De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Simon Ijnsen 19-04-2015

Geplaatst: 19-4-2015
 

Beste Lezers ,
De voorbereidingen voor het nieuwe fondseizoen zijn nu in volle gang en na 3 vluchten op de vitesse ben ik best tevreden hoe alles verloopt .Er zijn op dit moment 5 duiven achter gebleven van de 110 die ik ingekorfd had , dus dat valt reuze mee . Ook zijn er 2 duiven gewond thuis gekomen , toevallig een koppel , welke ik gisteren weer voorzichtig heb ingespeeld en goed thuis zijn gekomen .
De nestduiven zijn vorige week gescheiden en de doffers moeten op dit moment nog 1 week de jongen grootbrengen ( zie foto ) , die bijna allemaal naar het vasteland verhuizen .
3 mei koppel ik de ploeg voor Limoges , 17 mei de St Vincent ploeg en 24 mei de Aurillacploeg en laat ze daarna de cyclus doorlopen .
De doffers en duivinnen speel ik om de week om te zorgen dat wanneer ze thuis komen van de vlucht er altijd wat op hen wacht en ze beloond worden voor hun inspanning .
Van de 18 paters zijn er nog 16 en deze gaan wel iedere week de mand in en komen fantastisch thuis , al lopen ze wel wat traag naar binnen. Vandaag hebben ze iets tegen wormen gekregen en dat is tot nu toe het eerste op medisch gebied dat ze toegediend krijgen .De nestduiven krijgen dit volgend weekend als de jongen gespeend zijn .Begin mei nog een geelkuurtje en dan moeten ze klaar zijn voor de fond .


De eerste 20 jongen beginnen hun rondjes al te draaien en gingen vandaag voor de eerste keer in bad zoals jullie kunnen zien .
                        Gr. Simon IJnsen

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging