De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 19-8-2015

Geplaatst: 19-8-2015
 

Weblog Arjan van Gent 19-8-2015

week 32-34

In deze weken in Augustus is het gewoon K met P met het weer. Op de zaterdagen is het weer bijna dramatisch te noemen. Gelukkig heb ik de jongen door de week nog een paar keer weg kunnen brengen om ze toch nog wat ervaring te geven. Inmiddels zijn ze dermate ver in de rui dat ik ze niet meer meegeef.

De twee laten van vorig jaar hebben afgelopen week Minderhout gehad. 5,12 en 35 kilometer hadden ze gehad en zondagmiddag (lossing was uitgesteld) waren ze weer present. Dus die gaan aankomende vrijdag weer de mand in naar de volgende natoervlucht.

Het jong met de 7 missende pennen komt inmiddels al op het duivenhokdak. Zondag ging hij zelfs een rondje mee, althans dat probeerde hij/zij. Gelukkig kwam het nog terug en ging snel naar binnen, ik denk een beetje geschrokken.Bij de kwekers heb ik ook de selectie gemaakt. Nog niet helemaal klaar, maar voor eind Oktober staat de volgende ronde van selecteren klaar. Tevens ben ik aan het nadenken over mijn spelmethode. Ik zit er zeer sterk aan te denken om de vluchten op nest te gaan spelen. Dus gescheiden inspelen en dan voor st.Vincent bijvoorbeeld op 10 dagen eieren te vliegen. Ik denk dat ik er wel uit ben, maar ik ben nog op zoek naar een mooi plan om de duiven toch in de veren te houden en goed te kunnen inspelen. Ik heb nog even om hier over na te denken. Want laat koppelen houdt bij mij in dat ik de jongen niet kwijt kan in het jonge duivenhok. Of ik moet de vliegduivinnen in het weduwduivinnenhok gaan houden... wordt vervolgd dus...

De finale van de 1hoksrace in Bulgarije is ook geweest. Ik had hier 4 duiven zitten waarvan 1 tot de finale wist door te dringen. Deze werd als 55e afgevlagd.. helaas was de vlucht te makkelijk voor de echte doorzetters.

in Polen hebben ze net de eerste vlucht van 100 km gehad. 643 waren er mee en nummer 4 van mij was 238e, dus ze zijn er allemaal nog. Er zijn er nu nog een dikke 200 weg, dus die eerste selectieronde is overleefd. half September is het 550 km...

Gisteren bij Duo Groot-Leijen geweest voor de Marathon Noord. Zij winnen de ochtendlossingscompetitie in 2015. Verslag is in de maak en moet nog geplaatst worden op de site.

Dus druk zat in de toko. Gelukkig begint net de zon te schijnen na een dag of 3 regen.....

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging