De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 30-03-2016

Geplaatst: 30-3-2016
 

Hallo allemaal.
 
Zo het is toch weer even langer geleden dan de bedoeling was, maar ik heb weer even tijd gevonden.
Het was de afgelopen weken erg druk met het werk de duiven het schaatsen en ook moest ik er weer verschillende keren op uit om mijn werk als klokken commissielid, om alle mechanische klokken te keuren.
Dat is inmiddels achter de rug, en wat het schaatsen betreft hebben we nu ook de laatste trainingen en wedstrijden gehad. Op het werk is en blijft het nog steeds erg druk, maar daar zal je mij niet over horen klagen, want daar heb ik het prima naar mijn zin.
 
Hoogste tijd om weer wat meer tijd aan de duiven te gaan besteden. De vliegers zijn inmiddels gekoppeld en de eerste zitten al op eieren. Ook het koppel waar ik al een keer eieren van heb laten komen en daarna direct weer uit elkaar heb gehaald, heeft weer keurig twee eieren liggen. De eerdere eieren zijn keurig uitgebroed door het koppel met onze witte en die had dus twee prachtige zwarte jongen in de schaal liggen.


 
De kweekkoppels hebben hun eerste jongen al zo ver dat ze zelf beginnen te eten en leggen op dit moment ook weer eieren. Deze eieren haal ik meteen weg en leg ze onder de vliegduiven en laat de kweekkoppels dan nog een keer op eieren komen. Dan hebben ze toch nog even meer tijd om de jongen wat verder af te voere n.
 
Ook wil ik nog op wat nieuw bloed uit, maar dat werd me gisteren vanzelf in mijn schoot geworpen.
Ik had namelijk een bonnetje geschonken aan de vereniging van onze voorzitter, Cees Selhorst en hij kwam mij daarvoor bedanken met een lekker flesje wijn. In de babbel die we aan de keukentafel hadden kwam hij op de proppen met het verhaal dat hij voor dit jaar geen jongen wilde, maar dat hij een koppel had zitten waarvan het dood zonde was om de eieren weg te gooien. Het koppel bestaat namelijk uit een ingeteelde Jellema duif waar tot 4 keer toe het “ZWART GOUD” in de eerste 3 generaties voor komt, en een doffertje uit “DE JOPIE” van Hans Knetsch. Als ik ze hebben wilde moest ik maar twee ringetjes mee geven. Nou dat is niet tegen dovemans oren gezegd, en zo’n aanbod pak ik met beide handen aan.
 
Veder mag ik bij Hans Knetsch nog een keer een paar koppels eieren uit komen zoeken. Met het nieuwe bloed zit het dus ook wel weer goed dit jaar.Met al deze nieuwe jongen ga ik wel eerst vliegen, en laat de mand beslissen welke de goede zijn om daarna die goede als kweker in te zetten.
 
Nu de vliegers ook weer op eieren aan het komen zijn word het ook al weer tijd om de eerste africhtingen in gang te zetten. Ik ben dit weekend dan ook eerst met de doffers en een dag later met de duivinnen naar Zoeterwoude gereden. Nou die waren ongeveer gelijk met mij weer thuis, dus dan zit dat wel goed. Die kunnen volgende week met een gerust hart mee met de vereniging voor de eerste echte africhting. Zoals jullie zien is het seizoen hier nu goed los.
 
Dan nog even over mijn avontuur met mijn vriend uit India. Vorige week zijn drie duiven begonnen aan de reis naar dit warme land. Ik dacht dat ze na een paar dagen wel daar aangekomen zouden zijn, maar dat was niet zo.
Ze zijn eerst naar Bangladesh gevlogen, en daar moeten ze twee weken wachten voor ze doorreizen naar India.
Dus onze vriend zal nog even geduld moeten hebben.
 
Overigens is daar het vliegseizoen al in volle gang, en heeft hij al twee vluchten van 1000 km achter de rug.
Wij kunnen ons dat niet meer voorstellen, maar zo’n vlucht staat daar gewoon een week open en kun je op dag 5 nog een beste duif draaien. De laatste keer had hij de 7e duif in de club daar en die kwam op dag 4 thuis.
Er waren 105 duiven mee en het weer was goed zei hij. Maar met temperaturen van rond de 40 graden overdag en s ’nachts rond 10 graden zijn het toch best zware vluchten. Goed we gaan het weer afwachten.
 
Hier in Nederland gaan de vluchten vanaf nu weer van start, dus zou ik iedereen nu een heel goed seizoen willen wensen. Doe allemaal je uiterste best, dan zullen de duiven je verrassen met prachtige prestaties.
 
Voor nu weer  de groeten uit Oude Wetering.
John.

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.