De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Kerstboodschap van onze voorzitter

Geplaatst: 20-12-2018

Voordat je het weet is er alweer een jaar om!!

Het is alweer december en dan weten we dat de feestdagen voor de deur staan.
Voor de meeste mensen is dit een gezellige tijd. Maar ik weet dat niet iedereen dit kan zeggen. Om je heen hoor je verhalen van mensen waar het niet goed mee gaat. Deze mensen zullen anders kijken naar de toekomst. Ik hoop dat zij, in wat voor een situatie ze ook zitten, steun en warmte bij elkaar vinden. Het is niet vanzelfsprekend dat het allemaal voor de wind gaat. Ik denk dat de meeste van ons een zelfde ervaring in hun naaste omgeving ook wel hebben meegemaakt.
Dus als het kan geniet nu en stel niet uit naar later, want wie zegt dat er een later is.
Pluk de dag, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

In deze maand gaan de meeste van ons het jaar 2018 evalueren. Wat hebben we toch een prachtig weer gehad. Wat konden we genieten van het voorjaar, zomer en het najaar. De consequentie hiervan was dat er te weinig regen is gevallen , en dat heeft ook weer invloed op de natuur, bijvoorbeeld een te lage waterstand in de rivieren. Persoonlijk denk ik dat we de komende jaren hier meer en meer mee te maken gaan krijgen.
Ook onze gevleugelde vrienden zullen hier meer mee te maken krijgen. Dit jaar hadden we al diverse weekenden dat het warm tot zeer warm was en dan nog een oosten tot noordoosten wind erbij. Wat mij is opgevallen is dat onze overjarige marathon duiven hier prima mee om weten te gaan. Wat ik hier en daar heb vernomen is dat er over het geheel weinig duiven op de vluchten zijn verspeeld. Al heb je natuurlijk altijd uitzonderingen.  Liefhebbers die ik dit jaar gesproken heb zijn wel op de invliegvluchten goede duiven kwijt geraakt.
We hebben dit jaar mooie vluchten gehad zowel op de middaglossingen, St. Vincent, Dax en Bergerac als op ochtendlossingen Barcelona, Marseille en Perpignan. De vluchtwinnaars en kampioenen van 2018 hebben we weer op gepaste wijze mogen huldigen op onze feestmiddag in Doetinchem. Het was een grandioos succes.

Nu staan we bijna aan de vooravond van 2019. Wij als bestuur zijn al weer bezig met de organisatie voor het seizoen 2019, het jaar waarin we al weer 45 jaar bestaan. Vanaf 1 januari 2019 kunt u weer inschrijven voor de nieuwe competitie van Stichting Marathon Noord. Wij hopen dat we weer kunnen rekenen op voldoende deelnemers zoals we de afgelopen jaren gewend zijn. Nieuwe deelnemers zijn natuurlijk van harte welkom bij Marathon Noord. Verder willen wij alle sponsoren en deelnemers aan onze competitie nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage in het afgelopen seizoen.

Namens Stichting Marathon Noord wens ik U fijne feestdagen een voorspoedig en gezond 2019.
 
Voorzitter SMN
René Koeman

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 14 juli 2020
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juli 2020
Lossing St.Vincent gepland
zondag 26 juli 2020
Inkorven Barcelona
vrijdag 31 juli 2020
Lossing Barcelona gepland
maandag 3 augustus 2020
Inkorven Perpignan
dinsdag 4 augustus 2020
Inkorven Dax
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Dax gepland
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Perpignan gepland
maandag 10 augustus 2020
Inkorven Narbonne
dinsdag 11 augustus 2020
Inkorven Bergerac
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Bergerac gepland
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Narbonne gepland