De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Even voorstellen: Nieuw contactpersoon voor het hoge noorden Klaas Buwalda

Geplaatst: 28-6-2017

 
 
Wij willen graag iedereen binnen onze organisatie voorstellen. Wij hebben een nieuwe contactpersoon voor de noordelijke gebiedsdelen, namelijk Klaas Buwalda uit St. Jacobiparochie. Kijkt u op de kaart dan moet u zoeken in Friesland en dan tegen de Waddenzee aan. 
Klaas is een gepassioneerd marathonspeler en schrijft regelmatig een weblog op www.klaasbuwalda.nl . Ook zie ik wel eens een Youtube filmpje van hem passeren. Dus veel leesplezier !
 
 
Jij in het kort… Wie wat waar?
Ik ben Klaas Buwalda en woonachtig te Sint Jacobiparochie, een klein dorpje aan de noordkust van Friesland. Ik ben bedrijfsleider van twee vestigingen van Spaansen in Friesland, zowel in Harlingen als in Leeuwarden. Ik ben 31 jaar en getrouwd met Erica. Samen hebben wij twee kinderen genaamd Famke(8) en Dirk(6). Ik heb mijn hele leven al duiven doordat mijn vader, Dirk Buwalda, mij hier mee besmet heeft. Ik ging altijd al met mijn vader het duivenhok in en heb zo alles geleerd. Later kwam ook mijn broertje Willem er bij en inmiddel spelen we nog steeds alle drie met duiven op ons eigen adres. Mijn vader en Willem doen het super op de progrmmavluchten en zijn mijn trouwste supporters tijdens de marathon. 
 
Hoe ben je bij Marathon Noord gekomen?
Ik volg alles in de duivensport en als je dan overstapt naar de marathon wil je aan alle competities deelnemen. Zodoende kwam ik al snel bij Marathon Noord terecht. 
 
Heb jij nog andere functies buiten Marathon Noord en wellicht de duivensport?
Nee
 
Heb je naast de duivensport nog andere hobbies?
Ik ben een groot sportliefhebber en dan vooral voetbal, daarnaast schrijf ik veel en ook dichten doe ik regelmatig. In december doe ik op dat gebied mee met een aantal wedstrijden om te kijken of dit ook door andere mensen gewaardeerd wordt.
 
Mooiste resultaten met de duiven?
1e Nationaal Orange was fantastisch om mee te maken. Een eerste vliegen van een hele lossing is bijna onbegrijpelijk en vooral met de straffe Noordenwind die er toen waaide en dan op de langste afstand, wat een monsterduif, mijn Johan. Maar ook mijn eerste keer teletekst met de jonge duiven zal ik niet snel vergeten in 2010 op ons oude adres. Toen we in 2011 verhuisden en ik in 2013 voor het eerst op de marathon speelde klokte ik op Orange een jaarling die prachtig aan kwam en ook weer teletekst speelde(Dirk, mijn stamdoffer zo langzamerhand). Dit gaf mij zo'n kick en kippenvel tegelijk dat ik verkocht was aan de marathonvluchten. Toen ik in 2015 op de laatste vlucht het onaangewezen kampioenschap van 2015 in de wacht sleepte bij de Friese Fondclub was ook prachtig. Mijn 113(kleindochter Dirk) vloog toen een 24e NPO en pakte deze titel voor mij, als jaarling. Deze duivin pakte op de eerstvolgende vlucht Limoges 2016 meteen een 7e NPO en ze is nu klaargemaakt voor St.Vincent. 
 
Korte vragen en korte antwoorden:

Andere sport: Voetbal, Feyenoordsupporter en liefhebber van Cambuur Leeuwarden
Beste sportman:Veel respect voor Dirk Kuyt, zonder enorm veel talent toch zo ver komen. Tom Dumoulin, fantastische doorzetter, geeft niet op terwijl hij toch veel tegenslagen had tijdens de giro, petje af.
Laatst gelezen boek:Donald Duck vakantie pocket ;)
Krant: Algemeen Dagblad
Tijdschrift(-en): Het spoor der kampioenen.
Politiek: VVD
Favoriete tv programma (s): 2doc en sportprogramma's
Presentator: Robert ten Brink
Beste Film: Lock, stock and two smoking barrels
Acteur:Al Pacino
Favoriete radio programma: Evers staat op
Favoriete muziek:Vind de meeste genres wel leuk
Favoriete zanger of zangeres: Pentatonix en Lisa Lois
Favoriete band: Metallica
Vakantie(s) per jaar: 1x als het kan
Favoriet land:Na de zomer denk ik Schotland, maar Italie lijkt me ook geweldig
Favoriete plaats: Heb ik niet
Favoriete plaats in Nederland: Ik vind de waddeneilanden prachtig en dan vooral Ameland
Favoriet eten:Tagliatella
Favoriet restaurant/Eetcafé: De burgemeester van Napels
Voor wie heb je bewondering: Mijn vrouw Erica, wat die allemaal bereikt heeft de laatste jaren door naast het gezin twee banen te hebben en ook nog een HBO opleiding te doen. Enorm veel respect voor.
Mooiste vrouw: Uiteraard mijn prachtige vrouw Erica.
 
Kijk ook eens op de weblog van Klaas op www.klaasbuwalda.nl
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.