De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog van Simon IJnsen 27-03-2019

Geplaatst: 27-3-2019

Beste Lezers ,

Op deze druilige middag klim ik weer even in de pen nadat ik hou je vast het Tipes-systeem al heb aangesloten. Alles werkt dus dat is weer een hele opluchting .

De winter zijn we hier prima doorgekomen zonder mankementen onder de duiven .De duiven zijn iedere dag los geweest wanneer het kon en ik ben er tot nu toe niets verspeeld . De komende tijd wordt het gevaarlijk nu de kromsnavels ook weer hun ega’s gaan opzoeken en moeten bewijzen dat ze geschikt zijn om een kroest groot te brengen .

De entingen hebben we weer achter de rug en het bezoek aan Jelle Jellema is ook gebeurd .Er zat wat geel onder de duiven waar ik tegen gekuurd heb .Dit was mijn laatste bezoek aan dierenarts Jelle daar hij full-prof duivenmelker wordt .Als goeie vervanger kan ik nu terecht bij Nanne Wolff , waar ik 29 april de eerste afspraak heb .Op de terugweg heb ik nog een bezoek gebracht aan Benno Kastelijn wat weer een leuke ervaring was .

De kwekers had ik rond de kerst gekoppeld en die jongen doen het geweldig in de ren en komen ook al buiten .Ze zitten nu op hun tweede ronde jongen en van beide rondes was alles bevrucht .Ik moet nog wel een rennetje maken bij de kwekers maar dat moet in een dag lukken .

De vliegers heb ik 1 maart gekoppeld en ik denk dat vanavond de eerste eieren bij de oude vliegers komen .
De jaarlingen zitten dit jaar in een apart hok en heb ik vrij laten paren .De concurrentie is daar moordend daar er voor 20 doffers maar 9 duivinnen zijn , maar deze zijn alle 9 al aangelopen .
Het voeren gebeurd vanaf 1 maart weer 2x daags met nog steeds 50% gerst bij de vliegers .

Door de leuke onderlinge contacten binnen onze sport ga ik nog wat ruilen met Combinatie Ten Caat-Kap , Combinatie Keekstra , Menno Broekhoff, Heinrich Gent en Cees Nijdeken , allemaal in het bezit van het Jellemabloed .

Ik ga het hier bij laten , want de pizzeria begint te lonken en wens een ieder een goed begin van het nieuwe seizoen toe .

Groeten Simon
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 24 juni 2024
Inkorven Agen
vrijdag 28 juni 2024
Lossing Agen gepland
maandag 1 juli 2024
Inkorven Barcelona
dinsdag 2 juli 2024
Inkorven Cahors
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Cahors gepland
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >