De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Arjan van Gent 27-06-2019

Geplaatst: 27-6-2019

In deze weken is het druk. Het hoogtepunt van de marathonweken zijn reeds begonnen. Daarnaast ook nog de jonge duiven welke wel gewoon hun trainingen moeten doen. Ik ga ze voorbereiden op de opleercyclus van de Fondclub NH.

Maar even een kleine noot: Behandel opvangers zoals het hoort en geef deze op. Zie een opvanghokje bij mij in de garage. De watervoorziening gewoon bij AliExpress besteld.. werkt prima.

Week 19-20

De vliegers hebben Quievrain goed verteerd. Door de weeks speel in de reservebank doffers niet, omdat deze niet in het vlieghok naar binnen mogen. Dus deze heb ik steeds gespeeld op de verenigingsvluchten. Van de 3 zijn er nog steeds 2 aanwezig.
Doordat de midweekse werd afgelast door slecht weer hebben de meeste vliegers de verenigingsvlucht Peronne gehad. Ging prima, wel wat gaatjes in het verloop en veel dorst. Dit zal vast gekomen zijn door het uitermate slecht plannen van onze vervoerder. Op een gegeven moment stonden er bij ons 5 containers en werden manden van hot naar her overgeladen. Zelfs de bovenste en onderste rijen werden gevuld. Maar ja....
1 jaarling duivin zat in Den Helder en die hebben mijn vader en moeder vandaag opgehaald.
De overige die niet mee zijn geweest hebben gisteren Roye door de weeks gehad en die zijn allemaal weer retour.
Een 8-tal jongen uit de vliegers zijn opgehaald door Marc uit Zandvoorde België op een bon welke hij had gekocht. De 7 vokkootjes gaan deze week naar het jonge duivenhok. Dan zijn de vliegers weer zonder jongen.
Ik ben dinsdag na het inkorven gestart met een geelkuur bij de vliegers, want na jongen te hebben gehad is het meestal feest met het geel en het was toch zeker 3 maanden geleden dat ze het laatste kuurtje hebben gehad. Deze loopt door tot en met zondag.

Bij de kwekers ben ik de derde ronde aan het ringen. Ik heb al bij 1 koppel de eieren voor plastic vervangen , want daar gaat de duivin vervangen worden door de duivin van Vlieland. Die kweekduivin kan ik dan mooi koppelen tegen een vliegdoffer waarvan de duivin is weggebleven.

De jongen vliegen nu inderdaad in een koppel en zijn lekker eigenwijs. Ik ga die nu laten wennen aan een nieuw fluitje. Ik heb fluitjes besteld bij Aliexpress en die zijn binnen. Ze worden verkocht als noodfluitjes welke men gebruikt bij wandelen in de natuur. Zo heb ik een constant fluitje zonder zenuwen en dergelijke... Kijken of het lukt om zo maar te wisselen. Op duivenmarktplaats betaal je 10x zoveel als in China....Ook bij Aliexpress een digitale PH meter gekocht. Ik werkte met PH meetpapiertjes, maar dit is veel nauwkeuriger.

U heeft nog tot 1 juni om in te schrijven voor Marathon Noord. Laat deze kans niet voorbij gaan !!
Verder wordt half juni de AED geleverd inclusief cursus... weer een mijlpaal bereikt voor onze club !

Week 21-24

Inmiddels hebben de vliegers een heel programma afgedraaid. De St.Vincent duiven hebben Roye en Lennik gehad. De rest heeft Katwijk opleertje gehad en Lennik. Alleen de twee-jarigen hebben ipv Lennik Fontenay sur Eure gehad. Lennik en Fontenay waren twee rare vluchten maar wel goed verlopen.
Dit is de vrijdag voor de inkorving van St.Vincent en de verwachtingen voor zaterdag zijn nou niet echt denderend. Harde ZW wind en buien... Het lijkt erop dat Duffel morgen wel eens uitgesteld kan worden.. Dus er zijn 5 tweejarigen naar Bourges onderweg. Deze zijn voorbestemd voor Agen ZLU. De rest, uitgezonderd de St.Vincent duiven gaan naar Duffel.

Ik heb nog 2 gewonden welke wel goed herstellen maar nog niet meegaan.
Die voor St.Vincent geef ik zondag nog wel een lapje.

Bij de kwekers liggen over het algemeen jongen voor derden. 1 koppel is nog voor mij, twee blauwen uit de Vlielanddoffer x de grijze van Bas Jansen. Dat zijn de laatste die ikzelf bij ga zetten denk ik.

Nog wel een mooie vale inktvlek doffer aangeschaft uit een prachtige koppeling.
Vader is een zoon van Zilverpenne x Brenda van Cees Nijdeken.
Moeder is een inteelt naar Rooie Japie van Harold Zwiers.Eens kijken hoe we deze gaan inpassen

Bij de jongen proberen de jongeren aan te haken bij de eerste ronde. Een deze dagen ga ik ze allemaal uit het hok halen, een druppel geven en kijken welke we al een paar keer kunnen gaan wegbrengen. Een exercitie welke mooi voor of tijdens het wachten op duiven kan plaatsvinden. Ik denk dat ik dan ook gelijk het hok even uitmest...

week 25-26

Duffel werd uitgesteld en Bourges werd teruggebracht naar Fontenay. Helaas 1 duif achter van Fontenay.
Tussendoor de St.Vincent duiven nog even een stukje weggebracht voor een laatste orrientatiecheck.
5 duiven ingekorfd voor St.Vincent. Een koppel bestemd voor St.Vincent liep van de eieren af op zaterdag en zondag legde de duivin spontaan een ei en het tweede op dinsdag. Dus dit koppel is niet ingezet en ik heb deze twee vervangen voor de 2 jarige doffer van een ervaren duivin welk ook meeging.
Het einde van het liedje is dat St.Vincent uitgesteld had moeten worden en er nog 3 redelijk onervaren duiven achter zijn. De oudere duivin van 2015 pakte een prima prijs. De tweede kwam zondagmorgen en sindsdien is het te rustig.
De week erna hebben we Bordeaux ingekorfd. Dus 2 ervaren duiven en 4 nieuwe 2017 duiven. De rest is ingekorfd voor de Vitessevlucht uit Roosendaal, behalve de duiven voor Agen ZLU.

De Vitessevlucht kwam mooi vroeg thuis op zaterdag. Bordeaux nu wel uitgesteld en ging los op zaterdag. Zondagmorgen duurde het erg lang voordat de meldingen doorkwamen. Plots rond 11.15 valt er uit het niets een blauwe duif. Ik had een blauwe mee.. en het was een vreemde duif uit Groningen... Na deze hartverzakking weer rustig gaan wachten. Om 12.55 valt er als een schicht een rode duif op de spoetnik en loopt gelijk binnen. Ik dacht aan één van de ervaren duiven, maar het was een 2017 doffer. Inteelt True Grit x een rode duivin van Johanna de Groot. Na een geluksmoment de duif gemeld. 3 in de Zaan, 10 in het NIC en rond de 40e provinciaal.

'sAvonds de blauwe duivin en de volgende dag nog 2. Dus nu 4 vd 6 thuis en nog 1 zeer ervaren duivin onderweg en een 2017 doffer.

Agen ZLU heb ik gisteren niet ingekorfd, gezien de temperaturen die verwacht worden. Deze drie worden volgende week op sectoraal Agen gezet. De jaarlingen staan gepland voor de midfond van deze week, maar die kan weleens verplaatst of verboden worden door de NPO gezien de zeer warme temperaturen.

 De jongen zijn allemaal uit het geweest en bekeken, en een keer op 2 km gelost. Het is nu wachten op even beter weer en dan gaan we ze weer pakken en bekijken en wellicht even een stukje wegbrengen. Het hok is schoongemaakt.

 De nieuwe doffer op het kweekhok is gekoppeld aan de Dirk Veldhuis duivin. Eens zien wat voor jongen eruit komen. De Vlieland duivin is aangelopen met Rode Ceesie.. en de duivin van Rode Ceesie is aangelopen met de Dirk Veldhuis doffer... Het kweekhok is wat dat betreft een beetje Temptation Kweekhok.

Het seizoen draait dus op volle toeren en we proberen zoveel mogelijk in te korven.
Leuk is het ook dat Menno een duif van mij voorop krijgt van Pau.
Gisteren de vliegers uitgerookt met het laatste blokje Koudijs. Ik heb nieuwe besteld. Eens zien of het nog een keer kunnen doen.
In de vereniging is de AED opgehangen en de cursus is gevolgd door 10 personen. Dus dat gedeelte is ook weer afgesloten en laten we hopen dat we de AED nooit hoeven te gebruiken.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 14 juli 2020
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juli 2020
Lossing St.Vincent gepland
zondag 26 juli 2020
Inkorven Barcelona
vrijdag 31 juli 2020
Lossing Barcelona gepland
maandag 3 augustus 2020
Inkorven Perpignan
dinsdag 4 augustus 2020
Inkorven Dax
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Dax gepland
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Perpignan gepland
maandag 10 augustus 2020
Inkorven Narbonne
dinsdag 11 augustus 2020
Inkorven Bergerac
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Bergerac gepland
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Narbonne gepland