De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 12 September 2017

Geplaatst: 12-9-2017

Hallo allemaal.
 
Zo eindelijk tijd voor weer een bijdrage aan de weblog. Ik ben nu op vakantie in ons oude vertrouwde Ommen.
Ik was van gedachte om als we een keer een dag slecht weer hadden, dat ik dan een stukje zou schrijven.
Nou mag ik gelukkig zeggen dat het 10 dagen geduurd heeft eer het weer van dusdanige aard is dat ik aan het stukje ben begonnen. Conclusie is dus dat het vakantieweer in Nederland zo slecht nog niet is.
 
Maar goed we gingen het over de duiven hebben.
Deze worden tijdens mijn vakantie weer keurig verzorgd door de buurman. Hij was zelfs bereid om de jongen nog een paar keer in te korven, maar ik heb gezegd dat dat niet hoefde. Ze zijn door mij zelf 4 keer weggebracht tot ongeveer 30 km, en daarna 3 keer met de vereniging mee geweest. De laatste keer het weekend dat we weggingen, en toen was het 250 km die ze moesten afleggen. De tweede keer dat ze mee gingen was het weer niet al te best en bleven ze staan tot zondagochtend. Ze hebben dus ook al een keer twee nachten mand mee gemaakt. Van de 20 jongen waar we mee begonnen zijn er nu nog 17 over, dus de verliezen vallen ook mee.
Ik heb dus tegen de buurman gezegd, dat hij ze niet meer in hoeft te korven. Ze zijn inmiddels ook al zo ver in de rui dat dat voor de duiven ook een probleem kan worden.
 
Dan hebben jullie nog de resultaten van Perpignan van mij tegoed.
Dit is hier best weer een mooie vlucht geworden. De duiven waren netjes op tijd gelost, en bij ons in het samenspel kwamen er dezelfde dag geen duiven door. S’morgens om 6.50 draaide Gert jan Rigter de eerste in het inkorfcentrum, en dat is niet de eerste keer dat hij dat doet. Hij heeft hiermee ook nationaal een hele vroege, en zit meer dan een uur los op de tweede, van Ron de Jong. Zelf moet ik geduld hebben tot 10.39.
Dan komt recht uit het zuiden de 15-1699239 aan vliegen. Ik zit op dat moment even tussen de jonge duiven, maar mijn vrouw ziet haar heel mooi aan komen en direct binnen lopen. Bij melding blijkt ze de 7e te zijn in het centrum. Dan precies een uur later om 11.39 komt de tweede de 14-1051883 die ook mijn tweede van Barcelona was. Dit is ook een duivin en zij stond als tweede get. dus is ze een Marathon Noord duif. Ze komt uit op de 51e bij de Marathon Noord en pakt keurig nog 50 euro mee.
 
Dezelfde dag komen er nog 4 duiven thuis en heb ik er dus 6 van de 8 thuis. Er is er nog een na gekomen, dus mis ik er nu nog een. Als ik naar de Marathon Noord eindklassement kijk mag ik toch niet echt ontevreden zijn.
Ik ben in de einduitslag op de 40e plek terug te vinden. Bij de duifkampioenen heb ik met de 12-1609928 op de 5e plek ook een schitterend resultaat te pakken.
 
Ook bij een andere liefhebber zijn de resultaten met mijn soort duiven goed. Ik kreeg bericht van de Comb. Hensen. uit Heemskerk dat zij met een duif van mij heel veel plezier beleven. Ze halen zo af en toe een paar jongen hier, en een van die duiven heeft zich ontpopt tot een echte klasbak. Ik heb het nu over de duif met het ringnummer 15-1699215. Vorig jaar viel hij al op omdat hij op de dagfond in de afdeling 6 Noord Holland heel goed zijn mannetje stond. Zelf had ik dat jaar de nest maat de 15-1699214 als eerste op Agen van de ZLU s’avonds door om even voor 9, en dat was goed voor de 50e plek nationaal jaarlingen. Dit was voor de Comb. Hensen de aanleiding om de 215 mee te geven op Bordeaux morgenlossing van de nationale sector 2.
Na om 7.00 uur gelost te zijn wist hij zich om even voor 8 uur s’avonds te melden. Dit was goed voor de eerste plek in Noord Holland, maar ook voor de 2e plaats van het hele konvooi in de Nationale sector 2.
Deze duif komt bij mij uit de 07-1814612. Hij is in zijn loopbaan kampioensduif van de CC Leiden geweest en het jaar daarna kampioensduif van het Samenspel de Meren. Hij zit nu al enkele jaren op de kweek en er komt regelmatig een goede bruikbare duif uit. Hij komt zelf uit de lijn van de 94-500 en dat is mijn eigen soort waar ook de 508 uit kwam, die kampioensduif van de nationale sector 2 was. Trouwens de hele lijn van de 500 is ongeveer kampioensduif van de CC Leiden geweest. Ik heb het nu over de 07-612. zijn moeder was de 97-380 ook kampioensduif van de CC. Haar vader was de 94-500 ook kampioensduif van de CC, en zijn vader was weer de 92-765 ook Kampioensduif van de CC
De kampioensduif van Noord en Zuid Holland de 05-1390508 komt weer uit een broer van de 94-500 namelijk de 98-1213424, die ook weer kampioensduif van de CC is geweest. Dan heb ik vorig jaar ook nog een zus van de 07-612 op de kweek gezet, de 11-1734213. Dit omdat ze voor de vierde keer mijn eerste van Pau was en omdat zij op haar beurt weer de moeder is van de 15-1699222 die dit jaar weer voor de tweede keer mijn eerste is op Bordeaux ZLU. En zo kan nog wel even door gaan met bijvoorbeeld de 514 van de Comb. Loos of de 999 van Jos van Ackooy, ook nog twee van die klasbakken uit de 94-500.
 
Jullie begrijpen zeker wel dat ik met deze lijn nog wel een paar jaartjes door wil.
Daarom liggen er nu bij de 612 en de 213 toch nog maar weer een paar late jongen in de schaal.
Wie weet wat daar dan weer van terecht komt.
 
Goed, het weer is weer een beetje opgeknapt dus hier ga ik het voor deze keer weer bij laten.
Volgende keer ben ik weer thuis en zal dan wel zien hoe ver de duiven met de rui zijn.
Dus voor nu:

Groeten uit het mooie Ommen
John.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.