De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 7-06-2016

Geplaatst: 7-6-2016
 

Hallo allemaal.
 
Het is zondagochtend en het weer is hier schitterend.
Dat is helaas niet overal zo, want de duiven staan nog in Frankrijk.
Ze zijn al 150 km terug gereden, dus er blijven er voor vandaag nog 350 over vanuit Pont st Maxence.
 
Hier is het kraak helder met een matig noord oosten windje. Echt duiven weer dus.
Maar ja, in Frankrijk is het bewolkt en heiig dus, is het wachten op een gaatje in de bewolking om te kunnen lossen. Het laatste bericht is afwachten tot 11 uur.
 
Ik hoop wel dat ze daar gaan lossen, ander zijn straks de duiven niet verder geweest dan Peronne voor ze naar Bordeaux gaan. Dat is voor de oude geen probleem, maar voor de jaarlingen moet ik het dan nog even bekijken of we het zo gaan doen als de bedoeling was.
Eerst opleren tot ongeveer 500 km en dan terug nemen, en verder zelf op gang houden tot de grote vlucht er is.
 
Ze hebben al eerder in Pont st Maxence gestaan.
Dat was de eerste keer 2 nachten mand, maar toen bleven ze ook staan tot zondag en kwamen toen terug naar Peronne. Dat was dus meteen 3 nachten mand.
Dat is nu weer zo, dus mand ervaring doen ze wel op op deze manier.
 
De duiven voor Pau zijn niet meer mee, want zij zijn morgen over een week aan de beurt om het spits van mijn seizoen af te bijten. Ik heb ze net nog even naar de kust gebracht en daar een voor een losgelaten.
Nou die waren dus eerder thuis dan ik en dat met tegen wind dus dat zit wel goed.
Ze blaken van gezondheid en hebben de trek op het hok goed te pakken.
 
Zo als de trouwe lezers wel zullen weten doe ik altijd een wedstrijdje met mijn vrouw op de ZLU vluchten.
Zij gaat de strijd aan met de duivinnen en ik met de doffers. Nou de eerste vlucht moet nog komen, maar ik sta al met 1 – 0 achter, want we gaan alleen met 4 duivinnen naar Pau.
 
Dat worden de 11-213 die al twee keer mijn eerste was van Pau.
De 12-888 die vorig jaar op Pau mijn tweede was en daarna nog twee keer in de prijzen wist te vliegen. (st Vincent en Perpignan.) De 14-858 die vorig jaar als jaarling s’avonds om 8 uur op dak zat van Bordeaux. ( Dit word dus waarschijnlijk haar eerste overnachting.)
En de 14-879 Zij was vorig jaar na een goede Bordeaux ook nog een keer mijn eerste op Narbonne.
En dat als jaarling, dus dat kan nog wat worden. Een mooi ploegje zo en de spanning loopt langzaam op.
 
Met de jongen gaat het ook geweldig. Ik heb er inmiddels 25 zitten, dus ben weer ruim aan mijn tax.
Ze groeien goed op en de eerste trekken al als een speer door de lucht. Ook de twee van Cees Selhorst (Ik ga hem gewoon Cees noemen in het vervolg hoor) doen goed mee en leren de buurt ook al aardig kennen.
 
Zoals jullie zien op de foto weten ze het rennetje wel te waarderen. Ik denk dat die twee rennen een gouden zet is geweest en de investering dubbel en dwars waard zijn. Alleen begrijp ik nog niet waarom ik schuif raampjes in het hok heb gemaakt, want ze staan altijd dag en nacht open. ( Lucht, lucht en nog eens lucht.)
 
Wat de duiven voor vandaag betreft krijg ik net bericht dat ze weer zijn gaan rijden richting huis en gaan lossen waar het kan. Heel jammer, maar het zal wel het beste zijn. Wij hebben hier geen zicht op de situatie daar op de losplaats, en zijn dus best blij met een lossings commissie die deze beslissingen durft te nemen.
Laten we daar met z’n allen maar heel veel respect voor hebben, want je zal het maar uit moeten zoeken wat te doen met zo een konvooi duiven. Je doet het toch nooit goed voor iedereen, dus mannen: Keep up the good work!
 
We gaan het vandaag lekker afwachten. We hebben er hier prachtig weer bij en gaan het voor het hok vandaag wel uithouden. Dus voor nu ga ik het hier weer bij laten.
 
De volgende keer zal wel duidelijk zijn hoe Pau is verlopen en voor de middag lossingen is dan St Vincent, de eerste vlucht voor de Marathon Noord al voorbij. Ik ga dan vooruit blikken op de eerste Marathon Noord ochtend lossing BARCELONA. Dus voor nu.
 
Groeten uit Oude Wetering.
John.
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.