De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Arjan van Gent 04-02-2017

Geplaatst: 4-2-2017
 

week 1-4

Jaja de duivensport in Nederland heeft 2017 gehaald. AL moet ik zeggen dat het NPO bestuur er alles aan doet om de sport redelijk om zeep te helpen. Een Olympiade duif mag gewoon naar de Olympiade ondanks dat er niet bestaande uitslagen zijn gebruikt, iemand van dopinggebruik betichten met het vrijgeven van de naam terwijl de man nog niet schuldig verklaard is en dan hebben we het nog maar niet over het dossier invliegduiven. Maar ja.. alles zal rechtkomen. Ik heb de nieuwe stukken gelezen over de nieuwe organisatiestructuur en daar zitten heel veel goede zaken in. We raken dan in ieder geval af van het begrip kiesmannen. Want wie de laatste streaming van de vergadering gezien heeft zag duidelijk dat de voorzitter eerst scant of een voorstel er door gedrukt kan worden en daarna kost wat het kost het voorstel in stemming brengt ondanks legitieme redenen van afdelingen om dat niet te doen. En dan voor hem minder belangrijke voorstellen klakkeloos door te schuiven naar de volgende vergadering. Maar ja...we moeten maar genieten van duivensport op eigen erf en hopen dat de afdelingen zo slim zijn om opleervluchten naast de wedvluchten in te richten naar hetzelde station en in dezelfde wagen.

Dan hebben we nog het sprookje waar heel België in geloofd over maanzaad. Er was eens... maanzaad. Maar knappe marketing door invloedrijke personen die ervoor gezorgd hebben dat bepaalde fabrikanten en "begunstigers" ervoor gezorgd hebben dat ze toch werden vrijgesproken op maanzaad gebruik.

In de eerste weken van januari hebben wij tentoonstelling gehad. Als mede-organisator ben ik dan verantwoordelijk voor de PR, veiling en het schrijven van de kaartjes op zondagmorgen bij de keurmeester. Jammer is het dat de deelname elk jaar weer een beetje terugloopt. Allerlei excuses doen de ronde. van ik heb er geen duiven voor, tot ik heb er slechte ervaringen mee. Maar ja... zelf had ik na jaren weer prijs en veel. 5 prijzen totaal. In elke categorie 1. De tentoonstelling bracht een leuk centje op voor vereniging. Scheelt weer een contributieverhoging...
Ook is de inschrijving voor Marathon Noord begonnen. Op 1-1-2017 ging het los en er waren reeds liefhebbers ingelogd voor middernacht om in te schrijven. Tevens hebben we vergadering gehad met het bestuur en hebben alles weer doorgesproken. We staan op de voorjaarsbeurs! Stand 163 is voor ons gereserveerd. U kunt daar dus ook inschrijven of gewoon even een babbeltje komen maken.

We hebben iets nieuws geïntroduceerd. De Electrische fiets poule hebben we omgevormd naar een Reischecque poule. Als U weet wat een E-bike tegenwoordig kost, kunt U ongeveer berekekenen wat deze prijzen waren is 2016 als het toen al een Reischeque poule zou zijn geweest. Nu wordt de inzet op de Middaglossing gedeeld door 3 en uitgekeerd en hetzelfde voor de ochtendlossing. We zijn benieuwd wat de reacties zijn op deze verandering. Je zou er een knap reisje van kunnen maken.

Dan heb ik hier alle duiven de revue laten passeren, bekeken en gedruppeld tegen luis/worm. Nog 1 uitgeselecteerd. Die stond al met een kruisje of twee, dus nu de knoop maar doorgehakt. 2 dagen later heb ik de kwekers gekoppeld. Na een uurtje waren 8 van de 9 koppels al dikke mik. 1 jonge duivin van 2016 is beetje halstarrig. Dus is dat na een week nog zo, dan gaat het koppel uit elkaar en proberen we het over een paar weken weer. Mooie koppels samengesteld moet ik zeggen. 1 koppel 100% Ed Hooyschuur met alle kopduiven van Ed in de afstamming. 1 Koppel genaamd het Lekkerkerk koppel. Doffer is de Vale van Bob Jansen keer een prachtige blauwe duivin, kleindochter SUper 88tje van Jan Ouwerkerk. Dan een koppel met Tynkarz (Eijerkamp-Muller doffer) keer dochter Dorus van Cor Schermer. Koppel 4 is de Betuwe Putten x een licht kras duivin van Jan Ouwerkerk. En als laatste koppel inteelt True Grit x Rode Johanna, een duivin Arjan Beens x Verweij - de Haan. Dan zijn  er nog 4 koppels aanwezig welke ik te leen heb van één van de beste ZLU spelers in Noord-Holland. Allemaal duiven welke de ochtend en de middaglossing kunnen doen. Dus nu op dag 3 heb ik nog steeds de koppels per stuk los. Vandaag krijgen ze een schotel welke is ingepakt in kranten. Vanaf morgen ga ik combinaties loslaten. Er zijn wat koppels uit elkaar gehaald dus er moeten nog wat doffers en duivinnen wennen aan hun nieuwe bak. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk iedereen tevreden te houden, maar ja omkoppelen kan weleens wat broedbaktwisten veroorzaken.

Hierna krijgen ze nestmatjes en tabakstelen.
Later dit voorjaar komt er nog 1 koppel bij welke zal bestaan uit late jongen. Die zijn nu nog te jong om te koppelen.

Voor mijn werk moest ik Eindhoven zijn, dus ben ik ook even langs de ZOndereigen in Baarle Hertog geweest. De najaarsaanbiedingen golden nog dus gelijk een kofferbak vol meegenomen. Wel geinig dat ik achter een busje aanrijd waarin dus Amsterdammers blijken te zitten. Die halen voor een hele groep voer en bijartikelen. Wanneer ik weleens in een voerhandel in Badhoevedorp kom, wat niet veel gebeurt, zieik dezelfde gezichten. Wat je ver haalt is zeker lekker en beter en de concurrentie weet dan niet wat je meeneemt..
Ik heb in België ook mijn vliegvoer voor 2017 gehaald. Eens kijken of het aanslaat. Het voer ziet er geweldig uit. Ik ben benieuwd. Als U een regelmatig lezer bent, dan weet u waar ik de inspiratie vandaan heb gehaald.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging