De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 19-05-2016

Geplaatst: 19-5-2016
 

week 15-18

De vliegduiven zijn nu 3 keer meegeweest. De doffers hebben nu 2x vereniging gehad naar ST. Job en Quievrain. In de tussenliggende week zijn ze met de kar naar Roosendaal geweest. D|e duivinnen hebben nu twee keer de kar gehad en 1x Asse/Zellik. 1 week heb ik ze niet meegehad omdat ik het te koud vond. Veel liefhebbers snappen het niet, want daar moeten ze tegen kunnen. Ik vind het prioma dat ze dat denken, maar ik denk dat kou meer kapot kan maken in een vliegseizoen dan dat iedereen denkt. Dikke koppen lopen de duiven op door te lang in koude lucht te vliegen en dan vooral met een noordenwind.
Her en der kleine verliezen, maar het valt mij reuze mee. Ook komen er nog steeds duiven terug die "wat langer onderweg"zijn geweest. Afgelopen weekend weer eentje die ik drie weken kwijt was na een roofvogelaanval op het koppel bij een training. Dus de duivin in de schuur, geelpilletje erin en voordat ze teruggaat een wormpil. Er loopt nog een doffer los, dus dis gaat deze duivin vast het hof maken.

Bij de vliegers zijn bijna alle jongen geringd. Ik heb bij elk koppel een jong liggen. Deze brengen ze groot en daarna gaan ze op eitjes naar St.Vincent, Cahors en de jaarlingen naar de midfond en dagfond. De vliegers krijgen deze week een geelkuur (de eerste) en ik steek ze een wormpil op. Komend weekend gaan ze niet mee en de week erop weer wel. In de tussentijd breng ik ze nog twee keer weg naar 70 kilometer.

Bij de kwekers begint de derde ronde. Deze zijn niet meer voor mijzelf maar voor kennissen. Ook heb ik de tweede Puttendoffer gekoppeld. De oude doffer naar de jongen, twee dagen later de duivin met de nieuwe doffer in een apart hok, en na het aanlopen los in het kweekhok. Bij het eerste omgekoppelde koppel liggen de eerste jongen en bij de tweede de eieren.

Het jonge duivenhok begint redelijk op tal te raken. Extern zijn er 3 jongen bijgekomen van Ben van de Peppel en 2 jongen van Jan Ouwerkerk uit Lekkerkerk. Dus met die van Karel Pierik en Vokko Brugge is dat het vreemdelingenlegioen. Ik heb nog twee bonnetjes te verzilveren.

IK heb mijn Unikon Web aan de praat. Ik heb mijn klok aangesloten en de antennes weer geïnstalleerd. Volgende week worden de chipringen gekoppeld. Na Peronne krijgen ze de chipringen om.

week 19-20

Zo, dit waren weer twee bewogen weken. Na weekeinde rust voor de duiven een weekend met koude noordenwind vluchten. Ik het eerste weekend ben ik er lekker even tussenuit geweest. 3 dagen lang Giro volgen in het mooie Gelderland. Tevens in dit weekend een zeer slechte vlucht in Noord-Holland waar ik dus geen duiven op mee had. Ik begrijp tussen de regels door dat er redelijke onenigheid in de lossingscommissie was over het lossen in Quievrain. Ook het bestuur heeft zich ermee bemoeit en dus gingen de duiven los tegen het advies van IWB in. |En dat hebben ze in Noord-Holland geweten. Bij ons in de vereniging is ongeveer 25% van de duiven wegen over heel Noord-Holland 15 tot 20%. Ook zijn we de voorzitter van de lossingscommissie kwijt. Hij heeft zijn conclusies getrokken uit het vorige weekend en is het zat. Heel begrijpelijk want ik denk dat ik tussen de regels door kan concluderen dat hij tegen lossen was en dat anderen de lossing hebben doorgedrukt. We zullen het vast nooit horen, maar ik hoop nog steeds op openheid.

Bij de kwekers liggen nu jongen voor derden en de laatste voor mijzelf uit de nieuwe koppelingen.

De vliegers hebben na een weekend rust eerst op dindag een vluchtje van 15 km gehad en op donderdag 50km met noordoosten wind en 25 graden plus. Vrijdag de ouden naar Peronne (315km) en de jaarlingen zondag naar Roosendaal. Alles is er weer. Van Peronne eentje met een blaauwe borst en minder veren.
Ik denk dat de jaarlingen donderdag naar Morlincourt gaan en de ouden naar Roosendaal. De week erop de ouden naar Chateaudun en de jaarlingen naar de vitessevlucht.
De ouden hebben dan voldoende kilometers gehad en de jaarlingen gaan dan naar de volgende dagfondvlucht.
|De jongen van de vliegers gaan allemaal naar een naar Egmond Binnen verhuizende liefhebber. Ik hoop dat hij er iets aan heeft en dat er een paar bruikbare duiven tussen zitten.

De jongen beginnen nu te vliegen en ik neem aan dat ze binnenkort een koppel gaan vormen. Ben net terug uit Hoogkarspel en heb mij Pe en Aat twee mooie jongen meegekregen uit de kwekers.  

Verder in deze week lekker een baantje gelopen met Cees Selhorst, dus het was wel een Marathon Noord achtige week !

Verder wil ik u er nog op wijzen dat de inschrijftermijn voor de Marathon Noord ten einde loopt!  Eind mei is de inschrijvings deadline. Dus schrijf in voor de mooiste competitie van Nederland !

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging