De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 5 december 2017

Geplaatst: 5-12-2017

Het stille seizoen heeft hier nu ook echt zijn intrede gedaan.
Tijd dus om te gaan kijken of er nog verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Dit kan in de vorm van nieuwe duiven, maar ook kan er aan het hok het een en ander kan worden aangepast. Nou alle twee de opties zijn hier nu van toepassing, en de een is het gevolg van de ander.
 
Het geval wil namelijk dat ik er op attent werd gemaakt door een liefhebber hier uit ons dorp dat er een duif van mij op internet te koop stond. Het ging hier om een dochter van mijn eigen “08 GIE” die kampioensduif van de Nationale sector 2 is geweest. Zij was te koop in Harlingen, en daar ik nooit duiven naar Harlingen heb verkocht was ik wel benieuwt wie hem te koop had. Het was een liefhebber die in Noord Holland een keer wat fond duiven had gekocht bij Alex van Vuuren toe hij stopte met de duivensport.


 
Nou toen klopte het verhaal, want Alex heeft bij mij een paar keer wat late jongen gehaald.
Na wat heen en weer gebel en gemail werden we het eens over de prijs en de liefhebber zij dat hij er nog wel een had zitten van mijn soort. Dus zijn we een keer op een zondag morgen naar Harlingen gereden. Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ik er van stond te kijken wat ik daar aantrof.
 
De duif waar we voor gingen kijken was een schitterende witpen duivin die echt heel veel op haar moeder lijkt.
Precies het 08-gie. Ook een paar witte pennen aan een kant, mooi rond en een prachtig oog in het koppie.
Ze is alleen een beetje groter dan haar moeder, maar dat kan van vaders kant komen. Dat is weer de vader van de 612 waar ik de vorige weblog nog uitgebreid over geschreven heb, omdat hij de vader was geworden van de 2e nationaal Agen in de sector 2.
 
Nou hier kan ik wel wat mee zij ik en deed de duif in mijn mandje, en was stiekem dolblij met deze aanwinst.
Maar er was er nog een. Het bleek een volle broer te zijn van het 08-GIE. Ik wist even niet wat ik zag.
Nam hem in de hand en zij: Ik heb de 24 in mijn handen. Nee zij de liefhebber het is de 25, en bedoelde hiermee de 11-1734225. Maar ik bedoelde de 98-1213424 de vader van het 08-GIE.


 
Als jullie de vorige editie van de weblog hebben gelezen dan zal je begrijpen dat ook deze duif mee ging naar Oude Wetering. Ik heb zelf nog wel kinderen van de 08, maar geen broer meer. Heeft het toch nog een voordeel dat je soms wat late jongen verkoopt.
 
Deze duiven zijn geen uitvliegers, want ook bij Alex in Noord Holland hebben ze nooit buiten gevlogen.
Dus ben ik nu in een deel van het jonge duiven hok twee kweekboxen aan het maken, zodat ze niet kunnen ontsnappen.
 
Om te laten zien hoe groot de gelijkenis is met de 08 plaats ik er drie foto’s bij. Een van het “08-GIE”met haar vader en moeder. En dan van de 09-1183727, de dochter en van de 11-1734225, de broer van het ‘08-GIE”.
Let vooral eens op de gelijkenis van de 225 met zijn vader. Ook in de hand is hij exact het zelfde als zijn vader.
 
Goed, hier ga ik het voor nu weer bij laten. Volgende keer ga ik het hebben over het zoeken naar nieuwe koppels
En wat er van de jongen van het afgelopen jaar terecht is gekomen.
 
Dus voor nu:


Groeten uit Oude Wetering,

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 30 november 2020
Einde verkoop op www.toppigeons.nl
Lees meer >