De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Frank Hage uit Woerden wint Barcelona 2018 bij Stichting Marathon Noord.

Geplaatst: 13-7-2018

Frank Hage uit Woerden wint Barcelona 2018 bij Stichting Marathon Noord.
 
Voor de tweede keer in 3 jaar tijd bezoeken René en ik een eerste prijswinnaar bij Marathon Noord met de achternaam Hage. Nu is het Frank, een neef van Tim. Met 3 duiven mee pakt hij om 15.36 uur zijn 2e getekende en om 20.01 uur zijn eerste getekende. Met de eerste pakt hij dus de zege bij SMN, 14e nationaal en zoals het er nu uit ziet de 40e internationaal. Ik denk dat er weinig op deze afstand hun eerste 2 getekende thuis hadden rond een uur of acht ‘s-avonds.

Voor het eerst hebben een kort filmpje gemaakt met de winaar !

 


De liefhebber
Frank Hage klopt al regelmatig aan de deur met vroege duiven. Dit jaar al op Pau de 48e en 50e  nationaal, Agen ZLU jaarlingen de 7e en 28e nationaal. Vorig jaar een 58e nat Pau, 42e nat Agen jaarlingen, 3e nat Agen ouden en een 45e nat. Narbonne. Maar nu op de vlucht der vluchten Barcelona een topnotering.
Frank speelt op dit adres sinds de natoer van 2014 los van zijn vader Jan. Een zeer uitgekiende hokaccommodatie waarin 45 koppels vliegers huizen. Deze vliegers zitten in een aanbouw van het huis op de begane grond en op de zolder. De jongen hebben een hok in de tuin. Er wordt ingespeeld op weduwschap vanaf de eerste vlucht en dan gekoppeld wanneer de duiven de eerste dagfondvlucht gehad hebben. Tot een week tot 2 weken voor deze eerste dagfondvlucht wordt er verduisterd.

De verzorging is zeer efficiënt ingericht, want Frank heeft ook nog een jong gezin en werkt langs de weg en maakt dus lange dagen. Naast de entingen tegen Paramixo en pokken wordt er bijna niet gedokterd aan de duiven. Wel krijgen de duiven Turbo Disinfect elke zondag om de duiven natuurlijk te ontsmetten.  Hij noemt als voordeel dat hij in een zeer serieuze vereniging zit, waar iedereen bovenop de gezondheid van de duiven zit en er dus ook weinig besmetting in de mand plaatsvindt. Daarnaast zijn de containers van Afdeling 5 ingericht dat manden individuele drinkbakken hebben en niet zoals in andere afdelingen geschakelde drinkgoten.
Het soort duiven wat op de hokken woont is natuurlijk van oom Tim Hage en van Willem van der Velden uit Boskoop. Deze laatste duiven komen vooral wanneer het echt zwaar wordt, en laat nou 2018 daar nu precies een jaar voor zijn!

De winnende duif
De winnende duif heet de Jim vernoemd naar zijn zoontje. De doffer van 2015 komt uit 2 duiven van Willem van der Velden uit Boskoop. Zij hebben in 2014 duiven geruild en zo kwam dit topkoppel bij Frank op elkaar te staan. Een topkoppel? Ja, want inmiddels hebben al minimaal 5 kinderen uit dit koppel een topnotering gehaald op de marathonvluchten. Het was de eerste keer Barcelona voor deze vale doffer. Hij is gespeeld op een jong van 12 dagen en was nog niet aan het drijven op zijn duivin.

De aankomst
De aankomst werd enigszins gespannen beleefd, met een reden. Na de inkorving van Barcelona zijn ook de duiven van Dax en Argenton op zijn klok ingekorfd. Ook zijn in deze week de jongen gechipt. Hiervoor had hij een africhtingsvlucht in de klok zitten en deze weer verwijderd. Donderdag na de inkorving van Argenton werd de klok weer op het basisstation gezet. Tot zijn schrik zag hij het ringnummer van Jim op het display staan met de melding NOK.
Hij heeft contact gehad met Piet Fransen van de ZLU en met hem overlegd. Er is een handmatige klok gesteld waar de chip in geklokt moest worden met een loze afslag erachter.  Het vermoeden is dat door het chippen van de jongen er een fout is ontstaan in de klok.
Frank zag de vale doffer uit de goede hoek aankomen en daarna volgde de procedure van het verwijderen van de chip, kapot knippen van de chipring en het klokken van de chip. De duif had geen gummi aangemeten gekregen bij de controle in de loods van de ZLU, dus de geheime code was in de chip erbij gezet. Op deze manier kan er dus nog steeds controle plaatsvinden.
Na al deze handelingen was de spanning van de ketel en werd de duif gemeld.
Tijdens het felicitatie telefoontje van onze voorzitter viel bij hem zijn 1e getekende van Barcelona.  Een aankomst met een verhaal dus.

René en ik waren op bezoek bij een liefhebber met een plan, een zeer efficiënt verzorgingssysteem en geweldige duiven. In de inleiding heeft u al prestaties kunnen zien waar velen van ons van dromen. Bedankt voor je openheid en we zien je graag op het podium op 27 oktober aanstaande in Doetinchem.

Arjan van Gent

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging