De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 03-11-2016

Geplaatst: 3-11-2016
 

Na mijn vakantie was het tijd voor de feestmiddag van marathon Noord. Dus hierbij mijn bijdrage over de weken voor en na de feestmiddag,....

(De foto is de Mississippi bij Natchez... met U2 Rattle and Hum op de achtergrond.)

week 37-38

In deze weken dacht ik dat de jongen bij Vale Bob x Rode Johanna de laatsten waren. Ik dacht dat ik bij alle koppels de eieren had weggehaald.. na de selectie zijn er enkele nieuwe koppels ontstaan en bij Double Trouble x dochter Dorus vond ik dit weekend twee jongen. Dus maar weer twee ringen in het hok gehangen en dan kan ik deze nog ringen deze week. Super Barcelona spul volgens mij. Eens zien hoe ze opgroeien.

Deze week alle broedhokken op half gezet, behalve dus die twee in het kweekhok. Verder bij clubgenoot Gerrit een Automatische voerbak, trapbak of duivensilo opgehaald. Hij had deze al bijna 2 jaar ongebruikt in de opslag staan en was aan het opruimen. 
Het is bekend dat ik er eentje bij de kwekers heb staan en daar erg tevreden over ben. De kwekers hebben nooit overgewicht, de jongen komen prima op. Ik heb de eerste versie en de laatste versies hebben wat modificaties. Maar ik heb de nieuwe uitgezogen, even een beetje gesmeerd en zondag in het hok bij de vliegers en jongen gezet. Mooi voor de komende 2 maanden totdat de duiven worden gescheiden. Dan gaat de silo weer in de opslag voor als we een keer een weekend weggaan of zo. Gerrit staat op de lijst voor een koppel jongen volgend jaar!

Alle broedschalen zijn weer schoon en gecontroleerd. 
Wat het jonge duivenhok ben ik er ook wel uit. De standaard loketkasten vind ik persoonlijk net even te breed, dus ik laat de maat aanpassen. Nu zijn de vakken standaard 26 breed en ik wil naar 21 cm.

De jongen worden alweer mooi en moeten nog een pennetje of 2 gemiddeld. De ouden laten alles vallen nu de nesten weg zijn en de broedhokken op half.

Ook is het kampioenenboek voor de Marathon Noord afgerond. Was mijn eerste keer dat ik het helemaal samenstelde. Maar bij elke organisatie is het hetzelfde. Advertenties aangeleverd krijgen is een feest. Maar het is weer gelukt en digitaal ziet het er prima uit. Ook een mooie deal gemaakt met het Spoor der Kampioenen. De lezers zullen dat wel gaan zien in de week voor de 22ste Oktober. Ook hebben we in het bestuur het programma voor de feestmiddag doorgenomen. We hopen op een vlotte huldiging met veel aandacht voor de winnaars. 
Ook de website is weer op orde, ook daar zullen om de aantal dagen de reportages verschijnen.

Verder weinig nieuws hier onder de horizon in West-Knollendam.

week 39-43

3 weken op vakantie geweest. Heerlijk gehad en weer veel meegemaakt en gezien. We zijn begonnen in Green Bay Wisconsin en daar hebben we de wedstrijd Green Bay Packers tegen de Detroit Lions gezien. het was voor ons de tweede keer om in Lambeau Field een wedstrijd te zien. het was wederom een voorrecht om dit mee te maken. Daarna zijn we naar Atlanta gevlogen om vanuit daar een rondje Great Smoky Mountains, Columbia, Charleston, Savannah, Auburn, Atlanta. Dus natuur, Civil War, Palntagehuizen, NCAA Football Auburn University en in Atlanta de Atlanta Falcons tegen Carolina Panthers. We hadden nog nooit een NCAA wedstrijd gezien en om dan in een stadion te zitten met 80.000 toeschouwers en een marching band van 350 man om naar een Universiteitsteam te kijken.. Super ! En in Atlanta hebben we dus de Superbowl finalist van vorig jaar gezien (Panthers) met QB Cam Newton en Atlanta met super QB Matt Ryan... 
Hierna naar het zuiden via Montgommery, Selma, New Orleans, Natchez en Memphis. Dus Civil Rights, Rosa Parks, Katrina, Muziek, Blues.
Van alles wat dus en super weer.


Memphis Beale Street. Luister maar eens naar de tekst van Walking in Memphis van Marc Cohn. BB Kings Blues Club met de BB Kings All Stars... wat een band.... Super!

 


Tail Gate is een begrip in de USA bij American Football. Op grote parkeerplaatsen wordt de wedstrijd voorbereid met BBQ-en, drinken en dan groots. Dus een auto met BBQ erachter, erop of erin, TV, koelkasten e.d. reuze gezellig... Of zoals deze een Mobile Mancave... Wedstrijd was om 12.00 uur en om 09.00 al helemaal afgeladen vol. 


Selma Alabama. Wanneer je de mogelijkheid hebt om de film Selma te zien... dan weet je waarom wij hier waren.

 

Nu weer in het ritme van werken, kou, regen, wind en duiven.
De duiven waren weer super verzorgd door mijn Pa. De jongen die er nog lagen gespeend en een dag later de duiven weer los gehad. De automatische voerbak bij de vliegers er weer uit gehaald en later in de week de eerste veren maar weer geruimd. gelukkig waait alles achter de schotjes onder de broedhokken dus het wordt in ieder geval verzameld. Gelijk twee verblijven schoongemaakt, want de groene container werd weer geleegd. Volgende week weer een hok en dan schiet het weer op. 
Gisteren inventarisatie gedaan van de duiven op het hok. na een week regelmatig loslaten alle duiven maar eens bekeken, worm-luis druppeltje gegeven en gekeken bij de jongen wat doffer en duivin is. Daar zal best nog wel wat wijziging in komen, maar ik heb ij ieder geval netaan genoeg doffers en op dit moment dus een overschot aan duivinnen. Gelijk alles gescheiden. Dus de kweekduivinnen en de vliegduivinnen plus late jongen in het jonge duivenhok en de kweekdoffers in hun eigen hok en de vliegdoffers voor 2017 in hun eigen hokken. Volgende week gaat de wintertijd in en dan kunnen de de duiven toch bijna niet meer los. 
De rui schiet op bij de meeste duiven, maar er zijn erbij die nog heftig bezig zijn. De duiven krijgen veel de multimineralen mix van van Tilburg en redelijk veel snoepzaad, lijnzaad en dergelijke. Biede ongeveer 2 tot 3x per week.

Ik was net terug van vakantie en ik was alweer in Soest bij het Marathonduivenjournaal oftewel de verkoop van een heel groot aantal bonnen en duiven. Gezellig en ook nog wat gekocht! twee bonnen en een laat jong welke ik hoop nog tussen neus en lippen door te kunnen uitwennen. Veel waren er gewoon te oud en dit jong viel op. Wel grappig hoe er niet wordt opgelet tijdens de verkoop. Een jong uit de 2de nationaal St.Vincent dit jaar gaat weg voor 90 euro.... En bonnen van topspelers gaan weg voor relatief niets... Maar ja.. Jaco was erg tevreden en dat snap ik.

Afgelopen weekend de Feestmiddag van de Marathon Noord ook gehad. Voor mijn vakantie had ik de website al redelijk voorgeprogrammeerd en het boek was ook al bij de drukker. Dus het meeste werk was gedaan. Bij terugkomst nog een presentatie gemaakt voor de beamer, programma gemaakt voor de dag en de rest van de organisatie was gelukkig bij anderen. Zaterdag dus een drukke maar erg leuke dag met een volle zaal. Veel mensen weer gesproken en toch wel leuke foto's gemaakt. Er zijn altijd verbeterpunten, gelukkig maar. De huldiging verliep als een speer en er werd veel bijgekletst.

Verder heb ik deze week twee nieuwe loketkasten besteld welke ik afhaal op de NPO dagen. In het jonge duivenhok hangen nog steeds de vakjes van de leverancier van het hok en daar ben ik al heel lang niet tevreden over. Deze ga ik er nu dus uitslopen als de nieuwe binnen zijn. Ik ga er in aantal niet op vooruit, maar ik hoop wel dat het wat handelbaarder wordt.

Blij ben ik met het nieuwe overnachtprogramma. Drie echte nationale vluchten zijn positief. Verder zie ik allerlei voorstellen voor het normale vliegprogramma. Dat van de NPO... ach daar hebben we het al over gehad... 23 september de nationale jonge duivenvlucht... slaat echt helemaal nergens op... maar dat er iets veranderen moet, daar ben ik het mee eens. laten weerst maar eens de afdelingen in zones laten lossen zodat er veel minder kruislossingen komen. Verder meer flexibiliteit in het programma mbt het inkorven van jongen en invliegduiven. Een mooi voorbeeld is de afdeling Friesland welke gewoon taartvluchten met afdelingcontainers uitvoert en met de lossingscoördinator van de afdeling. Er is dus behoefte aan blijkbaar !

Nu nog op zoek naar een voersysteem voor de nestduiven. Niet dat ik straks 12 verschillende zakken voer nodig heb om een paar nestduiven te voeren. Ik zoek 1 basisvoer met daarbij voer dat ik kan gebruiken voor het opvoeren. Simpel maar effectief.En geen mode gerelateerde voeren.. ik zag al het nieuwe Jellemavoer. Bijna 24 euro voor 20 kg... De zak schijnt te zijn dichtgenaaid met gouddraad... Op dezelfde plek sprak ik een speler welke ik zeer respecteer en die vertelde dat hij als basis gewoon een goed zak voer had van 13 euro en dan een mixje maakte voor de nestduiven... kijk dat is wel interessant.

En als uitbrander... Electronisch constateren bij de ZLU zonder gummies... Forget it... Ik gok dat de Belgische inrichters er niet aanwillen.. Of de Duitsers en de Nederlanders moeten gaan samenspannen en de druk opvoeren bij de inrichters.. want ja.. die verdienen veel aan alle zaken die rondom de gummies plaatsvinden..
Over moderniseren gesproken..

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging