De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Arjan van Gent week 18-19

Geplaatst: 6-5-2015
 

week 18-19
 
Ronquieres werd Asse/Zelik voor de duivinnen en dat liep prima. Zondags was het kl..e weer voor de duiven dus de doffers niet naar Roosendaal. Die zijn de week erop dus naar Quievrain geweest en de duivinnen zelf naar De Lier gebracht op 4 mei, want de zondag was weer... niet echt best.
De duivinnen kwamen prima uit Zelik, de doffers minder goed uit Quievrain. Erg schrikkerig en veel gaten. Jammer, maar ze moeten het toch eens leren. Als alles goed gaat gaan ze komende week naar Peronne met een vrijdaginkorving. Prima... alleen het is het moederdagweekend, en dat betekent.. slecht weer op zaterdag en uitstellen naar de zondag. Kijkt u het maar na, het is bijna alle jaren zo. Maar we gaan het zien.
Zo loopt de voorbereiding lekker door. Kilometers maken voor de duiven. En het leren van het weduwschap.
 
De constateerplanken hangen, het systeem staat weer in zijn kistje en alle connectors zijn weer ingespoten met contactspray. De ringen zijn gekoppeld en zitten reeds om de pootjes. Elk jaar na de vluchten haal ik alles eraf, laat de kabels hangen. Ik pak de stekkers in plastic zakjes en de rest gaat lekker allemaal naar binnen. 1 keer alles aansluiten voor het hele seizoen. Mijn SMS mobiel via Bluetooth koppelen en ik heb er het hele seizoen plezier aan.
 
De jongen voor de laatste éénhoksrace groeien goed. Twee mooie ooievaars en twee zwarten. Deze gaan naar Polen. Daarna gaat de Ooievaar van Loon doffer eraf en koppel ik een Engelse doffer op de duivin. Een mooie inteelt naar True Grit. Trillende spieren en een patser tot de met. De jongen uit Ameland zijn ook gearriveerd en zijn al buiten geweest. Zaterdag in West-Friesland nog twee jongen halen en dan zit het hok van de jongen vol, tot bijna overvol.
Ik heb rond Hemelvaart een paar dagen vrij en dan kan ik mooi eens kijken welke jongen er nog zitten en welke niet. Gelijk allemaal een luisdruppeltje geven en het hok schoonmaken. 3 vliegen in 1 klap.  Als er eentje mij niet aanstaat zal deze verdwijnen. Gelijk eens kijken hoe ze uitgroeien.
 
En dan.. ik kan er niet omheen... het NPO bestuur. Die zullen er niet lang meer zitten. Zeker niet het beroepscollege. Ook de besturen van afdeling 5 en 12 zijn hier natuurlijk debet aan. Ik had ze allang met de koppen tegen elkaar geslagen. 1 afdeling in Zuid-Holland is prima, maar zoals altijd zijn er oude sentimenten en belangen. Nu zijn de liefhebbers de klos. Ze zullen vast wel vliegen, maar wat een geleuter. In het seizoen allerlei besluiten terugdraaien en mensen weer van afdeling laten veranderen. Wat een onzin !  Toch verwacht ik dat er een paar grote liefhebbers de koppen bij elkaar gaan steken om deze ellende te voorkomen. Er zijn teveel commerciële belangen in het spel in Zuid-Holland. Geen kampioenschappen en vluchten betekent minder inkomsten voor mannen als Verkerk, de Bruijn, Bosua, van der Merwe en anderen.
 
Laten we hopen op veel wijsheid in Zuid-Holland en Veenendaal. Alle besturen zijn er om de sport te dienen en niet om de sport kapot te maken.
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging