De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 16 april 2017

Geplaatst: 16-4-2017
 

 

Het was al weer even geleden dat ik mijn weekblogs gedeeld heb hier bij Marathon Noord. Dus hieronder de weken 5-9 10-12 en 13-15...

Op de foto: Inteelt True Grit van Louella. True Grit is door mij gekweekt en vloog bij Ben en An van de Peppel in 6 weken tijd 3300 prijskilometers met een 10e nationaal Barcelona, 147e nationaal St.Vincent.

 

week 5-9

In deze weken gebeurt er vrij weinig op het Amfibieplein met duiven. De kwekers zitten te broeden, 8 koppels totaal. Het koppel wat niet wilde aanlopen bleken 2 doffers te zijn. Dus dat was vrij logisch. Het is een geleend koppel dus 1 van de twee teruggebracht en de ander deze week gekoppeld aan mijn laatste aankoop, een dochter van de beste marathon Noordduif middaglossing 2016. Deze laatste kon ik niet laten lopen en dus toch maar aangeschaft. Een dochter uit een topdoffer uit zijn topjaar. Ook heb ik deze week een koppel Veldhuisjes gezet. Deze late jongen heb ik gehaald in week 33 in 2016 en nu al koppelbaar. het is nog familie van elkaar ook, dus ze konden mooi op elkaar. De eieren van de ander 8 koppels moeten deze week uitkomen. het ziet ernaar uit dat alle eieren bezet zijn.

De vliegers zijn nu 2x los geweest. Ze zitten nog steeds gescheiden en deze worden pas gekoppeld half maart.

Dus hier op het hok is er weinig aan de hand. 
Ik heb wel de nieuwe Unikon-Web regels gelezen. En wat ik reeds voorspeld heb.. het wordt betalen.
Zie hieronder:
Een nieuwe App voor het ontvangen van Uw aankomsten op Uw Smartphone/I-Phone
Hoe werkt de nieuwe manier van ontvangen van aankomsten:
Dmv. het installeren van de nieuwe App ontvangt U Uw aankomsten op Uw Smartphone of IPhone. Kosten € 39,90 per kalenderjaar.
Natuurlijk blijft het mogelijk om Uw aankomsten te ontvangen op een willekeurige “oude” mobiele telefoon via een SMS-bericht. 
Extra kosten € 24,95 per 250 berichten.
Uiteraard blijven alle andere aanwezige functies van UNIKON-WEB; automatisch melden –aankomsten per mail versturen – uitprinten etc. gewoon gehandhaafd.
Wilt U voor het seizoen 2017 gebruik maken van UNIKON-WEB?
Stuur een mail naar UNIKON@upcmail.nl voor het activeren van Uw bestaande inlogcode of voor het ontvangen van een nieuwe inlogcode.
(de bestaande inlogcodes functioneren tot 1 april a.s.)

Ze zullen in Hedel er wel weer een goed marketing verhaal aan hangen, maar ik vind het je reinste onzin. Ik denk dat carnaval betaald moet worden.

En dan de kwestie invliegduiven. In onze afdeling is men bezig een mouw eraan te passen. Het levert wel wat werk op. We gaan het zien.

week 10-12

Drukke weken aan het Amfibieplein. het begon met de voorjaarsbeurs. Voor Marathon Noord zaterdag in de stand gestaan en weer veel mensen gesproken. Weer een aantal nieuwe deelnemers overttuigd eens deel te nemen aan de mooiste competitie van Noord-Nederland. We hebben een grens en daar wijken we niet vanaf. Wederom veel gesproken die onder de lijn wonen en graag willen meedoen. Maar het is de Marathon Noord en niet de Marathon Nederland. 
Op de beurs tussendoor even de eigendomsbewijzen overgeschreven en even langs de stand van de Racing Pigeon gelopen. En even bij Unikon geweest over de nieuwe structuur van Unikon-Web. 
In 2016 heeft Unikon Unikon-Web geintroduceerd. `Je koppelt een windows of Android toestel aan je Champ plus en daarom installeer je Unikon-Web. Deze app verstuurt de gegevens van je Champ plus, dus de geklokte duiven, naar het internet. Op die Windows/Android telefoon moet je dus een internet verbinding hebben.

In 2017 introduceren ze een Unikon-pager App voor de ontvangende telefoon. Verder introduceren ze twee abonnementen. Een abonnement om de pager App te gebruiken en een mogelijkheid om SMS berichten in te kopen. Deze laatste moet extra bovenop het andere abonnement worden afgesloten.

De pager APP geeft een geluid bij aankomst, meldt welke duif en welke vlucht. Ook heb je een overzicht van alle duiven. Het abonnement kost 40 euro per jaar. De APP komt beschikbaar voor Android en Apple.

Het ziet er goed uit, maar tot nu toe is de Apple App nog niet beschikbaar.

Na de beurs zijn we een weekje weggeweest. Lekker naar de hoogte op de Cauberg ;-). Lekker huis, redelijk weer en lekker ontspannen. 
Na die week de schuifdeur bij de vliegers geopend en de broedhokken geopend. Na twee dagen eens gekeken welke koppels er waren gevormd. na 4 dagen de laatste paar gekoppeld en de restduivinnen weer naar het jonge duivenhok. Volgens mij zit daar nog een doffer tussen, maar dat is een late en die zal wel later ontluiken. Dan heb ik nog een broedhok voor hem, want ik heb nu 17 koppels op het vlieghok. Waaronder enkele late jongen en doffers waarmee niet gevlogen wordt. na een week koppeling zijn de eerste eieren al gelegd. 
Op maandag naar Kockengen voor de Paramixo, pokken en herpes enting. Dus dat hebben ze ook weer gehad. Bij terugkomst gelijk een druppeltje en geelpil gegeven. Gelijk maar de geelkuur in de drinkpannen. Dan hebben ze dat ook gelijk gehad.

Tussendoor hadden we afgelopen vrijdag nog de tweede marathonavond bij ons in het NIC. We hadden eerst Willem Mulder van Matador met een lezing. Daarna de hulding van de vluchtwinnaars van het NIC. Een eerste plaats binnen ons NIC leverde mooi een volle tas met boodschappen op, een mooie vlees- of visbon voor de beste percentage op de vlucht en een stimuleringsprijs voor de laatste liefhebber. 
Na de pauze een erg leuk forum met Jaco van Nieuwamerongen, Jan Roelofs en Martijn de Groot. Amusant, open, duidelijk en serieus. 
Daarna de huldiging van de kampioenen van het NIC en een kleine bonnenverkoop. Om even over elven was de avond weer gedaan. Ik moet zeggen dat er een goede opkomst was en zeer geslaagd. Volgend jaar doen we het weer!

Nog twee koppels op het vlieghok moeten nog hun broedhok goed weten te vinden en dan kan alles weer los.

Bij de kwekers wordt de tweede ronde eieren gelegd, de eerste ronde jongen groeien prima en de eieren bij de Veldhuisjes en het 10e koppel zijn gisteren uitgekomen. daar loopt het als een trein.

Ik hoop binnenkort te weten wat het invliegprogramma van Noord-en Zuid-Holland in gaat houden. Ik heb begrepen maandag inkorven bij de NICs en dinsdag los. Als de kar op zondag ook nog rijdt, dan hebben we weer een mooi programma om de duiven in te vliegen. 
Want ja, met de afdeling kan het niet meer. Ik gok dat dit veel hogere kosten gaat opleveren voor de snelle mannen, want er zullen minder duiven worden vervoerd.

week 13-15

het opleerprogramma is prima geworden. Assendelftse Jos heeft een prima programma in elkaar weten te sleutelen. Eerst 3 zondagen naar Roosendaal met de Wormerveerse kar. De eerste was afgelopen zondag en het was super weer. Ik had de duiven al even naar pontje (12km) en Amstelveen (23km) gehad. Elke keer zie je weer dat oefening en training werkt. De eerste keer komen de duiven 1 voor 1, en ook dit keer. De kar zat vol met duiven uit de omgeving Monickendam, Limmen, Akersloot, Wormerveer, Alkmaar en Assendelft. Dus eigenlijk uit een mooi groot gedeelte. Ja het is wat vroeg, maar van het mooie weer moet je gebruik maken. Want als ik zie wat er met de Paas wordt voorspeld.. nog net geen sneeuw.
Maar ik had er 21 in de kar, de 3 duivinnen die in het jonge duivenhok zitten en 18 uit het vlieghok. Er waren wat kleine jongen dus daar heb ik de duivinnen op laten zitten. Oude en jaarlingen kwamen door elkaar en er waren erbij die wel even gezocht hebben. Ik denk dat alles uit het vlieghok er weer is en van de drie in het jongen hok zijn er ook weer 2, dus ik denk dat er een een ander huis gevonden heeft.
U heeft zondag 16 en 23 april tussen 8 en 9 'smorgens nog een kans om mee te gaan.
Voor het Afdeling 5-6 en jonge duiven opleerprogramma verwijs ik u naar www.fondclubnh.nl

Ik heb bij de vliegduiven aan geboortebeperking gedaan door een flink aantal eieren weg te gooien. Van deze jongen gaan er 5 naar de éénhoksrace in Krakus. Verder staat er nog een bon open van de duivenmarktplaats verkoop. Ik denk er ook nog aan om 1 koppel zelf te houden. 
De vliegers heb ik inmiddels op 50-60 minuten training staan. De eerste dagen heb ik wat jaagwerk moeten verrichten, maar gisteren trainden ze met de vlag totdat ik na 55 minuten de vlag streek.

Bij de kwekers ben ik de tweede ronde aan het ringen. Ook Vale Bob en Blauwe Jan hebben hun eerste vale jongen. Ook heb ik nog wat bonnen gescoord welke ook verzilverd moeten worden. Altijd leuk !

de jongen zijn er alle 13 nog en beginnen te dwarrelen. 1 heeft er al een nachtje buiten opzitten. Ook beginnen ze te luisteren, ook altijd leuk...

Ik heb de kleppen gemonteerd, mijn Unikon Champ plus aangesloten en een abonnement type 1 afgesloten voor Unikon-Web. 
De Apple App geinstalleerd op de ontvangende telefoon en ook mijn Unikon slaaf telefoon weer aangesloten. De App voor Unikon ziet er veel belovend uit.

Nu nog ergens een keer naar de vereniging om mijn chipringen te koppelen, maar dat wordt ergens 2de of 3de week Mei.. eerder hoef ik niet in de vereniging te zijn. Duiven korf ik in op het opleerprogramma, dus allemaal door de weeks. Jammer, maar ik zet de klep wel open als ik aan het werk ben. Ik kan mij voorstellen dat de Belgische Liefhebbers hier niet blij mee zijn, maar ja onze NPO wil het zo. En dat allemaal voor de top 0,5% van alle liefhebbers, namelijk diegene die kans denken te maken op de Olympiade. Alle andere redenen zijn allemaal drog redenen.

En ja, ik ben niet naar de ontmoeting geweest met het NPO bestuur. Ik had er geen tijd en vooral geen zin in. Weer dat gezeur, altijd hetzelfde positieve verhaal. Er zijn een aantal punten waar men gelijk in heeft, maar men slaat in sommige aspecten ook door. Ik wilde mij de ergenis besparen en mijn positieve energie behouden.

In ieder geval iedereen een prettig pasen !

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging