De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink 25-05-2015

Geplaatst: 25-5-2015
 

Hallo allemaal.
 
Het is weer tijd om jullie op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen hier op het hok.
De jongen zijn inmiddels met de duivinnen verhuist naar de afdeling van de duivinnen, en het weduwschap is begonnen. De doffers zitten nu alleen op het nieuwe weduwnaarshok, en zo te zien hebben ze het er wel naar hun zin. Ze zitten er kerngezond bij en ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik het plafond niet meer in het hok heb teruggebracht. Het hok is merg droog en de duiven zitten als het ware de hele dag in de buitenlucht doordat de schuiframen de hele dag open staan. Maar nu de duiven op weduwschap staan, gaan de ramen s’avonds bij de doffers dicht om ze rustig te houden.
 
Langzamerhand gaat de eerste grote vlucht in zicht komen en dat is voor mij Pau.
Het is de bedoeling dat ik op deze vlucht 4 duiven ga inkorven.
Als eerste getekende gaat de duivin 13-1231902 de mand in. Deze duivin was vorig jaar als jaarling mijn eerste op Agen  s’avonds om 20.20 uur en later ook mijn eerste op Narbonne en toen moest ze wel overnachten.

Als tweede gaat de doffer met ringnummer 13-1231909 mee. Hij was vorig jaar mijn vierde op Agen en later mijn eerste op Marseille.  Hij vormt samen met de 02 een prachtig koppel en ik heb van hun dus ook als een van de twee vliegkoppels hun eieren uit laten komen.


De derde duif die naar Pau gaat is de duivin 11-1734213. Zij was vorig jaar mijn eerste op Pau en mag dit dit jaar nog een keer waar proberen te maken.
 
Als vierde gaat er nog een doffer mee van het soort van de Gebr. Vollebregt. Hij heeft het ringnummer 13-1231912, en ik denk dat dit een duif is waar ik nog heel veel plezier van ga hebben.
 
Het opleren van de duiven gaat eigenlijk best goed. Ik zal het afkloppen, maar de duiven komen allemaal steeds goed naar huis, dus ik mis buiten de Engelse duivin om nog geen enkele duif.
 
De eerste vlucht met 2 nachten mand werd een dag uitgesteld en dit werd dus direct 3 nachten.
Na deze vlucht heb ik het nodig gevonden om na thuiskomst drie dagen B.S. van De Weert in het water te doen.
Dit zijn dan de eerste medicijnen sinds vorig jaar september, dus ze worden hier nou niet bepaalt vol gestopt met allerlei rommel.
 
De duiven gaan volgende week nog naar Meaux en de week daarna naar Peronne en dan zijn de duiven voor Pau er als het goed is klaar voor. De rest gaat daarna nog een keer naar 400 plus km en dan moeten de duiven voor Agen er ook klaar voor zijn.  
De volgende keer ga ik jullie voorstellen aan de ploeg voor Agen, want dat moet ook dit jaar weer de vlucht van de toekomst worden voor mij. Langzaam loopt de spanning op en komen we steeds dichter bij het echte werk.
 
Voor nu krijgen jullie de groeten uit Oude Wetering en ik hoop dat de voorbereidingen zo voorspoedig blijven gaan. Dus tot de volgende keer.

John.
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.