De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 27-12-2016

Geplaatst: 27-12-2016
 

Hallo allemaal.
 
Het is kerstmis, dus twee dagen vrij en lekker veel tijd om me met de duiven  te bemoeien. Ze zitten er geweldig bij, want de rui is hier nu wel klaar. Ik kan geen oude duif meer vinden die nog een oude pen heeft staan.
Alleen de late jongen hebben soms maar een of helemaal slagpen geruit. Maar de dek rui is nu wel klaar bij alle duiven. Dons dat kom  ik elke dag wel volop tegen op de prachtige bolletjes mest.
 
Ook de jaarlijkse paratyfuskuur hebben ze inmiddels ook weer gehad. Ik koop dan 10 zakjes para stop en deze moeten ze helemaal op maken, al duurt het twee weken. 10 jaar geleden heb ik een keer met deze ziekte te maken gehad, en sinds dien doe ik dit elk jaar. Ik heb het daarna nooit meer gezien, dus ik denk dat het goed is. (Al was het alleen maar voor mijn eigen gemoedsrust.)
 
Ze vliegen nu ook weer regelmatig met z’n allen als gekken buiten. Zelfs de oude 12 rost als een jonge god met de koppel mee. Allemaal tekenen dat het met de gezondheid wel goed zit
 
Ook op de tentoonstelling kwamen ze goed voor de dag. We mochten allemaal een zestal inzetten, bestaande uit een jonge, jaarling en oude doffer en een Jonge, jaarling en oude duivin. Ook waren er vijf liefhebbers uit de regio uitgenodigd om mee te doen. Nou dat hebben we geweten zeg, zij werden een tot en met vijf. Maar een kwart puntje lager kwamen mijn duiven op de zesde plek. Als eerste dus van onze vereniging en dat had ik niet verwacht.
 
Het voer zit inmiddels op de max met gerst 60 tot 70 %. Wel blijf ik er lekker een half busje snoepzaad bij geven, en als ze daarna te kennen geven dat ze nog meer willen dan gaat de gerst bak er nog in. Hier mogen ze dan van eten tot ze er mee stoppen. Vooral als er kouder weer in de lucht zit gebeurt het regelmatig dat de gerst bak er nog even in moet.
 
Nu het met kerst  zo zacht is beginnen de doffers steeds meer herrie te maken. Ik ga dus morgen de doffers en duivinnen scheiden, om de mannen weer rustig te krijgen. Koppelen gaat pas na half maart gebeuren, op een paar kweekkoppels na.
 
Over kweekkoppels gesproken: Ik ga twee jonge duivinnen als kweek duif houden en dus niet meer inkorven.
Het gaat hier om de duivin met het ringnummer 16=1518880. Een duivin uit een van de beste vlieg en kweekdoffers van Hans Knetsch de 11-1647087 een broer van de 3e nationaal Pau.


 
De andere duivin is de 16-1518891. Dit is een duif die ik heb gekregen van Cees Selhorst.

Zij komt uit een ingeteelde duif naar de duif met het ringnummer 98-1364798 ook wel bekent onder de naam “ZWART GOUD” In haar stamboom die ik er bij heb gekregen kom ik aan moeders kant “ZWART GOUD” 4 keer tegen. De vader van deze duivin is een zoon van “DE JOPIE”van Hans Knetsch.
 
Ik heb dus vanaf nu drie kweekduivinnen. We zullen zien hoe dit uit gaat pakken. Duidelijk is wel dat het aandeel Hans Knetsch in de komende jaren wat groter gaat worden op het hok. Ik hoop dat het een stap de goede kant uit is.
 
Zo hier ga ik het voor deze keer weer bij laten. Ik wil jullie nog wel hele fijn kerstdagen wensen, en een heel goed en gezond 2017.  Laten we er met z’n allen een heel mooi jaar van maken.

Groeten uit Oude Wetering,

John.
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.