De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog Arjan van Gent 15-6-2015

Geplaatst: 12-6-2015
 

Week 23-25
 
De vliegers zijn de afgelopen weken naar Morlincourt, Roosendaal (zondag) en de jaarlingen naar Pont Snt Maxence geweest. Vanavond is het inkorven voor Cahors en daar gaan er 10 op mee. 9 twee jarigen en een 4 jarige. Deze laatste heb ik niet op St.Vincent gespeeld omdat ik 1 duif inkorven te weinig vind. Van Morlincourt kwamen ze erg goed, van het karretje als verwacht en de jaarlingen kwamen vanuit Pont Snt Maxence ook prima. Ook de doffer welke ik ophaalde bij Bram Wassenaar en de duivin die een week later kwam deden het goed. Dus alle jaarlingen gaan donderdag de mand in op veldtocht naar Vierzon, voor mij 620 kilometer. Gaan we eens kijken hoe ze het er vanaf brengen.
9 van de 10 gaan voor hun eerste grote opdracht. Ze hebben vorig jaar meerdere dagfondvluchten gehad met zwaar weer en dit jaar heb ik ervoor gekozen om ze kilometers te laten maken op de vitesse/midfond. totaal meer dan 2000 kilometer voorbereiding gehad en nu mogen ze zich gaan bewijzen. Ik hoop op een aangenamen verrassing. Ze moeten het kunnen !
 
Bij de kwekers gaan deze week denk ik de jongen weg voor mijn clubgenoot. Dan is het kweken voor deze duiven klaar. Alleen de gekoppelde Engelse doffer heeft twee jongen liggen welke ik net heb geringd. Dan is het echt klaar, meer dan 60 ringen gebruikt. Meer dan 20 duiven voor anderen gekweekt. Nu maar eens een ronde of 2 geen jongen.
 
De jongen zijn geënt tegen Paramixo en gekwast tegen pokken. Dan is dat ook weer achter de rug. Ik ga beginnen met ze op te leren. Stappen van 15,25 en 35 en dan moeten ze klaar zijn voor de container. Ze vliegen als een speer, er is een groep van een stuk of 20 die het presteert om gewoon 2 tot 2,5 uur te viegen.
 
Eergisteren op bezoek geweest bij een levende legende in de duivensport. In Buggenum zijn Ed en ik bij Jan Theelen geweest om een tweetal bonnen te verzilveren. Van het voorjaar nog een open hart operatie gehad en nu weer fit. Een vroege duif van St.Vincent gedraaid en 2de duif zonder chipring en bloed aan de poot terug. Vol vuur en nog aankopen gedaan met de hoop om de kolonie te versterken. Nog steeds doen de bierviltjes van Lindeboom dienst als notitiekaartjes op de broedhokken. Als ik op mijn 83ste nog steeds op deze manier duivensport kan bedrijven, dan ben ik heel blij. Het was een groot genoegen.
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging