De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog van John van Klink 20-02-2019

Geplaatst: 20-2-2019

Hallo allemaal.
 
Het is momenteel niet de actiefste tijd op het duivenhok. Toch even een leuk stukje.
 
Zoals de trouwe lezers van mijn stukjes wel zullen weten heb ik regelmatig contact met een liefhebber in India.
De duivensport is daar niet zo uitgebreid als hier, want het is er eigenlijk een beetje te warm en droog voor duivenvluchten. Toch leeft het duiven bacil daar ook weldegelijk.


 
De vluchten zijn daar niet zo massaal als hier. Een vlucht over 550 km doen daar ongeveer 150  duiven mee.
De laatste vlucht van meer dan 500 km ging s’morgens  om 7.15 los ( dan gaat daar de zon op.)
De eerste duif werd om 17.50 uur geklokt. ( dit is dan ook weer vlak voor zons ondergang.)
 
Ajai, want zo heet mijn grote vriend daar, draaide de andere ochtend de 7e, 8e, en 11e duif met 5 duiven mee.
Het weer was 35 graden en een heel licht windje tegen, maar de grootste vijand is daar de zon, want was er de hele dag volop bij. Best een goed resultaat met vijf duiven mee. En de duiven komen daar niet met de grote klad op huis aan.
 
Er zijn elk jaar ook twee vluchten van 1000 km of meer. Daar voor had Ajai in 2007 via een handelaar aan een paar late jongen van mij gekocht. Uit deze duiven kwamen belofte volle jongen, en op de stamboom stond mijn email adres, en zo werd het eerste contact gelegd. Hij zag via internet dat ik regelmatig duiven thuis kreeg van vluchten van 1000 km en meer, en wilde alles weten hoe ik het deed. Hij vroeg en vraagt nog steeds het hemd van mijn lijf over verzorging voer medicijnen voer en voorbereiding naar een vlucht toe.
 
En het heeft resultaat gehad. Het afgelopen seizoen heeft Ajai een duizend km vlucht gewonnen. Nou dan heb je het helemaal gemaakt daar. Aan de vlucht deden maar 115 duiven mee.
Maar als je ziet hoe je dan gehuldigd word.................... ik ben blij dat het hier iets minder is.
 
Ja je krijgt een diploma, en je word in een prachtig gewaad gehesen en op een troon gezet en bezongen.
Maar je wint ook wel een andere schitterende prijs, als je er wat aan hebt tenminste. Daar in India hebben ze er allemaal een, EEN MOTORFIETS. En de crème de la crème daar is de  ROYAL LEE ENFIELD. Dat komt zo'n neer op een Harley davidson hier.
 
Nou heb ik deze week weer een duif die kant op gestuurd. Hij had via internet een duif gekocht bij G.P.S. en gevraagd of ik deze duif wilde huisvesten tot er weer een vliegtuig die kant op ging die ook levende have mee nam.


Als dank mocht ik er wel een paar jongen uit kweken eer hij vervoerd kon worden.  Daar kwam bijna nog een kink in de kabel. De eerste eieren waren namelijk onbevrucht. En dat was voor de kerst en eind december ging er een vlucht die kant op. Toen rees de vraag of het wel wijs was om een duif voor veel geld die kant op te sturen waarvan het onzeker was of hij wel bevruchte.
Dus werd besloten om hem nog wat langer hier te houden en het opnieuw te proberen met een andere duivin.
Gelukkig waren nu de eieren wel bevrucht, dus is de duif deze week met het vliegtuig vertrokken naar een lekker warm land. Ik hoop dat  hij er heel veel plezier van gaat hebben.
 
Zo dit was een keer een ander soort verhaaltje. Het enige dat het met mij te maken heeft is dat de resultaten zijn behaald met duiven van mijn soort. Ik zal jullie wel een beetje op de hoogte houden van het wel en wee in het warme India.


Volgende keer gaat het weer over mijn eigen duiven.
Dus tot de volgende keer.
 
Groeten vanuit Oude Wetering,
John.
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 14 juli 2020
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juli 2020
Lossing St.Vincent gepland
zondag 26 juli 2020
Inkorven Barcelona
vrijdag 31 juli 2020
Lossing Barcelona gepland
maandag 3 augustus 2020
Inkorven Perpignan
dinsdag 4 augustus 2020
Inkorven Dax
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Dax gepland
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Perpignan gepland
maandag 10 augustus 2020
Inkorven Narbonne
dinsdag 11 augustus 2020
Inkorven Bergerac
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Bergerac gepland
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Narbonne gepland