De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Simon Ijnsen 26-11-2016

Geplaatst: 26-11-2016
 

Beste Lezers ,

Het werd weer eens tijd dat jullie wat nieuws vanaf een stormachtig Ameland kregen . Door een drukke periode heeft dit weer even geduurd met onder andere een verbouwing van het duivenhok .De buitenkant is voorzien van zweeds rabbat en de binnenkant bestaat nu uit 3 hokken voor de nestduiven , namelijk 2 voor 9 koppels en 1 van 6. 

De verluchting heb ik zo gemaakt als in het jonge duivenhok wat mijn inziens altijd beter was .
Het overnachtseizoen 2016 is voor mij niet 1 om tevreden op terug te kijken en daarom is bovenstaande ook uitgevoerd .Mijn beste vluchten waren de 2 waar ik hoofdzakelijk jaarlingen op mee had en dit geeft de burger weer moed voor de toekomst . Twee jaarlingen vlogen 2 uit 2 , waarvan 1 beste jaarling in ons NIC werd met een 10de en 11de op Bergerac en Periqeuex .Een zoon van Youri vloog dit jaar wel 3 uit 3 , maar dit waren geen vroege prijzen .  Met de jonge duiven is het wel super gegaan met 1ste onaangewezen en 1ste duifkampioen (klz Youri ) en dat met overnachtduiven .

De doffers en duivinnen zijn nu gescheiden en zijn bijna door de rui .Jammer genoeg hebben ze wel weer last  van ornithose( zie foto) wat ze aan het eind van de vluchten hebben opgelopen in de mand .

De 1 na de andere kreeg het en ik heb er niets aan gedaan , zodat ze hier weerstand tegen kunnen opbouwen . Voor het mooie zijn er nog teveel duiven namelijk 58 terwijl ik plaats heb voor 48 . Leuk om te weten is dat van deze 58 er 46 afstammen van de nu al legendarische Zwart Goud van Jelle Jellema .

De kwekers zitten er weer geweldig bij zoals jullie op de foto kunnen zien aan de jonge Teun en de Inteelt Rika van Jelle Jellema . Deze kwekers zitten dag en nacht in de ren en zijn nooit ziek .
In het kweekhok zijn 3 nieuwelingen opgenomen namelijk een zoon van Youri x het kweekmoedertje 969

, doffer van Jan Grootoonk uit de Marnix

en een duivin van Menno Broekhoff kld Late Blauwe Cees Nijdeken( zie stambomen) .


Het voer bestaat nu voor 50 % uit gerst en dat bevalt prima . De duiven zijn absoluut niet te zwaar en komen nog iedere dag los ondanks de aanwezigheid van de kromsnavels .
Vanaf Ameland wens ik jullie al vast fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017 toe .

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging