De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen 28 november 2017

Geplaatst: 28-11-2017

Beste Lezers ,

Op deze gure herfstdag heb ik mooi even tijd om een stukje te schrijven voor de SMN .
De feestmiddag is weer achter de rug en was weer een groot succes wat ik in de lande vernam en via deze weg wil ik alle mensen die dit georganiseerd hebben een pluim geven voor hun inzet .
Het hok heeft weer zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad en ziet er weer goed uit al zeg ik het zelf .In deze natte periode blijft mijn hok na de renovatie super droog , wat te danken is aan de verbeterde verluchting denk ik .
De duiven doen het  geweldig en zijn vrijwel allemaal door de rui .Vorig jaar had ik verschillende duiven die op 1 pen bleven stonden , wat vooral te maken heeft gehad met de gezondheid .
Er is nog 1 duivin die wat last heeft van een nat oog , waar ik verder niets aan doe .Het waren alleen de jongen die hier last van hadden en deze hadden dan ook niet zoals de ouden een paramyxo/herpes prik gehad .Komend jaar ga ik de jongen ook enten .
De duiven krijgen nadat ik het getest had met de jonge duiven vluchten iedere dag Bio-lugacol en dit bevalt me prima .


De vliegers bestaan op dit moment uit 52 duiven waar ik er 48 kan houden , dus gaan er 4 beginnen in het jonge duivenhok . In het seizoen kan ik dan zo 1 inpassen mocht er wat weg blijven .
De kwekers bestaan uit 8 koppels met als nieuwelingen de gekregen twee jongen van Ultsje Jellema (zie foto’s en stamboom ), welke zeer mooi zijn opgekomen .


22 december hebben we weer onze verenigingstentoonstelling waar ik ook altijd naar uitkijk . Na deze TT krijgen ze hun verplichte enting waarna ik ze 3 weken later ent tegen paramyxo/herpes en weer 3 weken later tegen parathyfus .


Het voer bestaat op dit moment uit 50% mariman standaard en 50% rui/winter van Teurlings aangevuld met een hand lijnzaad . Normaal geef ik zuivering van Teurlings maar dat was er niet en weet je weer dat je op een eiland woont . 1 keer in de week haal ik 2 zakken soepgroente welke meestal binnen een half uur op zijn , dus dat kan nooit verkeert zijn .
Hier moeten jullie het weer mee doen , maar zoals jullie kunnen lezen zitten we ook hier op Ameland niet stil .

  Gr. Simon IJnsen
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.