De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog van John van Klink 20-03-2019

Geplaatst: 20-3-2019

Hallo allemaal.
 
Ja hoor, het seizoen is begonnen. Ik heb afgelopen vrijdag de duiven weer gekoppeld, dus de duiven hebben het op dit moment razend druk. Er is dus weer leven in de brouwerij.
 
Het werd wel weer tijd ook, want in februari hadden we al een paar dagen dat we de 20 graden aan tikten. Nou, toen was het bij de doffers al een drukte van belang. Ook als ze buiten kwamen was het net of je een hok weduwnaars los had.
Gelukkig is het daarna toch weer een beetje normaler weer geworden, tenminste wat de temperatuur betreft.
Want het is vanaf toen flink gaan waaien, en tot vandaag is het daarmee niet meer gestopt. ( Vandaag is 17 maart.)
 
Maar goed, het lijkt er op dat we nu weer een beetje voorjaarsweer gaan krijgen.
De duiven gaan er in ieder geval vanuit, want ze hebben er zin in om een nestje te gaan bouwen.
 
Van het koppelen hoef ik elk jaar niet zo veel werk te maken, want ik koppel ze in het najaar altijd al hoe ik ze wil hebben. Het is dus alleen een kwestie van broedbakken openen en schalen neerzetten.
Dan kan de schuifdeur tussen de hokken open en ze zoeken elkaar vanzelf weer op.
 
De jaarlingen laat ik het gewoon zelf uitzoeken. Dan vormen zich vanzelf koppeltjes, die het het beste met elkaar naar de zin hebben. Ik laat toch in principe geen jongen komen van de jaarlingen.
Zij krijgen een ei van de koppels waar ik wel jongen van wil hebben.
Heel soms gebeurt het dat er een koppel jaarlingen samen loopt wat een heel mooi koppel lijkt, dan laat ik daar de eieren ook van komen, ( Je weet het nooit.)
 
U ziet het goed, EEN ei, want ze mogen allemaal een jong groot brengen.
Dit is om goed trek op de broedbak te krijgen.
 
Ik heb wel besloten om mijn beste vliegduif naar het kweekhok te verhuizen, namelijk de  “BONTE LOUIS”. Hij is vier keer naar Barcelona geweest, en heeft daarop niet gemist. Ook vorig jaar toen het helemaal niet goed ging, was hij toch nog goed voor een klein prijsje op Barcelona. Hij is een rechtstreekse van Team Vollebregt en Louis had vorig jaar al gezegd : Zet die maar op de kweek, want hij is van een hele goede lijn.
 
Nu heeft hij zijn chip ring ingeleverd en heb ik hem gezet op de duivin die ik vorig jaar heb terug gekocht. Zij is het enige jong uit het koppel van de 05-508 (Kampioensduif van Noord en zuid Holland) en de 02-304 die als jaarling kampioensduif van de toenmalige CC Leiden werd. Daarna vloog hij nog op DAX, Pau en Bergerac bij de eerste 100 nat en werd ook de tweede duif van Noord Holland op de vlucht vanaf de Mont Ventoux. Hij was ook de vader van de 06-612 die ook kampioensduif van de CC Leiden werd en later zelf de vader werd van de 2e nat Bordeaux.
Ik heb vorig jaar de eerste jongen van deze duivin gekweekt, en zie nu hele mooie jaarlingen zitten waarin ik mijn oude soort duidelijk terug zie.
Je snapt wel waarom ik deze duif heb teruggekocht toen zij plotseling op internet te koop werd aangeboden.
 
Zo nu heb ik gelijk mijn nieuwe kweekkoppel met jullie gedeeld. Vol goede moed gaan we afwachten wat het mij gaat brengen. Over een jaar of drie-vier zullen we het weten. Mooi he, om zo over de toekomst te dromen. Ook dat is duivensport.
 
Zo dit is het weer voor deze keer. De volgende keer horen jullie of de jongen goed opgroeien, en of het goed gaat met de eerste africhtingen.
Dus voor nu:  

Groeten uit Oude Wetering.
 
John.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 24 juni 2024
Inkorven Agen
vrijdag 28 juni 2024
Lossing Agen gepland
maandag 1 juli 2024
Inkorven Barcelona
dinsdag 2 juli 2024
Inkorven Cahors
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Cahors gepland
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >