De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen september 2017

Geplaatst: 19-9-2017

Beste Lezers ,

Door de weersomstandigheden ben ik genoodzaakt om binnenshuis weer wat op te pakken .Het werd weer hoog tijd om eens wat van me te laten horen nu het seizoen bijna ten einde is .
Ik kan er wel omheen draaien maar de realiteit is dat de resultaten op de fond dit jaar zwaar tegen vielen , zodat de motivatie om geregeld wat te schrijven daar onder geleidt heeft  .
De oorzaak van het slechte seizoen zat hem denk ik in het ‘’plafond’’ , wat eigenlijk geen plafond was . U leest het goed was , want direct na de fond vluchten heb ik bij de oude duiven een plafond met schuiven aangebracht ( zie foto) . Te vaak hadden de duiven last van de koppen , waar dan wat aan gedaan moest worden wat de vorm niet ten goede kwam . Ik heb de plafonds nu precies zo gemaakt als in het jonge duiven hok .
Waarom net als in het jonge duivenhok vraagt u zich misschien af . Voor mijn gevoel is dit altijd al beter geweest en de resultaten bewijzen dat .

Voor het tweede jaar op rij ben ik in de club kampioen geworden zowel on- als aangewezen en tevens had ik de eerste vier duifkampioenen . De laatste drie vluchten draaide ik zelfs 8 jongen bij de eerste 10 , iets wat ik nog nooit had mee gemaakt . Uit de koppeling Youri x een duivin van Menno Broekhoff uit Katwijk had ik 4 jongen welke er alle 4 nog zijn en van de 9 vluchten pak ik 5x uit deze koppeling 1 voor op , dus is er hopelijk een kweekkoppel geboren . Dit alles weten we volgend jaar wanneer ze naar de overnachting gaan snel genoeg .
Ook heb ik nog wat laatjes aangehouden welke het nu zwaar te verduren hebben qua gezondheid(zie foto) , maar ze moeten dit gewoon overwinnen !
De zomer jongen werken nu de natour af voor het leer proces . Deze komen iedere keer te laat maar daar maal ik niet om .

Op dit moment zijn er nog 40 jongen en 20 ouden , waar plaats is voor 48 dus daar komt weer een moeilijke keuze .Ik denk zelf dat ik de laatjes en wat jongen in een apart hokje aanhoud en dan volgend jaar geen zomerjongen aanzet .
De kwekers zitten op schappen en zijn streng geselecteerd , te weinig prijsvliegers is exit . Voor de kweek heb ik nog twee mooie jongen gekregen van Ultsje Jellema, welke ik jullie tzt ga voorstellen .
Zo hier laat ik het voor deze keer bij en ga me voorbereiden op een mooie avond voor de buis om 20.45 al waar in het mooiste stadion mijn club de degens kruist met Man. City .
  Gr. Simon

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.