De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 11-11-2015

Geplaatst: 11-11-2015
 

week 41 - 44

Deze weken zijn omgevlogen. Mijn ouders waren/zijn 50 jaar getrouwd op 12 oktober dus dat moest gevierd worden. Enige voorbereiding van mijn zus/zwager en van mij en mijn vrouw. Een gezellig diner gehad met mijn ouders en hun vrienden en familie. En daarna hebben wij ze meegenomen naar Rotterdam om te slapen in Hotel New York en eten bij Las Palmas... beide was super...
Dan ook nog de voorbereidingen voor de Feestmiddag van Marathon Noord. Mijn eerste sinds een jaar of 10 denk ik. Nu was ik fotograaf van dienst, Facebooker van dienst en hand- en spandiensten persoon. De middag was zeer geslaagd volgens mij, lekker vlot en duidelijk. Bijna alle prijzen zijn afgehaald. Er zijn altijd mensen die niet afzeggen en gewoon hun prijzen niet komen afhalen en ja, dan vervallen ze aan de commissie. Raar als er hogedruk reinigers, zakken voer, vlees- en vispaketten blijven staan. Zorg dan dat iemand anders deze voor je meeneemt... Kijk als je op vakantie bent en netjes meldt dat je er niet bent... prima... maar zonder afbericht wegblijven... jammer.

Op het hok zijn de doffers vandaag van de duivinnen gescheiden. Ik zal nog wel een doffer tussen de duivinnen vinden en andersom, maar ik denk dat ik de meeste wel gehad hebt. De duiven zagen er wederom prima uit. Strak en glad met nog 1 of twee pennen te gaan. Deze week ga ik wat mest verzamelen en deze opsturen naar Kockengen en Breda. Kijken of daar iets uitkomt. Kunnen we nog even kuren voordat tussen kerst en nieuwjaar de kweek gaat beginnen.

Tevens ben ik creatief geweest met restanten van de vloerroosters welke ik geplaatst heb voor mijn vakantie. Ik heb er rekjes van gemaakt voor bovenop de broedhokken in het kweek- en vlieghok. Ik had daar planken boven met het nadeel dat ik er geen zicht op had wat daar plaats zou kunnen vinden. Nu kunnen de duiven nog steeds niet boven op de broedhokken, maar kan ik alles wel zien wat daar ligt. 

Twee weken geleden nog wel een duif verwijderd. Ik had 4 jongen uit kinderen of kleinkinderen van Zwart Goud bijgehaald. 1 jong bleef kwakkelen en had ik al verwijderd en nu is nummer 2 ook verwijderd. Deze was ook niet helemaal lekker, mager en maar dralen op het hok als ik ze los had. Ik heb nu een doffer en duivin over voor het kweekhok. Deze twee hebben zich WEL kunnen aanpassen aan mijn klimaat. Ze groeien goed door en ruien ook prima.

De jongen van Margreet en René doen het prima. Deze komen buiten en beginnen rond te vliegen. Alleen nu is de wintertijd ingegaan en kan ik ze door de week niet meer loslaten. Dat moet dus nu in het weekend gebeuren.

In Polen zijn nu alle drie de duiven verkocht. Ik hoop de opbrengst (50%) te kunnen ophalen op de NPO dagen of ik hoop dat het overgemaakt wordt. Is toch weer een leuk potje geworden waarvan ik weer van kan vliegen denk ik.

Ook vergadering gehad van de vereniging. Leuke voorstellen van de afdelingsvergadering. Kleine verenigingen die onmogelijke dingen willen die electronisch helemaal niet kunnen of gewoon onzin zijn. Niet willen fuseren met een buurvereniging omdat iemand een keer scheef heeft gekeken naar een ander. Ook weer een aantal vliegprogramma's de revue zien passeren. Iedereen stemt voor zijn eigen programma dus geen één van de voorstellen haalt het straks en het voorstel van de afdeling moet worden aangenomen. Elk jaar hetzelfde.

Verder de details van de software upgrade van Unikon gezien. Wordt ik nog niet echt blij van. de SMS functie vervalt en je wordt nu gedwongen om naar Unikon-Web te gaan... dat zal wel weer een kostenplaatje worden vrees ik.

Verder hoop ik dat het snel koud wordt, met mooie blauwe vriesluchten.. beter dan al die natte bende...

week 45-46
 
Met de duiven gaat het prima. Ik heb naar Kockengen en Breda mest gestuurd en alle uitslagen waren negatief. Daar ben ik blij mee. Een teken dat ik niet hoef te kuren tegen één of ander. Ook heb ik deze week even overlegd met mijn medisch adviseur en die zegt dat ik niet met kuren tegen paratyphus om het kuren. Dus lekker laten gaan. Ik heb een lijstje voor de beurs gemaakt wat ik allemaal mee wil nemen.
De late jongen komen geregeld buiten. De 4 doen het ook prima. Ze moeten nu overleven bij de vlieg- en kweekduivinnen. Ze krijgen erg krap voer maar ook daar doen ze het prima op. 2 delen kweek, 2 delen gerst/zuivering en 1 deel een mix van onkruidzaad en lijnzaad. Dan 1 tot twee keer per week een soort van bak allerhande. Ik had voor mijn vakantie een foutje gemaakt bij mijn bestelling voor voer, dus was ik gedwongen om emmers te kopen. Ik heb 3 verschillende emmers gekocht en deze door elkaar gedaan in de ton. Ik had emmers van DHP, Beute en Boskamp. Allemaal van de leverancier DHP maar blijkbaar met verschillende samenstellingen. In de ton zit nog steeds en dat krijgen ze dus geregeld.

Ik heb 2 nieuwe vaten erbij gekocht voor in de schuur. Daar bewaar ik mijn voer in. Er gaan ongeveer 2 zakken voer in een vat. Bij een vatenhandel in de haven van Amsterdam heb ik gewoon gebruikte vaten gekocht. Deze even met chloor uitgewassen en laten drogen. Mooie stevige vaten welke goed afgesloten kunnen worden. Ik had er 4 en nu dus 6. Ongedierte kan er niet bij en ze zijn ook nog te tillen. Wanneer er nieuw voer komt, dan haal ik de vaten eerst leeg, en dan vul ik ze weer.
 
Met mijn unikon systeem heb ik ook nog zitten etteren. Ik wil graag alles testen voordat ik investeringen ga doen in een Android telefoon. Maar ik heb dan wel de nieuwe software nodig. Dus daar is nu het wachten op. Via mijn Computer leverancier kan ik aan goedkope Android toestellen komen, maar ik wil wel zeker weten dat e.e.a. werkt.
Unikon Web heb ik in ieder geval geïnstalleerd en ik heb een login code. Nu maar eens afwachten of dit gratis blijft, of dat je ook hier weer een abonnement voor moet nemen.
 
In een grijs verleden had ik eens een internetpagina gemaakt voor Cees van der Laan. Maar met de laatste Barcelona successen werd het toch tijd voor een nieuw ontwerp. Ik was daar al aan begonnen, maar de fotograaf had een ander adres. Maar deze had geen tijd, wilde niet of een andere oorzaak. Dus het ontwerp weer uit de kast getrokken en de site in de regenachtige dagen en avonden afgemaakt. Ik denk dat de site erg geslaagd is. We gaan natuurlijk steeds meer info toevoegen, maar dat zal stukje bij beetje gaan. Ga eens kijken op www.ceesvanderlaan.nl
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging