De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 18 Juni 2017

Geplaatst: 20-6-2017

Hallo allemaal.
 
Zondag 18 juni en het is schitterend weer. De middaglossing mensen hebben gisteren hun eerste vlucht gehad, en zo te zien mogen we good old Jaap Mazee feliciteren met de overwinning binnen de Marathon noord.
 
Voor de liefhebbers van de Ochtendlossing gaat het begin van het spel bij de Marathon Noord nog een paar weken duren. Maar we kunnen daaraan vooraf, al wel twee mooie vluchten vliegen. Pau en Bordeaux/Agen voor jaarlingen en oude.
 
Hier op het hok staat nu ook alles op scherp, want morgen ga ik inkorven voor Pau. Ik heb er vier klaar zitten.
Twee doffers en twee duivinnen. Bij de doffers is mijn favoriet de 15-1699232.


Een schitterend klein fijn doffertje dat zich maar moeilijk laat fotograferen. Over duidelijk van het van Wanrooy soort en dus afkomstig van Hans Knetsch. Hij is een kleinzoon van “DE JOPIE” die goed was voor de 15e nat Marseille. Vorig jaar was hij als jaarling mijn eerste duif op zaterdag morgen vroeg om 6 uur en ik denk dus dat hij een duif is die s'morgens weer heel vroeg op de vleugels gaat. We zullen zien.
 
Bij de duivinnen heb ik als favoriet de 14-1051881.Zij is een klein dochter van “DE PERPI” van Jan Schreurs en van de andere kant uit de samenkweek met P. en S. Verbeek, dus mijn eigen 508 maal “DE MIDNIGHT”.
Deze twee duiven gaan boven aan de lijst en ik hoop dat ze het gaan doen. De spanning loopt nu langzaam op.
 
Wat de rest van de duiven betreft, gaat het met ups en downs. De gezondheid is prima, daar zal het niet aan liggen, maar als ik met de jongen mag beginnen dan is het euvel eigenlijk een luxe probleem.
Als ik ze s'avonds los laat verdwijnen ze na verloop van een een kwartiertje en het duurt dan tot na negen uur eer ik weer wat terug zie van ze. Soms duurt het tot kwart voor tien als ze plotseling met z’n allen tegelijk op het hok vallen en dan moet ik ze nog voeren. Het was voor mij de vraag of ze wel echt aan het trainen waren gedurende die twee tot drie uur of dat ze ergens in het land liepen. Deze week echter werd het duidelijk.
Plots kwamen ze niet allemaal tegelijk terug, maar een voor een. Al gauw zat er een manke tussen, en even later viel er een op het hok die overduidelijk in botsing met het een of ander was gekomen. Hij had zichzelf flink verwond, maar ik hoefde hem niet te hechten. Na een uur kwamen er nog 2 hinkelend thuis.
Ze zaten dus niet in ergens in het land, en dat is dan weer wel positief.
 
Wat de oude duiven betreft is het probleem dat ze al begonnen zijn met de pennen rui. Dit vind ik eigenlijk een paar weken te vroeg, en heb vanaf nu het licht maar aan gedaan. Het brand nu s’avonds van 9 tot 11 en s’morgens van 5 tot 8. Ik hoop hiermee de rui nog een beetje te remmen anders gaat het straks met Perpignan een probleem worden. Het positieve hieraan is dan weer wel dat de gezondheid wel goed zit, want zieke duiven ruien niet.
 
Goed hier ga ik het voor deze keer weer bij laten. Volgende keer weet ik hoe het is gegaan met de eerste grote vlucht en heb ik daar door misschien wel heel veel hoop voor mijn eerste krachtmeting voor de
Marathon Noord:  BARCELONA.
 
Dus voor nu,
Groeten uit Oude Wetering.
 
John.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.