De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 07-12-2015

Geplaatst: 7-12-2015
 

Weblog Arjan van Gent 07-12-2015

week 47-48

Het jaar 2015 snelt voort. Weer 2 weken voorbij. Bij de duiven gaat alles prima. Door de week zie ik ze denk ik een minuut of 10. Licht aan, voer mengen, voeren, drinkbakken checken... en even kijken hoe de duiven eruit zien. Na 30 to 45 minuten gaat het licht weer uit..In het weekend loop ik meer even het hok in en uit. Ook probeer ik de late jongen even los te laten. Ik neem een paar duiven in mijn handen e check het gewicht, de rui en verder meer van dit soort dingen. Tot nu toe gaat alles prima. Nog geen duivinnen tussen de doffers en visa versa ontdekt.

Zaterdagmorgen vroeg naar de beurs. Als eerste langs bij Unikon waar de Kronen de nieuwe software aan het ophalen waren. Deze is dus in ieder geval in de vereniging aanwezig. Verder redelijk uitgebreid met Nico de Heus staan te praten. Wat ik niet wist en ik denk velen niet, je kan ook een oud basisstation thuis gebruiken met een nieuwe module. Voordelen zijn hier dat je wel de afstandsdisplay kan blijven gebruiken en de pieper. Tevens kan je de aanschafkosten van een totaal nieuw systeem verdelen. Eerst alleen de module, dan het basisstation.
Het nadeel van electronica en dan vooral duivenklokken is dat ze in vele omstandigheden worden gebruikt. Wanneer electronica vochtig wordt, veel in de zon staat, warm, koud, gaat het niet goed. Ik hoorde bij een hele andere stand dat er bij verenigingen ATIS Tops tijdens het seizoen er spontaan mee stopten, rare tekens gaven op de displays enzovoort. Ik haal mijn systeem eind augustus naar binnen en deze gaat er begin mei weer richting hok. Daar heb ik een kistje hangen, gemaakt door mij Pa, waarin de klok staat. Een gaatje door de wand en dan hangt de adapter in het hok. Alles zo droog mogelijk. De antennes gaan ook naar binnen. Ik zie ook liefhebbers die elke week alles op en afbouwen. Lijkt mij ook niet echt goed voor de antennes, module en dan vooral de stekkers. Zorg voor een goede en vooral droge manier om de spullen 1 keer op te hangen voor het hele seizoen.

Maar weer terug naar de beurs. 4 nieuwe kleuren knijpringen gekocht. De oude doosjes met weinig ringen eruit en de nieuwe erin. Verder 2 drinkbakhouders gekocht en deze heb ik gisteren gemonteerd. 120 nestmatjes en tabakstelen gekocht bij mijn vaste leverancier. Niet dat ik ze alle 120 gebruik, maar meestal gaat de helft weer weg naar een mede-liefhebber. De DVD van Pigeon Pixels gekocht, luis/worm druppels gehaald bij Travipharma en daar gelijk even mijn prijzengeld opgehaald van de Krakus race. Ook nog een upgrade gehaald van Compustam 7 naar 8. Mooi op te zien dat je nu gelijk een stamboom krijgt bij elke duif welke je selecteert. Kennis gemaakt met en nieuw Marathon Noord bestuurslid die met duiven stond op de beurs. Ook even van gedachte gewisseld met de hoofdredacteuren van Topwings (helaas stopt hij ermee) en het Spoor. Altijd leuk om op dit soort gelegenheden iedereen weer even te spreken.

laten we het maar niet hebben over die man met die borden bij de ingang van de beurs. het grootste bord had hij voor zijn hoofd. Natuurlijk kost een software upgrade geld. Maar het is maar eens in de 5 jaar, veiligheid van het concours kost nu eenmaal geld, het rekengeld is door de electronica enorm gedaald, de kosten van klokkenrollen, inktlappen en gummieringen worden spontaan vergeten, het NPO bestuur heeft niet gekozen voor deze ciclus van 5 jaar, de NPO vergadering dus de kiesmannen hebben dat gedaan. Verder als ik zie wat er wordt uitgegeven aan allerlei bijproducten, duiven en andere randzaken, kan dat geld voor die upgrade er ook wel vanaf.
Er wordt gewoon niet gedacht aan de kosten van het programmeren, het testen van de software, de organisatie om de software geïnstalleerd te krijgen. En dan het zegel... handklokken moeten ook gekeurd worden en krijgen een sticker. En ja de kostprijs van deze sticker zal best lager zijn dan 4 euro.. maar hij moet gemaakt worden, geregistreerd worden, verzonden worden en geplakt worden... kost allemaal geld.
En tip voor die meneer in de hal: Ga eens vragen in de omringende landen wat de duivensport daar kost. Dus dan ook alles. Lidmaatschap, ringen, prijs per duif om te vliegen, rekengeld enzovoorts... even gaan tellen en dan terugkomen. In de grensstreek komen er vele Belgen die in Nederland willen spelen omdat het België miet te betalen is.
Tip 2 voor deze meneer: Stel U beschikbaar voor een NPO bestuursfunctie. Ze zoeken er nog genoeg. Kunt U in Veenendaal BOE gaan roepen.

Week 49-50

Jeetje alweer december en de Sint heeft ons land ook alweer verlaten. De temperaturen blijven mild en dat merk je aan de berichten van de liefhebbers die volgens vast ritueel schema, en niet kijkend naar de weersomstandigheden, vroeg hebben gekoppeld. Want als de duiven gewoon in order zijn en goed zijn voorbereid komen deze snel op eieren. jeetje... wat een verrassing. En nu moeten ze eieren koel gaan leggen anders kunnen ze niet ringen. Elk jaar zijn het dezelfde liefhebbers die dit overkomt. Waarom niet een weekje later koppelen? De ringenadministrateur zit ook niet te wachten op liefhebbers die voor de kerst al beginnen te zeuren om ringen. Of om liefhebbers die door het vuurwerk heenkomen om hun ringen op te halen.

Vorige week zaterdag ben ik naar de totale verkoop geweest van Ernst Verheijen. Helaas heeft Ernst het gevecht met de K ziekte verloren en werd alles verkocht. Prachtige duiven met dito prestaties. Ik was gekomen voor de jongen, want ik wil deze uitwennen en dan wellicht toevoegen aan het kweekhok. Heel Noord-Holland zat bij de fondclub feestmiddag, dus daar zou ik geen concurrentie van ondervinden. Maar er waren genoeg toppers uit de omgeving welke allemaal ongeveer hun slag sloegen. Gezellig met wat mensen gesproken en de duiven bekeken. Het werd een beetje een rare verkoop. Topduiven gingen voor weinig, andere duiven voor relatief veel. Ik had er een 6 tal uitgezocht van te voren op stamboom. Daarvan bleven er 2 over na het bekijken van de duiven en daar kwamen twee potentiële bij. In de eerste ronde kocht ik er 1 van deze 4, een produkt uit twee inteeltjes met daarin het Kuijpertje 58 en het Betuwe Koppel. Van de duiven die niet verkocht werden in de eerste ronde kocht ik in de tweede ronde een doffertje uit de vader van de Olympiade Celine van Wout van den Hoek. De vader is van 2004 en zo'n jong wordt niet voor niets gekweekt. Twee prachtige aankopen. Thuisgekomen heb ik ze eerst in quarantaine gezet en vandaag zijn ze naar de afdelingen gegaan. Ze zien er nog steeds prima uit. Alert, goed gebouwd en prachtige vleugels. Beide zijn einde zomerjongen dus nog niet veel geruid.

Verder hebben we vergadering gehad over een marathonmiddag welke we willen gaan organiseren in februari 2016. Het begin is gemaakt en we gaan er verder mee.

Met de duiven gaat het verder prima. Geen nieuws. Vandaag een bad bij de duivinnen en doffers. Vanaf volgende week van 0700 tot 1900 bijlichten voor een 10 tal dagen en dan zal ik de kwekers gaan koppelen. Ik heb 10 mooie koppels samengesteld en als deze zijn aangelopen zal ik deze op mijn site zetten.

Ook zijn we bezig de Marathon Noord site te verfrissen. Een nieuwe look voor 2016 en dat werd wel tijd. Het vorderd en wij hopen de site live te kunnen zetten tussen kerst en oud en nieuw, dus vlak voor de opening van de inschrijvingen.

Verder wil ik iedereen prettige kerstdagen wensen en ik zal mij weer melden tussen kerst en nieuwjaar.

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging