Stichting Marathon Noord

Weblog Simon IJnsen 14 maart 2018

Geplaatst: 14-3-2018

Beste Lezers ,


Het werd weer eens tijd om wat nieuws van het eiland te laten horen en bij deze ben ik achter de pc gekropen .
Gelukkig zijn de temperaturen hier weer voorjaarsachtig na een week van bittere kou , waar ik volgens schema wel in moest koppelen .

Het weekend voor het wintertje ben ik samen met Fred van Pareen uit Amsterdam Noord Holland ingetrokken om wat hokbezoeken af te leggen . Op de heenweg ben ik bij medecolumnist bij de SMN Arjan van Gent uit West-Knollendam geweest , iets wat al lang in de pen zat .

Zaterdags ben ik samen met Fred eerst bij Marlon Kok geweest in Ransdorp waar ik de Caesar collectie mocht aanschouwen , wat een kwaliteit rode duiven en wat een locatie om te wonen zo dicht bij de big city .

Na Marlon zijn we richting Rob Timmermans getogen en hier ook mogen aanschouwen hoe zij de duivensport bedrijven en het mooie daar vond ik de no-nonsense manier van duiven houden .
Op de terugweg richting Holwerd werden we super ontvangen door Kees Droog uit Andijk en mocht ik voor de tweede keer een nationale overwinnaar Barcelona vast houden , wat een super duivin . Het bezoek aan Kees was koren op de molen voor mij , want Kees is in het bezit van verschillende Jellema duiven .

Al met al was het weer een super belevenis voor mij en na vorig jaar het Oosten en nu het Westen is volgend jaar het Zuiden /Zeeland de bedoeling te bezoeken .
De duiven heb ik al weer laten onderzoeken door Jelle Jellema en ze zagen er beter uit dan vorig jaar volgens de kenner .
De kweek is hier al weer een tijdje bezig en de eerste 10 jongen uit de kwekers staan al in de lucht .
De vliegers en kwekers(voor de tweede keer) zijn donderdag 1 maart tijdens de kou gekoppeld en de eerste eieren zijn er al(zie notitie bij de krasbonte 83 ) .


Dit jaar worden er weer wat duiven geruild met Wieger Ten Caat ( voor het 15de jaar) , Gebr. Keekstra(voor het 6de jaar ) , Menno Broekhoff (voor het 3de jaar) , Comb. Rekker/Westra (voor het 2de jaar) en Cees Nijdeken (eerste keer ) wat bij de eerste twee liefhebbers al verschillende txt duiven heeft opgeleverd . Al deze liefhebbers zijn in het bezit van Jellema duiven , dus dat ligt precies in mijn lijn . Het mooie van deze contacten vind ik het vertrouwen wat je met elkaar opbouwt , want een garantie om een goeie weg te geven heeft niemand , maar vertrouwen kun je wel garanderen !!!!!!!!!!!

Het voer bestaat op dit moment uit een gevarieerde mengeling Mariman ,All-in ONE van Beyers , Zuivering van Teurlings , Gery-plus van Versega-laga ,P40 korrel ,Energy korrel van BLT en de PE korrel van Toppigeons . Op zondag maak ik wat wortelen, uien, knoflook en prei klaar wat ik fijn hak en dan vermeng met biergist wat ze gretig afnemen .

Voor het water volg ik het schema van het BLT van Amanuel Oz .
Over drie weken gaan we weer los met de eerste trainingsvluchten waar we nu al weer naar uitkijken.
 
Groeten vanaf Ameland .

 

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 27 oktober 2018
Feestmiddag en kampioenenhuldiging 2018
zaterdag 27 oktober 2018
Bonnenverloting Marathon Noord
Lees meer >