De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Simon Ijnsen 21-03-2016

Geplaatst: 21-3-2016
 

Beste Lezers ,
Nog 14 dagen en het seizoen breekt weer los hier in Friesland en ik moet zeggen dat ik er best zin aan heb .
De vliegers zitten op 1 koppel na allemaal op eieren en op de foto zie je de SMN hoop als een vorst op het nest zitten. Er gaan van deze ronde weer een 30 tal jongen naar het vasteland en hoop dat deze hun sporen daar weer gaan verdienen. De referenties komen steeds vaker naar Ameland en velen gaan terug naar het kweekmoedertje (969 zie foto ) , welke hier is uitgegroeid tot stamduif .
Alle nestduiven hebben vorige week een druppel in de nek gehad daar er wat bloedluis in de mest aanwezig was . Meestal doe ik dit begin mei , maar nu was het noodzakelijk .

De eerste ronde van de kwekers doen het prima en luisteren al super ,zie foto . Dit jaar wil ik wat minder jongen houden en heb op 3 koppels na bij de kwekers  alles laten zitten op hun tweede nestje .

Gisteren heb ik een mooie duiven dag gehad met hokbezoeken aan Jan Grootoonk uit Bant , waar ik tevens een jong uit de Youri x 969 voor had meegenomen en tzt 1 krijg uit zijn stamduif Marnix en in Zuidveen bij de Gebr. Limburg .Bij Jan heb ik alle toppers in handen gehad en vooral de duivinnen stonden mij super aan , klein van stuk en super zacht wat een klasse . In Zuidveen op een heel nuchtere manier de duivensport besproken en alle hokken bekeken en voor Facebook even op de foto gekomen met de Limboboy .De broers richten zich nu volledig op de overnachting en ik denk dat we ze binnenkort ook op de ZLU kunnen verwachten .

De boodschap die ik van beide tophokken heb meegekregen en wat ik mezelf de laatste twee jaar ook al voorhoud is dat je een eigen koers moet volgen en hier niet van afstappen .Tevens moet er bij deze mannen niet teveel poespas bij komen en hun credo is dan ook vroege duiven op de plank .
    Gr. Simon

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.