De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen 14 maart 2018

Geplaatst: 14-3-2018

Beste Lezers ,


Het werd weer eens tijd om wat nieuws van het eiland te laten horen en bij deze ben ik achter de pc gekropen .
Gelukkig zijn de temperaturen hier weer voorjaarsachtig na een week van bittere kou , waar ik volgens schema wel in moest koppelen .

Het weekend voor het wintertje ben ik samen met Fred van Pareen uit Amsterdam Noord Holland ingetrokken om wat hokbezoeken af te leggen . Op de heenweg ben ik bij medecolumnist bij de SMN Arjan van Gent uit West-Knollendam geweest , iets wat al lang in de pen zat .

Zaterdags ben ik samen met Fred eerst bij Marlon Kok geweest in Ransdorp waar ik de Caesar collectie mocht aanschouwen , wat een kwaliteit rode duiven en wat een locatie om te wonen zo dicht bij de big city .

Na Marlon zijn we richting Rob Timmermans getogen en hier ook mogen aanschouwen hoe zij de duivensport bedrijven en het mooie daar vond ik de no-nonsense manier van duiven houden .
Op de terugweg richting Holwerd werden we super ontvangen door Kees Droog uit Andijk en mocht ik voor de tweede keer een nationale overwinnaar Barcelona vast houden , wat een super duivin . Het bezoek aan Kees was koren op de molen voor mij , want Kees is in het bezit van verschillende Jellema duiven .

Al met al was het weer een super belevenis voor mij en na vorig jaar het Oosten en nu het Westen is volgend jaar het Zuiden /Zeeland de bedoeling te bezoeken .
De duiven heb ik al weer laten onderzoeken door Jelle Jellema en ze zagen er beter uit dan vorig jaar volgens de kenner .
De kweek is hier al weer een tijdje bezig en de eerste 10 jongen uit de kwekers staan al in de lucht .
De vliegers en kwekers(voor de tweede keer) zijn donderdag 1 maart tijdens de kou gekoppeld en de eerste eieren zijn er al(zie notitie bij de krasbonte 83 ) .


Dit jaar worden er weer wat duiven geruild met Wieger Ten Caat ( voor het 15de jaar) , Gebr. Keekstra(voor het 6de jaar ) , Menno Broekhoff (voor het 3de jaar) , Comb. Rekker/Westra (voor het 2de jaar) en Cees Nijdeken (eerste keer ) wat bij de eerste twee liefhebbers al verschillende txt duiven heeft opgeleverd . Al deze liefhebbers zijn in het bezit van Jellema duiven , dus dat ligt precies in mijn lijn . Het mooie van deze contacten vind ik het vertrouwen wat je met elkaar opbouwt , want een garantie om een goeie weg te geven heeft niemand , maar vertrouwen kun je wel garanderen !!!!!!!!!!!

Het voer bestaat op dit moment uit een gevarieerde mengeling Mariman ,All-in ONE van Beyers , Zuivering van Teurlings , Gery-plus van Versega-laga ,P40 korrel ,Energy korrel van BLT en de PE korrel van Toppigeons . Op zondag maak ik wat wortelen, uien, knoflook en prei klaar wat ik fijn hak en dan vermeng met biergist wat ze gretig afnemen .

Voor het water volg ik het schema van het BLT van Amanuel Oz .
Over drie weken gaan we weer los met de eerste trainingsvluchten waar we nu al weer naar uitkijken.
 
Groeten vanaf Ameland .

 

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.