De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Het eerste weblog van Gerard Schalkwijk

Geplaatst: 12-4-2019

DUIVENRACE STRATEGIEËN - Deel 1
Duiven zijn alleen al geweldig genoeg. Maar om races te winnen, hebben ze extra training en goede voeding nodig . Maar hoe train je je duiven en wat is goed voer? Het hangt allemaal af van het soort races waarvoor je traint. In dit artikel geven we wat basisinformatie over het duivenlichaam . In ons volgende artikel geven we je een trainingsschema en een race dieet. Deze twee artikelen geven je geweldige inzichten in duivensportstrategieën, dus zorg ervoor dat je volgende maand in de gaten houdt!

DUIF SPIEREN
Duiven zijn graaneters en hebben een hoog metabolisme. Het voedsel dat ze eten, zoals bij elk organisme, is de brandstof die ze warmte en energie geeft. Duiven hebben een buitengewoon hoge lichaamstemperatuur van 42ºC . Dit betekent dat ze veel voedsel nodig hebben, maar ook dat ze eten vrij snel verteren.
U bent wellicht geïnteresseerd in dit artikel  in het  Journal of Avian Medicine and Surgery . Dit dagboek is een absolute must om te volgen als je een duivenmelker bent. Het heeft geweldige informatie over de biologie van vogels.
Vooral voor postduiven is het van het grootste belang dat ze een dieet volgen dat past bij de prestaties die ze moeten leveren. Zie het als volgt:
Bodybuilders eten veel proteïnen , koolhydraten , enz. Om spieren op te bouwen en ze eten wat vezels voor energie;
Hardlopers eten veel vezels (pasta's, enz.) Om snel te verteren en krijgen snel energie en nemen proteïnen en koolhydraten mee om spierweefsel te repareren .
Het kennen van het verschil in rassen, lichaamstypen en voer zal helpen bij het bepalen van goede strategieën voor duivensport. Elk van uw duiven is anders, net zoals elk type ras en elk voer. Gebruik het in uw voordeel.

HET VERSCHIL IS DIT:
Bodybuilders moeten veel 'bouwstenen' voor hun spieren eten. Ze willen grote en sterke spieren, dus ze hebben veel bronmateriaal nodig. Hoe groter het gebouw dat u wilt bouwen, hoe meer beton u nodig heeft!
Lopers willen hun lichaam niet groot, maar snel bouwen. Ze hebben geen 'beton' nodig om groter te worden, ze hebben alleen brandstof nodig om te verbranden om sneller te gaan en langer te volharden. Dat betekent dat ze niet zo veel eiwitten eten als gewichtheffers, ze willen gewoon de brandstof voor lange afstandslopen. Ze verbranden veel tijdens deze runs, dus ze eten veel gemakkelijk te verteren brandstof.
Bodybuilders en hardlopers hebben verschillende diëten voor verschillende doeleinden. Maar als je oplette, merkte je dat ze exact hetzelfde aten. Ze eten het alleen in verschillende verhoudingen. Spieren zijn spieren en alle spieren hebben vezels nodig om te werken en eiwitten om te groeien. De bedragen die u van elk neemt, hangen af van uw doel.
Om effectieve strategieën voor duiventraining in te stellen, moet je op de hoogte zijn van deze verschillen. Maar laten we eerst de verschillende spiervezels van dichterbij bekijken om te begrijpen wat ze nodig hebben.
Oh trouwens, er zijn vezels zoals in voedsel en vezels als in spieren. Voor de duidelijkheid over het onderscheid 😉Tot nu toe hadden we het over eetbare vezels, nu zullen we het hebben over spiervezels.

SPIERVEZELS
Er zijn drie soorten spiervezels:
Type I ( langzame trekvezels ). Dit zijn rode spiervezels die uitsluitend bedoeld zijn voor de kalmte van het lichaam. Bij het opstaan, zitten, etc. werken deze spieren om te blijven zitten en zitten. Deze spieren kunnen uren achtereen werken zonder moe te worden. Het trainen van deze spieren zal niet veel helpen tijdens het spelen, maar ze ondersteunen wel de andere soorten spieren. Het trainen van deze spieren kan blessures voorkomen;
Type IIa (snelle oxidatieve vezels). Deze spieren zijn het type uithoudingsvermogen. Ze worden gebruikt voor lichte / medium uitvoeringen voor een langere periode en hebben een goede weerstand tegen vermoeidheid. Ze hebben een rode kleur vanwege de grote hoeveelheid myoglobine . Myoglobine slaat zuurstof in de spieren op. Hoe beter je spieren zuurstof opslaan en bindt, hoe beter hun uithoudingsvermogen. Deze spieren worden gebruikt om marathons te rennen;
Type IIb (snelle glycolytische vezels). Dit zijn de zware machines van het lichaam. Deze spieren worden gebruikt voor korte, zware inspanningen. Ze zijn wit vanwege het ontbreken van myoglobine. Ze worden gebruikt voor zwaar tillen (bodybuilders) en korte sprints (sprinters).

RACESTRATEGIEËN
Op basis van deze informatie kun je strategieën voor duivenraces opzetten. Je moet in gedachten houden waar je elk van je duiven voor gebruikt. Als je je duif traint voor marathons en lange vluchten, wil je een dieet dat zijn Type IIa-spieren complimenteert. Als je duiven wilt trainen voor sprints, focus je dan op de Type IIb-spieren.
Op basis van onze ervaring, wil je niet volledig focussen op slechts één type. Als je bijvoorbeeld alleen korte, explosieve sprints traint en alleen een dieet verzorgt dat witte spieren bouwt en repareert, gaat je duif elke race verliezen. De duif heeft ongetwijfeld een explosieve start en zal een tijdje aan de kop van de groep staan, maar hij wordt snel moe en je duif zal lang voordat de finish begint te vertragen. Je wilt altijd training en diëten combineren om 'strategische zwakheden' te voorkomen.
Train en voed je duif op zo'n manier dat ze voldoende explosieve kracht hebben om de eerste van de groep te zijn, maar ook voldoende uithoudingsvermogen om eerst lang genoeg de eerste te blijven om als eerste de finish te bereiken. Hetzelfde geldt voor uithoudingsvluchten. Zorg ervoor dat je duif voldoende uithoudingsvermogen heeft om de finish te halen, maar is ook sterk genoeg om de eerste te zijn.
Vooral voor marathons en lange vluchten zijn er veel technieken en strategieën. Sommigen trainen hun duif om explosief te starten en vertragen vervolgens tot een constante snelheid om de finish te bereiken. De explosieve start helpt hen om vooraan te komen, het uithoudingsvermogen helpt hen om vooraan te blijven.
Volgende maand zullen we je ons trainingsschema geven. We hebben veel prijzen gewonnen met onze systemen. We geven je ook een 'racedieet' om je duiven in topvorm te krijgen voor een race. Met die systemen heb je een uitstekende basis voor het opzetten van je eigen racestrategieën voor duiven die voor jou werken.
Als je een beginnende duivenliefhebber bent, zorg ervoor dat je duikt in de wetenschap achter het duivenlichaam. Dit geeft geweldige inzichten in hoe je je duiven kunt trainen, voeden en beschermen en van kampioenen kunt maken.
Veel succes collega-liefhebbers!

Vraagt u zich af met welk voedsel of welke medicijnen u uw duiven moet geven? Wil je meer informatie over supplementen? Welkom bij onze webshop. Daar vindt u onze zorgvuldig ontwikkelde producten die u zullen helpen de gezondheidstoestand, conditie, ziekten van uw duiven te verbeteren en informatie te vinden over verschillende vogel gerelateerde onderwerpen. www.travipharma.nl

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.