De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 12 juli 2017

Geplaatst: 12-7-2017

Hallo allemaal.
 
Het spel is nu goed op de wagen. We hebben Pau gehad, en dat werd een grote teleurstelling.
Ik had 4 duiven mee. Na een dag uitstel en verplaatsing naar Mont de Marsan werd er op zaterdag om 7.35 gelost met een naar zuidwest draaiende wind.
Het was dus goed mogelijk dat er sávonds duiven thuis zouden komen.
Nou het werd veel gekker, want het ging zo snel dat de prijzen er laat in de avond allemaal uit waren.
 
Bij mij kwam de eerste duif om 7.56 de andere morgen. De 15-1699239. Een duivin die als 4e get de mand in was gegaan. Ze zat behoorlijk in elkaar, want ze was ergens tegenaan gevlogen. Weer een gewonde duif op het hok.
Ik geloof dat ik nog nooit zoveel gewond duiven in een jaar heb gehad. Om 8.45 komt dan nog de 15-1699219 de doffer die als 3e get mee ging. Mijn bovenste 2 van de lijst heb ik tot op heden nog niet gezien.
 
Dat was op zondag  en ik moest op maandag al weer Agen in korven. Nou dan ga je toch wel een beetje twijfelen.Wat gaan we doen? Ik kon aan de duiven niets merken of zien en ze waren in mijn ogen kern gezond, dus toch maar gewoon ingekorfd. Twee oude en 13 jaarlingen.
 
Wat een geschiedenis is dat geworden zeg. Vrijdag uitgesteld, zaterdag uitgesteld, zondag uitgesteld.
En ik had gehoopt dat Agen goed zou gaan en dus niet met twijfel in mijn hart Barcelona in moest gaan korven.
Nu wist ik het nog niet en heb dus toch wel met wat twijfel Barcelona ingekorfd. Maar het ging nog even verder, want ook maandag werd er uitgesteld. Uiteindelijk werd er pas op dinsdagmorgen om 7.00 eindelijk gelost.
 
Nou hopen we hier altijd dat er op deze vlucht s‘avonds duiven thuis kunnen komen. Als dat nu zou gebeuren zou ik tenminste nog wat thuis kunnen zien komen. En ja hoor even leek het goed te komen, want om 21.22 wist het Team Vollebregt de eerste duif te melden binnen het inkorfcentrum. En daar bleef het niet bij, want ze hadden er binnen 4 minuten 3 thuis. Dus dachten we: Nu gaat het gebeuren. Niets was minder waar, want er kwamen in totaal maar 8 duiven door die avond.
 
Toen kwam het probleem van niet op het hok zijn de andere dag. Dit werd als volgt geregeld.
Van zons opkomst tot half 7 was ik er zelf nog voor ik naar mijn werk moest. Dan van half 7 tot kwart over 7  was mijn vrouw paraat. Daarna wilde de buurman het hok wel in de gaten houden tot 11 uur en dan was mijn vrouw weer terug.
Nou we hebben allemaal duiven zien komen. 
Om klokslag 6 uur kwam plotseling de 15-1699222 over het dak uit het oosten. Hij draaide nog een paar rondjes en liep toen om 6.01.55 over de antenne. Mijn eerste getekende oude duif.
Hij ging boven aan de lijst mee omdat hij vreselijk in de weer was, en omdat hij vorig jaar onze eerste jaarling was op deze vlucht. Ik ging dus toch nog met een big smile naar mijn werk om half 7. Hij was de 13e duif in het centrum van de ruim 370 oude duiven, dus best goed.
 
Om 6.47 laat mijn vrouw de eerste jaarling binnen. De 16-1518903 een mooie duivin uit de eieren van Hans Knetsch.
Dan word zij afgelost door de buurman. Hij ziet om 8.25 de volgende jaarling komen. Hij laat hem binnen en tijdens het melden loopt de tweede oude over de antenne om 8. 36. Dat betekent dus 100 % prijs met de oude.
 
Dan weer om even over 9 de volgende jaarling, dus het liep best goed. Aan het einde van de dag met afslaan van de klok waren er 10 duiven thuis. Een resultaat waar ik toen gelukkig wat moet uit kon putten voor Barcelona,
volgens mij zat het met de vorm en gezondheid van de duiven wel snor. Nou en toen was er de eerste vlucht voor de Marathon Noord BARCELONA. Wat een verademing dat er gewoon op vrijdag gelost kon worden.
En bij goed weer op de hele vlieglijn , dus kon er op zaterdag best wel eens een heel beetje duiven geklokt worden.
 
Maar toen het tot na de andere dag 11 uur duurde eer de eerste melding in Frankrijk binnen kwam rees het vermoeden dat het wel eens een hele zware kon worden. Dat klopte ook wel, want het duurde tot 19.20 in de avond eer Jan Schreurs bij ons in het centrum de eerste duif klokt. Dan is het Ron de Jong die de tweede pakt om 20.43 en vervolgens pakt Team Vollebregt om 22.07 de derde. Meer komen er die dag niet door.
 
De andere morgen om even over 9 komt dan bij ons de eerste en wel de 12 1609928.. Onze eerste getekende en dit omdat hij al twee keer de tweede op ons hok is geweest op Barcelona, en hij staat hoog in het duifkampioenschap over drie jaar.
Hij loopt om 9.06.22 over de antenne en dat is goed voor de 10e melding in het centrum.
En toen ...................Wachten  wachten en nog eens wachten. 
Aan het einde van de dag begon het donker te worden besloten we maar naar bed te gaan. Ik liep nog een keer naar het hok om de boel af te sluiten toen er plots toch nog een duif voor het hok liep. Ze had nog niet het benul om naar binnen te gaan en ik heb haar zo van de straat  geraapt. Bij melding bleek zij de 38e duif van de 202 te zijn in het centrum. Dus de prijzen waren nog lang niet verdiend. Nu is het maandagochtend en is er hier nog geen derde duif.
Ik ben benieuwd of de prijzen er vandaag wel uit gaan.
 
Goed tot zover het relaas voor nu. Ik mag geloof ik wel stellen dat het gezien de omstandigheden best goed gaat.
We gaan dus gewoon door en morgen gaan er weer drie duiven richting St Vincent. Laten we hopen dat er gewoon op tijd gelost kan worden, al lijkt het er op dat het weer niet erg mee gaat werken.
 
We wachten af, dus voor nu:
 
Groeten uit Oude Wetering.
John.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.