De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog van Simon IJnsen 13-11-2018

Geplaatst: 13-11-2018

Beste Lezers ,

Eindelijk laat ik weer eens wat horen vanaf ons mooie en drukke eiland Ameland, mede veroorzaakt door de Kunstmaand November wat een aanrader is voor iedereen  .Doordat dit jaar de resultaten weer zwaar tegenvielen was de motivatie ver te zoeken om jullie van informatie te voorzien . Nu we weer volop bezig zijn met het komend seizoen begint alles weer terug te komen .

De verluchting heb ik wederom iets aangepast waarop de duiven goed reageerden . In het najaar had ik nog wat jongen gekweekt voor een herstarter en toen de jongen een dag of 10 waren zaten er nogal wat ouden met smerige neusdoppen . Na de aanpassing van de verluchting verdwenen de smerige neusdoppen als sneeuw voor de zon .Wat me ook is opgevallen in het hok is dat er  nu veel meer spinnenwebben aanwezig zijn dan de afgelopen jaren .Het enige wat ik gedaan heb is de opening in de naald te verkleinen naar 3 cm in plaats van 12 cm .

De jonge duiven deden het wel weer goed en van de 50 zitten er nog 35 na in totaal 12 vluchten . Komend jaar komen de jongen in het kweekhok met ren en komen de overjarige duiven in het jonge duivenhok waar ik 12 prachtige nieuwe nestbakken heb aangeschaft ,zie foto .
Bij de kwekers is er een aantal verwijderd en is tot mijn spijt ook het kweekmoedertje 969 gesneuveld door ouderdom . Afgelopen jaar stonden er weer een aantal kleinkinderen van haar op teletext. Gelukkig heb ik nog een aantal kleinkinderen van haar terug gekregen van bevriende liefhebbers .

Voor de kweek heb ik bij de supercombinatie Rekker/Westra uit Berlikum een vaal doffertje aangeschaft uit een broer van Roos en bij Marlon Kok uit Ransdorp heb ik een prachtige rode duivin gekocht uit de Ceasarlijn . Van Marlon kreeg ik er nog een pulletje bij wat een prachtig blauw duivinnetje is geworden welke ik wel ga spelen .
De duiven komen hier nog iedere dag los tussen 12.00 en 13.00 en krijgen 1x per dag voer 75% Mariman kweek/vlieg en 25% zuivering en een hand lijnzaad .Iedere dag gaat er een hand grit en twee lepels allerhande door het voer . Het water wordt iedere dag voorzien van Biolugecol van Amanuel Oz , wat me prima bevalt . 


Groeten Simon IJnsen.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.