De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update Simon Ijnsen 13-03-2015

Geplaatst: 13-3-2015
 
Hallo Lezers,

Na de beurs in Houten bezocht te hebben begint het toch ook bij mij als fondliefhebber te kriebelen als je ziet met wat voor drive alle liefhebbers met hun hobby bezig zijn .Ik was nog nooit bij de beurs geweest en op zulke plaatsen hoor je pas hoeveel liefhebbers de SMN volgen , voor de vrijwilligers een impuls  om hier mee door te gaan lijkt mij .

De vliegers zijn hier inmiddels ook gekoppeld en zitten nu op 2 zusjes na op eieren , dit alles binnen 11 dagen .
De kwekers zijn nu met de tweede ronde bezig wat een 100% score opbracht .Van de eerste ronde is op de 3 jongen op de foto na alles naar Klazinaveen verhuist , waar ik ieder jaar een aantal jongen ruil wat ons beiden geen windeieren opbrengt .

Voor de kweek heb ik nog een extra koppel gevormd met een doffer uit een nog gekochte bon , die door de meeste fondliefhebbers over het hoofd is gezien denk ik . Deze jonge doffer is een neef van Dopke en Broer Dopke van Auke Heidstra , welke 1ste en 2de duifkampioen sector 4 werden in 2014 . Dopke vloog in 14 dagen 2x op teletext  !!!
 

Wat er van de 18 paters terecht moet komen weet ik niet , maar als het zo doorgaat kon ik hier nog wel eens veel plezier aan gaan beleven .Toen ik naar Houten ben gegaan had ik ze meegenomen en bij Lemmer gelost en na 50 minuten zaten ze weer heerlijk in het hok .
 

Op de beurs heb ik de mest van de duiven laten onderzoeken en zoals verwacht zat er totaal niets in .
Medisch gezien is er weinig te melden vanaf hier , want ze hebben nog niets gehad .Na een aantal vluchten krijgen ze tzt wat tegen wormen en het geel en daar moeten ze het mee doen .
 

              Gr. Simon IJnsen
 

 

 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging