De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink

Geplaatst: 6-4-2015
 
Hallo allemaal.
 
Het seizoen is los. De duiven zijn gekoppeld en zitten allemaal te broeden. Ik heb de vliegers vrij laten koppelen.
De doffers hadden allemaal een eigen bak, maar toch zijn er van die figuren die toch maar ergens anders gaan zitten broeden. Onder de waterbak of boven op de broed bakken ze zoeken toch hun eigen plekkie.
 
 
Ik laat ze hun gang maar lekker gaan en geef ze op hun eigen plekkie maar een schaal, en daar gaan ze dan ook lekker in verder. Ik hoop dat als ik het ze nu naar hun zin maak, dat ze dan net even meer trek op het hok krijgen dat zij het mij deze zomer naar mijn zin maken en een keer snoeihard op huis aan komen.
 
De kwekers heb ik gericht gekoppeld, maar ook daar is er een koppel die een broedhok maar niks vind.
Ons “Bontje Barca” heeft besloten dat ze wel een mooi uitzicht wil tijdens de vele uren die ze zit te broeden.
Ze is boven in het hok achter een lichtpan gaan zitten en kan dus lekker naar buiten kijken en heeft s ’morgens lekker het zonnetje in de schaal.
 
 
Het paas weekend zijn ze ook weer voor het eerst met de wagen mee geweest. Ik had ze de week er voor zelf al een keer een stukje weg gebracht. Niet te ver weg, want die zondag was het weer niet al te best.
Het was zwaar bewolkt en het waaide hard uit het westen. Toch waren ze eerder thuis als ik en dat was maar goed ook. Want een paar uur later was de wind aangetrokken tot kracht 7 en het was er ook nog eens hard bij gaan regenen. Ik heb s ’middags nog wielrennen op tv zitten kijken en daar waaide ze van de weg af.
 
Het is allemaal toch goed gekomen, en ook de eerste vlucht is in principe goed gegaan. Er was er een die het toch nodig vond om maar meteen te gaan overnachten.Maar zondag ochtend was het prachtig weer dus het duurde niet lang of ze was er. En dan is het op zondag ochtend heerlijk om met z’n allen in bad te gaan.
 
 
Dan hebben we nog een ander verhaal.
 
Na de verbouwing was er een slachtoffer. Bij het verdedigen van zijn nieuwe plekje was hij gewond geraakt aan een van zijn ogen. Heel zonde, want je zal altijd zien: precies de eerste telg uit het “Jantje” en hij was als jaarling mijn tweede op Agen ZLU om 21.45 in de avond. Daar ik toch wel graag een paar jongen van deze duif wil dacht ik : Als hij zich kan handhaven tussen de duiven ga ik met hem door. Nou dat ging nog niet vanzelf, want hij bleef maar vechten voor zijn plekkie ook al is hij aan een oog blind. Je raad het al, steeds weer ging zijn oog bloeden omdat hij het pikken aan die kant niet zag aan komen.
 
 
Maar nu de duiven gekoppeld zijn is het een stuk rustiger en gaat het heel wat beter.
Alleen als de duiven buiten vliegen is het wel een koddig gezicht, want als hij in de koppel mee vliegt gaat het best lekker. Maar....... Als het koppel rechtsom vliegt gaat hij lekker mee, maar als het koppel dan plotseling linksom gaat dan gaat hij in zijn eentje rechtdoor. Hij ziet het dan gewoon niet dat de rest een andere kant op gaat.
Nou dan duurt het niet lang of hij zit alleen op het hok en laat de boel maar lekker gaan.
Inmiddels zit ook onze “Blinde” zoals hij nu is genaamd lekker te broeden en gaat het nu wel lekker met hem.
We gaan hem een poosje volgen en hopen dat het goed blijft gaan.
 
Goed jullie zijn weer een beetje bijgepraat over het reilen en zeilen hier op het hok.
Ik ga het hier voor deze keer weer bij laten en ga genieten van  het schitterende weer.
Zo te zien komt nu echt de lente er aan.
 
Groeten uit Oude Wetering.
John.
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


woensdag 1 januari 2020
Start inschrijving voor het seizoen 2020
Lees meer >