De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink

Geplaatst: 15-3-2015
 
Hallo allemaal.
 
Zo wat mij betreft kan het voorjaar beginnen. De verbouwing aan het hok is zo goed als klaar, maar de ervaring leert dat er in de loop van de tijd best nog wel wat kleine dingen zullen worden veranderd. Na de verbouwing is het kleine hokje aan de zijkant van het hok niet meer teruggekomen.
 
 
Dit is iets wat onze witte met haar ventje nog steeds niet kunnen volgen, want steeds als ze los zijn gaan ze kijken of het er niet toch weer is. Zij hadden het samen best naar hun zin en kunnen er nog niet aan wennen dat ze nu ook in het grote hok zitten tussen al die drukte makers.
 
Inmiddels is de straat voor het hok ook schoongespoten en je staat er van te kijken hoeveel vuil en alg je dan van de tegels spuit. Het is er heerlijk van opgeknapt. De duiven maakt het intussen helemaal niks uit wat je allemaal aan het doen bent. Ze lopen gewoon om je heel ook al maak je best veel herrie met die hogedruk spuit.

 

Inmiddels word het langzaam tijd om ook de vliegduiven een keer te gaan koppelen. Ik heb ze al een paar keer bij elkaar gelaten zodat ze zelf een maatje konden zoeken. Er is maar een koppel dat ik graag op elkaar wilde hebben omdat ik van die koppeling alvast een keer een paar jongen wil hebben. Deze twee heb ik nog een klein beetje moeten sturen. Het zijn de doffer 13-1231909 die vorig jaar als jaarling mijn eerste was op Marseille.

 

En de duivin 13-1231902 die vorig jaar als jaarling mijn eerste was op Agen en later ook op Narbonne. Twee prachtige blauwe duiven en qua afstamming kunne ze samen ook best een mooi koppel vormen. (Zie stambomen.) Je gaat op deze manier helemaal terug naar de “Midnight” maal mijn 508.

 
Ja zo zie je maar het jaar gaat inmiddels weer aardig draaien. Eind van de week hebben we voorjaarsvergadering in de vereniging en worden de eigendomsbewijzen weer gecontroleerd. Ook moeten we dan weer een entlijst inleveren en de systemen worden weer up to date gemaakt. Weer een week later is alweer de eerste africhting via de vereniging. Dit wil nog niet zeggen dat ik ook meteen mee ga doen, want ik kijk eerst het weer nog even aan.
Als het nog zo koud is als nu ga ik gewoon nog een paar weekjes wachten.
 
Ik ben ook weer even naar de beurs geweest. Nou als je ziet wat er daar allemaal rond loopt dan is de duivensport nog lang niet overleden.
 
Goed hier ga ik het weer bij laten.
Dit keer niet zo’n lang stukje, maar dat gaan we de volgende keren wel weer goed maken.
 
Dus voor nu Groeten uit Oude Wetering.
John.
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.