De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter
Weblog update John van Klink

Geplaatst: 8-2-2015
 
Hallo allemaal,
 
Het is inmiddels al weer februari, dus het jaar is al weer flink op gang. Langzaam worden wij als fond liefhebbers weer een beetje wakker en het gaat zo af en toe al weer een beetje kriebelen als het even mooi weer is.
De vorige keer heb ik al twee kweekkoppels aan jullie voorgesteld, en ik heb voor deze keer ook weer een koppel dat voor nakomelingen moet gaan zorgen.
 
Dit koppel bestaat uit de doffer 09-1183717 en de duivin 13-1231919.
 
De doffer is een product van de samenkweek met de Comb. P. en S. Verbeek uit Naaldwijk. Mijn kampioensduifje van het Samenspel Noord en Zuid Holland heeft toen gestaan op hun Olympiade duif met de naam “THE MIDNIGHT”. (Zie stamboom.)
 
 
Uit deze koppeling hebben we allebei twee jongen en ik heb deze twee duiven direct op de kweek gezet, en heb daar tot op heden geen spijt van.
 
De duivin van dit koppel heeft hier de naam “RIKKIE” gekregen. Dit omdat zij als ei rechtstreeks is gehaald bij Rik Ros uit Lekkerkerk. Ze komt uit een van Rik zijn betere Barcelona duiven die inmiddels ook moeder is van de 26e nationaal Marseille. (Zie stamboom.)
 
 
Deze drie koppels zou ik begin januari voor koppelen, maar toen met het zachte weer ging dat  zo goed dat ik ze maar meteen bij elkaar heb gelaten. Inmiddels zijn de eerste eieren uit en is het seizoen eigenlijk al begonnen dit jaar. De verbouwing aan het hok is inmiddels zo goed als klaar. Ook de antennes van het kloksysteem zitten weer op hun plek, en er is een nieuwe klok aan geschaft. Hier kan wat meer mee, zoals alles direct op een beeldscherm en de aankomsten via sms op mijn mobiel. Heb je dat nou nodig zou je zeggen. Nou nee dat niet, maar het ik vind het wel heel mooi dat het kan.
 
 
In een van de vorige bijdrages heb ik gezegd dat ik geen plafond meer in het hok wilde. Dat is ook niet meer gebeurd, en nu is het een kwestie van heel goed kijken naar de duiven hoe die zich gedragen in het hok.
Aan de hand van hun gedragingen probeer ik het klimaat in het hok zo goed mogelijk te krijgen.
Zo heb ik hier en daar toch een plaatje hout tegen de panlatten geschroefd, en heb ik wat doorzichtige pannen in het dak gemaakt. Nu heb ik wat meer licht in het hok en die plaatjes hout voorkomen tocht in bepaalde hoeken van het hok.
 
Dan nog even over de duiven zelf. Vorige week ben ik weer met het hele circus naar de dierenarts geweest voor hun  jaarlijkse paramixo enting. Dan krijg je al je duiven nog weer eens een keertje in je handen.
Nou aan de gezondheid van de duiven zal het nu niet liggen. De vele lucht in het hok doet de duiven duidelijk veel goed. Ze zien er uit als goudhanen en ze voelen geweldig aan. Je zou bijna zeggen: Als we volgende week St Vincent speelde, dan ging het hele hok mee.
 
 
Goed we zijn weer een beetje bij gepraat en zo als jullie zien gaat het hier best naar mijn zin.
Ik hoop dat ik de duiven zo gezond kan houden, dan gaan we weer een prachtig seizoen beleven.
Dus voor nu.
 
Groeten uit Oude Wetering.
John.
 
 
<<< Terug
 

Sponsors

Agenda


No results found.