De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 03-8-2015

Geplaatst: 3-8-2015
 

week 30-32

In deze weken zijn de jongen meegeweest met de Kuststrook naar Essen/Nispen. De inkorving werd een dag uitgesteld en daarna werden de duiven ook weer een dag langer vastgehouden. Van deze exercitie zijn er nog een 7 tal onderweg. 2 heb ik er opgehaald, waarvan er eentje gewoon 7 pennen miste aan zijn linkervleugel. De Dierenambulance Den Haag zegt dat zij dit niet hebben gedaan, maar welke dierenliefhebber dan wel. Het doffertje ziet er prima uit, kan alleen niet vliegen. Dat zal een week of 3 tot 4 duren denk ik totdat er weer voldoende vleugel opzit om weer buiten te komen.

De 5 ouden zijn naar Cahors geweest. De eerste was 20 minuten te laat voor de prijzen, daarna 2 in 1 minuut. De laatste twee zijn nog onderweg.
De jaarlingen zijn naar Chateauroux geweest. Van de 11 zijn er nog 3 onderweg en de laatste 2 zijn gewond aangekomen. 1 met echte roofvogelwonden en 1 met een wond onder zijn vleugel. Ik heb nog een hoopje dat als straks het weer even beter wordt de duiven opgevangen zijn en weer gelost worden.

Het is nu wachten op het beter worden van het weer voor de jonge duiven. Ik wil ze nog een twee tot 3 keer mee hebben met een container.

De nieuwe jongen welke aangekocht of verkregen zijn vliegen inmiddels rond. Dat gaat prima. Verder ga ik nog twee late jongen van 2014 opleren. Kijken of ik deze ook op de rit kan krijgen. Bij de bevlogen jaarlingen zijn alle 3 de broer en zusters er nog, allemaal halfbroers en zussen van mijn Rode Cahors.  

Verder wordt het op het werk een beetje rustiger. Voor de Marathon Noord morgen nog even bij Tim Hage langs in Woerden samen met René Koeman om het te felciteren met zijn overwinning op Cahors. Stukje schrijven en dan weer verwerken.

De Cahors zondag was lekker rustig, geen water en geen kabel/internet. Door de storm was een boom gaan wrikken en had de waterleiding geraakt. De boom is verwijderd en daarbij werd de kabel geraakt welke ons dorpje voorziet van TV en andere digitale diensten van Ziggo.

Ook hoorde ik bij het uitslaan waarom de ZLU super is... De winnaar van Narbonne had er een groot aantal mee. 79 stuks waarvan er eentje de chip kapot is. Vertrouwend op zijn SMS dienst van zijn systeem werd de winnaar wakker en keek naar buiten. Daar zat dus een duif op hem te wachten.... maar zijn telefoon had niet gereageerd en op zijn systeem was de duif ook niet geconstateerd. Snel de gummies gedraaid en toen viel de euro.... dit was de duif waarvan de chip dus niet functioneerde.... net op tijd voor de internationale overwinning.. Dus gaat u inkorven bij een andere vereniging, neem een chippie mee, als er eentje kapot is kan deze gekoppeld worden.

Aanvulling....

Gisteren alle jonge duiven in de mand gedaan en daarna het hok leeggehaald. Alles onder de roosters eruit. Het hok is nu weer lekker schoon voor de vakantie. De jongen kijken meestal even vreemd, omdat er nu weer ruimte zit onder de roosters..

Vandaag toch maar roosters gelegd in de halletjes van mijn hok. Achter de schuifdeuren had ik al roosters en nu dus ook in de halletjes en achter de deur als je binnenkomt. Ondanks het warme weer toch maar gedaan.

Afgelopen zaterdag heb ik de roosters opgehaald in Nieuwleusen. Zie duivenmarktplaats voor het adres. Het zijn gebruikte schoongemaakte roosters uit kippenschuren. Prima roosters en bovendien zeer betaalbaar...

Verder ben ik ook voor 2016 plannen aan het maken. Hoe ik de duiven ga spelen, en welk voer ik ga gebruiken. Ik wil daar toch wat wijzigingen in aan gaan brengen. Ik houd jullie op de hoogte.

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging