De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Wij wensen U fijne feestdagen en een super 2018

Geplaatst: 23-12-2017

Wat vliegt een jaar toch snel voorbij!

Met de feestdagen voor de deur ga je toch het afgelopen jaar weer even evalueren.
Op het moment dat ik dit schrijf is het toch geen weer om naar buiten te gaan.
Het weerbericht heeft code oranje en rood (heb ik dat niet meer gehoord) afgegeven en geadviseerd om niet de weg op te gaan als het niet nodig is. Aangezien ik daar gehoor aan kan geven omdat ik al een aantal jaren ben gestopt met werken, heb ik een luxe probleem. Het sneeuwt dus behoorlijk en dit zorgt natuurlijk ook wel weer voor mooie plaatjes.

Het seizoen 2017 heeft ook weer voor de nodige gesprekstof gezorgd. Ging het niet over de vluchten, dan was het wel over de veranderingen die nu worden doorgevoerd. We weten allemaal dat we niet meer achterom moeten kijken. Zoals het was bijvoorbeeld 20 jaar geleden wordt het toch niet meer. We zien dat het aantal liefhebbers door wat voor omstandigheden dan ook minder wordt. Dus heeft het NPO met een aantal personen een plan van aanpak gemaakt dat als naam mee heeft gekregen GPS2021. Dat ze dit niet alleen willen doen is natuurlijk prima. Door middel van o.a. een enquête werden de liefhebbers erbij betrokken. Iedereen kon aangeven in wat voor discipline hij of zij speelden. Voor ons was dat natuurlijk het marathonspel. Er zijn al diverse platforms samengesteld, maar het platform voor de marathon is nog steeds niet samengesteld. Nu juist een belangrijk vraagstuk over de neutralisatietijd op tafel ligt, was dit een mooi onderwerp geweest voor het platform marathon. Hopelijk wordt er nog wel naar de marathonliefhebbers geluisterd en is het voorstel van het NPO nu al niet definitief?

Wat de feestdagen betreft, alle culturen die in Nederland wonen, vieren de kerstdagen en nieuwjaar op hun eigen manier. Dat is mogelijk in Nederland. Regelmatig kijk ik naar het nieuws of lees ik de krant en dan denk ik we mogen blij zijn dat we in Nederland wonen. Want als je ziet wat er op dit moment in de wereld gaande is dan word je er niet vrolijk van. Je moet iedereen in zijn waarde laten en ook bijvoorbeeld in een discussie iemand uit laten praten. Tegenwoordig lijkt dat bij sommige mensen niet meer te lukken.
Maar ik blijf positief over de marathonliefhebbers en de mensen in het algemeen. Als ik tijdens het seizoen en ook na het seizoen, zie hoe de marathonliefhebbers met elkaar om gaan dan word ik daar blij van. Ze gunnen elkaar wat meer lijkt het wel! Dat is voor 2018 een goed uitgangspunt. Laat iedereen in zijn waarde en probeer je mede mens te helpen als het nodig is.

Ik wens iedereen prettige feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2018.

Voorzitter SMN
René Koeman

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.