik ben voornemens om haar volgend jaar naar Barcelona te spelen. Het werd niet mijn beste vlucht, met weer maar twee staart prijsjes. Als eerste kwam mijn 3e getekende en daar kort achteraan toch de 903. S’avonds had ik toch 6 van de 7 duiven thuis.  
Het resultaat van al deze vluchten is bij ons in het inkorfcentrum.
De derde aangewezen met alleen Gert Jan Rigter en Jan Schreurs boven mij.
Ook de 237 is nog de beste jaarling geworden.
Bij de Z.L.U. ben ik nog 12e bij de Nationale Marathon geworden, en mag dus een mooie kristallen beker komen halen.
 
Zoals je ziet is het bij mij met de verliezen erg mee gevallen dit jaar, en dat geldt ook voor de jongen. Deze zijn inmiddels ook op de natoer afgericht, en van de 24 waar ik mee begon zijn er nog 23 over. Alleen op de eerste keer dat ik ze zelf naar Rijpwetering bracht is er een weggebleven. Daarna is het wel een paar keer gebeurt dat er een of twee de andere dag kwamen, maar dat vind ik niet erg. Als ze het maar niet elke week doen, want dan denk ik dat het niet goed komt.
 
Ik ga deze winter nog een paar keer zelf rijden met de jongen, om ze nog wat extra ervaring op te laten doen. Verder gaat het op het hok prima.
De duiven zijn allemaal volop in de rui. Ik ben inmiddels ook weer op vakantie geweest naar Ommen, en heb daar 3 weken prachtig weer gehad. Dat weer was ook de rede dat ik daar ook niet aan het schrijven van een stukje toe kwam. Ook met mijn gezondheid gaat het inmiddels weer wat beter, dus alle rede om de draad weer op te pakken.
 
Zo dat was een heel verhaal deze keer. Dat moest ook wel, want het heeft te lang geduurd sinds de laatste bijdrage. Ik hoop dat het nu niet zo lang zal duren tot de volgende bijdrage. Dus voor nu tot de volgende keer.
 
Groeten uit Oude Wetering,
John.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging