De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 03-02-2016

Geplaatst: 3-2-2016
 

Week 2

Deze week een zeer succesvolle tentoonstelling gehad. Bijna 100 duiven en een zeer gezellige en drukke zondag met een leuke opbrengst voor de vereniging. We hadden gekozen voor 10 topbonnen zodat de verkoop in de zaal kort en strak zou plaatsvinden. Voorbiedingen op internet, maar volgens mij werden alle 10 overboden in de zaal. 4 ronden met een zeer goed gevuld rad van avontuur met onder andere elke ronde een boodschappenkrat, balen voer, mixers, planten en meer leuke prijzen.

Zelf had ik de derde jonge doffer en een Zeer Eervolle Vermelding (dus qua punten gelijk met de nummer 3) bij de jonge duivinnen. Natuurlijk werd de tentoonstelling overheerst door de dagfondkampioenen, maar dat is eigenlijk helemaal niet belangrijk. Belangrijk is dat iedereen de gelegenheid heeft gehad weer eens naar de vereniging te komen, iedereen te spreken en vooral kennis te maken met de duiven van een ander. Nog steeds vind ik het jammer dat liefhebbers niet meedoen. Maar ja.. dwingen is nou niet echt de stijl van onze vereniging.

Op het kweekhok zit inmiddels alles op eieren behalve 1 koppel, maar die duivin gaat vandaag of morgen leggen. Ze is van 2013 dus heeft wat meer moeite denk ik. Zover ik zien kan zijn de eieren allemaal bezet, maar dat zien we wel. Ik haal de eieren niet uit het nest, ik kijk alleen of ze donker worden. Ook een jong van augustus heeft gelegd dus ik ben benieuwd of dat goed gegaan is. Het doffertje is net zo oud en is net IS terrorist. De duivin mag helemaal niets en wordt overal achterna gezeten. het enige verschil is dat ze er niet achteraan loopt maar ervoor.....

Bij de vliegers gaat alles door. Ik heb vorige week knoflook meegenomen uit de supermarkt voor 60 cent 3 bollen. Water gekookt en dit in twee gieters gedaan. En daarna de bonnen geschild, ingesneden en erbij gevoegd. De volgende dag dit over de drinkbakken van de vliegers verdeeld. De knoflook ook in de 5 liter drinkbakken. Ik zie geen verschil tot nu toe aan de duiven, maar ik wilde het een keer proberen. Als het water op is, zal ik de bakken nog een keer vullen met de knoflook erin. En dan gooi ik dit weer weg.

Komend weekend de kampioenenhuldiging op de vereniging en we gaan weer verder met de organisatie van de Marathon Middag welke we organiseren op 13 maart 2016. het programma wordt steeds vaster en leuker dus we gaan zien wie er op af gaat komen!

Afgelopen week ook de bokalen bij Cees van der Laan even gefotografeerd voor de website. Er is daar in Castricum weer een serie kristal naar binnengesleept, ongelovelijk. Ga maar eens kijken.. de link staat rechts op deze site

Ook ben ik benieuwd wanneer mijn Champ plus terugkomt. Dan kan ik de unikon Web functie gaan testen.

Week 3-5

Afgelopen weken druk geweest met allerlei zaken. We hebben een tweede overleg gehad voor de Promotiemiddag marathonvluchten voor ons NIC. Alles staat nu in de verf en we gaan door met het regelen van de finale zaken.

Ook ben ik bij dierenarts Göbel geweest met een duivin welke enorme legnood had. Een duivin van 2013 welke haar eerste eitje er niet uit kreeg. het ei zat verkleefd aan de eileider en met veel doorzettingsvermogen is het ei verwijderd. Zeer deskundig en met veel antwoord op mijn vragen. Een 5 dagen antibiotica erna en nu zit ze te broeden op stenen eieren. Dit was de duivin die nog niet gelegd had.. Ik had vermeld 2006, maar dat was haar onderbuurvrouw. Deze duivin heeft normaal gelegd.
De duivin van 2013 mag over een dag of tien het opnieuw proberen. Normaal zou het nu geen probleem meer moeten zijn.

De eerste jongen zijn inmiddels geringd en de teller staat nu op 12. Er moet nog 1 koppel eieren uitkomen. 1 koppel was stuk gezeten, 1 koppel onbevrucht en dus 1 koppel met een duivin met legnood. het komt allemaal wel goed. Tijd zat.

Vorige week heb ik het hok van de jongen helemaal leeggehaald. Dat was een tijdje geleden.. ik denk ergens vorige zomer.

Deze weken maar eens een planning maken voor het vliegseizoen 2016. Wanneer koppelen, enzovoort.. We gaan nog wel naar de Girostart in Apeldoorn, dus 1 weekend zal er tussenuit vallen.

Komend weekend een bijeenkomst met alle medewerkers van Marathon Noord. Ook kan ik mijn Unikon ophalen met de nieuwe software, kan ik eindelijk gaan testen met het nieuwe Unikon-Web. Kijken hoe dat werkt.

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging