De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog John van Klink 2 maart 2017

Geplaatst: 2-3-2017
 

Hallo allemaal.
 
Het is weer een keer tijd voor een kleine update van het wel en wee hier op het hok.
Langzaam aan begint er weer een klein beetje leven in de brouwerij te komen.
Ik heb 4 kweekkoppels samen gezet, en deze kwamen vlot op eieren en zitten inmiddels al weer een dag of 7 te broeden.
Ik heb al gezien dat alle eitjes netjes bevrucht zijn, dus de eerste nieuwe kampioentjes zijn al weer onderweg.
 
Het zijn toch niet helemaal de koppels geworden die ik in eerste instantie voor ogen had.
In een van de vorige weblogs had ik twee nieuwe kweekduivinnen aan jullie voorgesteld.
Nou, een van deze duivinnen had het toch eigenlijk anders gedacht.
Tijdens het voorkoppelen gaf zij al te kennen helemaal geen zin te hebben in de doffer die ik voor haar op het oog had.
Toen bleek dat het echt niet ging lukken heb ik besloten om haar maar weer terug naar de duivinnen te brengen en een ander op te zoeken.
 
Nou dat is gelukt met de inschakeling van de  duivin met het ringnummer 16-1518888.
Een schitterend bont duivinnetje en kleinkind van de 11-1609928 of te wel de “BONTE LOUIS”.
Deze doffer die als ei bij Louis Vollebregt vandaan komt staat 5e bij de Marathon noord over 3 jaar en is een telg uit de kilometer vreter lijn.
 
Maar er kwam eigenlijk nog een staartje aan deze koppeling, want ik heb haar gekoppeld aan een andere duif van Louis, namelijk “DE JAPPIE”.
Een rechtstreekse uit de zoon van “DE JAPANNER” die ook de vader is van “DE KILOMETER VRETER” die in verschillende competities kampioensduif was voor hij naar Japan werd verkocht.
Wat deze duif allemaal wel niet heeft gepresteerd is te veel om hier op te noemen maar kun je prachtig terug vinden op de site van Louis. www.teamvollebregt.nl
 
Maar wat gebeurde er nu: Deze week belde Louis mij met de vraag of hij ook nog een keer kon kweken met de 28. Hij blijkt te komen uit een schitterende koppeling. Zijn vader komt namelijk uit de zoon van “DE JAPANNER” en zijn moeder komt uit de dochter van “DE JAPANNER”.
 
Goed met andere woorden heb ik onwetend een duivin uit de kilometer vreter lijn x een duif van Hans Knetsch uit de lijn van de 1e nationaal Barcelona van Willem van der Velden terug gezet op een broer van de “KILOMETER VRETER”. Zou het een schot in de roos zijn?
Kijk dat is nou het mooie van kweken met duiven, je weet het nooit van te voren en moet gewoon afwachten.
Over een paar jaar zullen we het weten.
 
Zo zie je maar, het is een heel verhaal en de duivin die eigenlijk voor de kweek zou worden gehouden zal ik best wel een paar jonkies van aanhouden, maar ze gaat maar gewoon verder als vliegduif.
Zij is de duif die ik van Cees Selhorst heb gekregen, en is vorig jaar al aangelopen met een doffer uit een van de Hans Knetsch duiven. Misschien is dit wel het schot in de roos, wie zal het zeggen.
 
Goed voor nu genoeg over dit kweek koppel.
Een volgende keer zal ik weer een ander koppel aan jullie voorstellen en bespreken.
 
Dan nu over de rest van de duiven. Ze kunnen na een week of zes eindelijk weer naar buiten, want we hebben hier te maken gehad met vogelgriep in Zoeterwoude. Dat is hier minder dan 10 km vandaan, dus was hier een ’op hok plicht’ van kracht. Tijdens deze tijd zijn de duiven wel een beetje vetter geworden, maar dat gaat er nu weer snel genoeg vanaf. Ze vliegen nu weer elke dag buiten, want mijn vrouw zet om een uur of vier het hok open.
Als ik dan om half 5  van mijn werk thuis kom zie ik ze al van verre vliegen en ik kan nog makkelijk het hok schoonmaken voor ze naar beneden komen. Ze vliegen dus gerust een uur en dat is voor mij dan weer een teken dat het met de gezondheid wel goed zit.
 
Ik heb ze in de tijd dat ze niet naar buiten mochten laten enten tegen Paramixo door dieren arts Chris Zuiderduin, die toevallig ook een collega jeugd schaatstrainer is, en die de duiven wel eens een keer wilde komen bekijken.
Hij stond van de gezondheid van de duiven te kijken en hoe open de hokken waren met de rennen er voor.
Op de vraag of de ramen s’avonds dicht gingen zij ik dat dat alleen bij extreem weer gebeurde om inregenen te voorkomen. Zo zie je dat ook de plaatselijke dieren arts graag wat van ons als duivenliefhebbers willen leren en dat dan ook door kunnen geven als er naar gevraagd word.
 
Zoals jullie weten ben ik om deze tijd altijd op wat nieuws uit, en dat het liefst in de vorm van eieren.
Nou dit keer ben ik gaan kijken bij de winnaar van Ruffec binnen onze vereniging. Jan van der Zwet.
Hij heeft buiten de winnaar van Ruffec wat voor hier 750 km is gekoppeld aan de duifkampioen dagfond 2016.
Ik heb met hem afgesproken dat ik een koppel eieren krijg van de duiven die dit gepresteerd hebben.
Ik wil proberen om op deze manier er wat meer snelheid in te kweken.
Leuk om zoiets eens uit te proberen en lukt het niet ,nou dan gaan we lekker op de oude manier door en heb ik het in ieder geval geprobeerd.
 
Goed hier ga ik het  voor deze keer weer bij laten.
De volgende keer zit het er dik in dat de vlieg duiven ook gekoppeld zijn, want dat gaat hier ongeveer half maart gebeuren.
 
Dus voor nu Groeten uit Oude Wetering.
John.
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.