De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Arjan van Gent week 16-17

Geplaatst: 22-4-2015
 

week 16-17
 
Dit is dan de eerste die zal worden geplaatst op de pagina van de Marathon Noord. Ik ben gestart met het bijhouden van de internetpagina en probeer iedereen op de hoogte te houden via Twitter en soms Facebook. Goede organisatie met een goed concept. We moeten alleen nog even praten over het verschuiven van de grens voor deelname van een aantal jaren terug..... De mensen die mijn humor kennen weten of ik het meen of niet.
 
Ik schrijf deze week al een jaar of 7 en publiceer deze op mijn website. Ik hoor her en der dat ze goed op de hoogte zijn van mijn reilen en zeilen, dus dan moet men de week gelezen hebben... Voor de nieuwe lezers.. welkom.
 
Bij de kwekers ligt de tweede en bij sommige koppels als de derde ronde jongen. Een extra schotel doet wonderen in een broedbak. De tweede ronde houd ik nog zelf, de derde ronde gaat weg op bonnen en naar andere verplichtingen. Ze groeien wederom super. Ik heb gekoppeld even na de kerst. Op deze manier kunnen de eerste twee ronden mooi mee met de jonge duiven vluchten.
 
De vliegers hebben inmiddels Roosendaal gehad met de kar van Ron. Daarna gescheiden, de doffers de week erna naar Duffel en de duivinnen wederom naar Roosendaal. Volgende week gaan de duivinnen naar Ronquieres en de doffers naar Roosendaal. Op deze manier hoop ik dat ze het weduwschap gaan snappen en begrijpen. De jaarlingen hebben als jong een vlucht of 3 gehad en die hebben het altijd moeilijk in de eerste weken. Tot nu toe vallen de verliezen erg mee en dat zijn dan ook nog duiven die als jong ook al een keer zijn weggebleven of opgevangen zijn geweest. Dit is natuurlijk jammer, maar ik heb ook welleens dat ze "eroverheen groeien". Dus dan zetten ze het compas recht en krijgen ze meer trek op het hok door een nest of langer verblijf.
De duiven trainen prima, zelfs in de eerste week op weduwschap. Ik heb er wel eentje met een spierblessure, maar die is wel aan de beterende hand.

Op de foto een koppel 100% Theelen jongen, vader en moeder rechtstreeks.
 
Bij de jongen worden dus nog steeds jongen bijgezet. Er komen er nog 3 van Ameland, 2 uit West-Friesland en dan zitten we vol denk ik. Later nog een paar uit Buggenum.
 
Afgelopen zondag ook het tweede koppel ingeleverd voor de eenhoksrace in Kalimanci. Nu nog 1 keer naar Lopik voor een levering van 4 voor een race in Polen. Dan ben ik klaar met de eenhoksrace leveringen. Ik doe er aan 2 mee, allebei via Travipharma. Geen hoge inzetbedragen en prijzen, maar daar gaat het dus niet om. Gewoon meedoen onder andere omstandigheden.
 
Verder begrijp ik dat de onzekerheden van het overnachtprogramma nu ook verleden tijd zijn. De sectoren 2,3 en 4 zijn weer gelijk geschakeld wat de 3 Marathon Noord vluchten. Hier in Sector 2 drie keer Cahors op het programma. Daarnaast nog Agen, St.Vincent en Tarbes.
 
De komende weken even mijn EC planken weer ophangen, systeem aansluiten en de ringen van de jaarlingen laten koppelen op de vereniging. Ik ben daar altijd wat laat mee, want waarom al die stress aan het begin van het seizoen. De computerploeg heeft het nu ook wat rustiger en kan dat mooi bij het inkorven even regelen.
 
Succes de komende week en tot de volgende !
 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging