De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 12-05-2016

Geplaatst: 12-5-2016
 

Hallo allemaal.
 
Zo het seizoen is nu goed los.
De duiven zijn allemaal inmiddels een paar keer met de wagen mee geweest, en zijn al op 200 km gelost.
Alleen de eerste keer ging het niet helemaal goed, want toen bleven er twee weg.
 
Precies twee uit de eieren van Hans Knetsch natuurlijk, dat zul je altijd zien. Het waren de 28 en de 29.
Broer en zus dus, en misschien was het hun weer dan ook wel niet.
 
De 28 werd na een week in Noord Holland opgevangen en deze man zou hem een paar dagen verzorgen en dan los laten. Ik heb hem tot op heden nog niet gezien, en van de liefhebber ook niets meer gehoord.
Volgende keer toch maar even om het telefoonnummer vragen.
 
Van de 29 kreeg ik een opvang kaart van het NPO. Zij was in Duitsland terecht gekomen, maar was daar dood gevonden. Die komt dus zeker niet meer thuis, maar ik weet in ieder geval dat dat ook niet meer gaat gebeuren ook. Verder is tot nog toe alles netjes thuis gekomen, en ik hoop dat dat ook zo blijft gaan.
 
Ze hebben nu allemaal jongen liggen en die groeien heel goed op. Er is alleen wel een beetje verschil in de leeftijd van de jongen, maar dat is mijn eigen schuld. Ik heb namelijk bij verschillende koppels de eieren een keer weggehaald. Dit omdat ik nog een keer wat eieren bij Hans Knetsch mocht komen halen.
Dus toen hij ging koppellen heb ik ook vier koppels opnieuw op eieren laten komen, om daar de eieren van Hans onder te leggen. Ook deze eieren zijn inmiddels uit, maar er waren er helaas twee onbevrucht, dus er liggen nu zes prachtige jongen waar ik heel blij mee ben.

 
Ik heb zelfs de eieren van de duif die ik zo bewonder van Hans, maar die zal ik nog wel een keer voor jullie beschrijven. Wat een schitterende doffer is dat, en het is nog een hele goede prestatie duif ook.
En laat hij die goede prestaties nou ook nog vererven ook, dus is er goede hoop dat hij dat bij mij ook een keer doet.
 
Ook is onze voorzitter Cees Selhorst weer langs geweest, en hij bracht de twee beloofde jongen mee.
Prachtige jongen en ik ga ze dan ook met veel vertouwen proberen. Het bestuderen van de stamboom leert mij dat ze komen uit twee ingeteelde duiven. De vader komt uit de lijn van het Kweekmoedertje van Hans Knetsch en de moeder heeft tot vier keer toe het Zwart goud in haar ouders en voorouders zitten. Wie weet wat dit ons gaat brengen.
 
Deze week ben ik eerst nog even gauw een weekje met mijn sleurhutje naar ons favorite Ommen om daar nog even lekker vakantie te houden. En Ja hoor. De wereld is weer klein, want wat blijkt? We staan op de camping naast de schoonzus van Nico Volkers. Is de wereld nou zo klein of de duivensport nou zo groot.(Citaat van van Gaal.) Even bijtanken voor dat het grote werk weer gaat beginnen. Dan ben ik weer heel blij met de buurman, die de duiven weer tot in de puntjes verzorgt. Hij wil ze zelfs voor me inkorven, maar ik heb gezegt dat dat niet hoeft.
 
Als we zaterdag weer terug komen dan haal ik zo hier en daar de grootste jongen weg en breng de vliegers allemaal naar Noorwijkerhout voor een africhting op Numansdorp. Dan kunnen ze de donderdag daarop mee voor de eerste keer twee nachten mand naar Pont St Maxcence.(Dik 300 km). Als ze dan thuis komen van Pont St Maxcence vinden gaan ze direkt apart en is het weduwschap begonnen. Eerst laat ik ze nog wel een week de jongen allebei voeren, tot ze allemaal goed eten maar dan is de kweek helemaal klaar. Dit doe ik door te rouleren.
De jongen zitten dan in het duivinnen hok op de grond, en de duivinnen kunnen ze de hele dag nog voeren.
 
's-avonds laat ik eerst de duivinnen dan los en drijf de doffers door de tussendeur naar het duivinnen hok.
Deze beginnen dan meteen de jongen volop te voerenen ondertussen maak ik het doffer hok schoon.
Dan haal ik de duivinnen binnen in het dofferhok en voer ze daar lekker af. Dan laat ik de doffers los en kunnen de duivinnen weer terug naar hun eigen hok, waar ze meteen weergaan proberen om de jongen te voeren.
Ik kan nu de doffers gewoon weer binnen halen op hun eigen hok en afvoeren waarna de rust op het hok weer terug keert. Zo komen de jongen niets te kort en houden de oude duiven toch goed trek op het hok.
 
Zo hier ga ik het voor deze keer weer bij laten en ga weer lekker in de zon zitten voor de caravan.
We hebben het geweldig getroffen met het weer, want vorige week lag er hier op de camping nog sneeuw.
Nu is het 20 graden en de zon staat prominent in de blauwe lucht.
 
Dus voor nu groeten uit Ommen.
 
John.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.